Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Hétvégi programajánló

Érdekes rendezvények, izgalmas családi és kulturális programok várják szerte a régióban.

Beagle-találkozó

Győr - A második Győri Beagle-találkozóra várják a szervezők a beagle fajtakutyák gazdáit és az érdeklődőket Győrbe, a kisbácsai focipályára vasárnap délelőtt. A gyülekező 9 órakor lesz, fél 11-től frizbee-kutya-, fél 12-től vadászkutya-bemutató lesz.

Ezt követően "beagle-csapat", ahol mindenki kipróbálhatja, milyen ügyes az ő kutyusa, a legjobbakat díjazzák. Végül egy rövid túrával zárják a találkozót. A szervezők kérnek mindenkit, hogy elemózsiát vigyenek magukkal, és a kullancsok elleni védelmet se felejtsék el. További információ Németh Anna (06-20/966-0005) és Szebik Veronika (06-70/323-3874) szervezőktől kérhető.


Lakossági fórum a kórházról

Győr - A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban (Vasvári Pál u. 2–4., „A" épület, nagyelőadó) lakossági fórumot tart pénteken délután 1 órakor. Téma: a több mint tízmilliárd forintból épülő új szárny kivitelezési munkálatainak megkezdése előtt ismertetik a beruházás részleteit.

Remek programok ígérkeznek péntekre régiószerte >>

Polgármesterjelöltek fóruma

Tét - Civil szervezetek kezdeményezésére a helyiek fórum keretében ismerhetik meg a polgármesterjelölteket. Szeptember 24-én, pénteken délután 4 órától a házasságkötő teremben (Győri út 27.) mind a négy jelölt – Fodor Pálné Csécs Katalin, dr. Kukorelli László, Rendes Róbertné és Szalai Lászlóné Adél – bemutatkozik, ismerteti programját és válaszol az érdeklődők kérdéseire.


Sose halunk meg

Győr - Dés László és Koltay Róbert Sose halunk meg című musical-előadása péntek este 7 órától tekinthető meg a Győr Városi Egyetemi Csarnokban.


Győri Fröccsnapok

Győr - A Győri Fröccsnapok (szeptember 24–október 1.) keretében az őszi kulturális évad újszerű kezdeményezése az I. Győri Amatőr Művészeti Fesztivál. A Széchenyi téren állított színpadon naponta tehetséges, amatőr művészek, együttesek, szólisták kapnak lehetőséget énekes, zenés, táncos műsoruk bemutatására.

Kutatók Éjszakájár fel! >>

Nyílt nap

Győrszentiván - A közeljövőben nyíló családi napköziben nyílt napot tartanak pénteken 15.30–19 óra és szombaton 9–12 óra között. Amíg a szülők tájékozódnak, a gyerekeket játékos kézműves-foglalkozással fogadják. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. Cím: Déryné u. 1.


Családi Kvíz

Győr - A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár az Országos Családi Könyvtári Napok rendezvényéhez kapcsolódva Családi Kvízt hirdet. A pályázók irodalmi fejtörőkkel, rejtvényekkel tehetik próbára olvasottságukat, tudásukat. A feladatok gyermekekhez és felnőttekhez egyaránt szólnak. A feladatlapot – nyomtatott formában – a felnőtt olvasószolgálatnál lehet kérni, illetve letölthető a könyvtár honlapjáról (http://www.gevk.hu/?t=letolt). A megoldásokat a családtagok nevének, a család címének és telefonszámának feltüntetésével október 4-ig kell eljuttatni a könyvtár címére: Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár, 9023 Győr, Herman O. u. 22. A legjobb megfejtéseket beküldő családok értesítést kapnak. A díjátadás október 7-én (csütörtök, 17 óra) a könyvtár klubjában lesz. A játékkal kapcsolatban információ személyesen vagy a 96/516-676-os telefonszámon kérhető.

Szombaton is kiváló rendezvények várják az érdeklődőket >>

Mobilfilm pályázat

Győr - A Galgóczi Erzsébet Városi könyvtár mobilfilm pályázatot hirdet 15 és 25 év közötti fiatalok számára. A pályázatra egy maximum 5 perces filmet kell készíteni mobiltelefonnal az egyik megadott irodalmi részlet adaptálásával. Választható művek: József Attila, Nagy László, Weöres Sándor vagy Reményik Sándor egy szabadon választott verse, vagy Örkény István egyik szabadon választott egyperces novellája vagy egy szabadon választott részlet Shakespeare Rómeó és Júlia című tragédiájából. Pályázhatnak egyéni és csoportos jelentkezők is. Egy jelentkező legfeljebb 2 pályaművel pályázhat. A pályaművek felvételeit mobiltelefonnal kell elkészíteni (a mobiltelefonra vonatkozó típusmegkötés nincs). Szerkesztett, vágott anyagot kérnek. A beadás technikai feltételei: megengedett adathordozók, CD, DVD. Az első három helyezett megmutatkozási lehetőséget kap a X. Győri Könyvszalonon (november 5 - 7.), valamint értékes DVD csomagot nyer. Beküldési határidő október 18. (hétfő). Beadása postán ill. személyesen: Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár (9023 Győr Herman Ottó u. 22. ), vagy feltöltéssel: 2010. október 1-től: az adaptacio.gevk.hu. Weboldalon.


Roma Kultúrest

Győr - Szombaton rendezik a VI. Czinka Panna Roma Kultúrestet este 7 órától a Dunakapu téren. A megnyitó után a Rajkó Művészegyüttes műsora következik. Vendégművészek: Nova Brigitta és tánckara, Értényi Vadrózsák Táncegyüttes, valamint Jónás Alexandra.


Hangverseny

Győr - In Memoriam... címel a Győri Filharmonikus Zenekar ad hangversenyt szombat este 7 órától a Richter Teremben. Vezényel: Medveczky Ádám.

Győri Fröccs Napok remek programokkal >>

Két koncert a Black Rockban

Győr - Két zenekar ad koncertet szombaton a Black Rock Café-ban (Bartók B. út 1., a volt ToRock helyén). Az este kilenckor kezdődő nyitó buli hangulatáról a Blues Company és a győri Triász zenekar gondoskodik.


Megyei őszi tárlat

Mosonmagyaróvár - A Megyei Őszi Tárlat péntek délután 5 órakor nyílik a Flesch Károly Kulturális Központban.


Testek arca

Hegyeshalom - A Hegyeshalmi Kulturális Egyesület péntek délután 5 órától a községháza nagytermébe L. Burda Zsuzsa „Testek arca" című kiállításának megnyitójára és új verseskötetének bemutatójára várja az érdeklődőket.

Vasárnap se unatkozzon! Programok >>

Testületi ülés, futóverseny

Jánossomorja - A városi napok keretében pénteken délután fél 3-tól ünnepi képviselőtestületi ülésnek ad otthont a művelődési ház.

A Fut a város elnevezésű futóverseny a Felső-Lókert utcai játszótéren délután 4 órakor kezdődik.


Ifjúsági klub

Mosonmagyaróvár - A Flesch-központ klubgépházában pénteken a nyitókoncerten este 9 órától a Beat Bogarak mutatkoznak be, este 10 órától a Hutz hangulatos zenékkel lepi meg a közönséget. Este 11 órától a Johnnie Black Experience ad búcsúkoncertet.


Családi délután

Mosonszolnok - A Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület szeptember 25-én, szombaton délután 3 órától családi délutánt tart a helyi plébánián az egészséges életmód és a közlekedésbiztonság jegyében. Biciklis akadálypályát lehet kipróbálni, lesznek ételkóstolók, vetélkedők, vetítés, családi foci és sok-sok játék. Rossz idő esetén a plébánián családi társasjátékokkal várják az érdeklődőket.

Ide kattintva a régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>

Néptánccsoportot alakítanának

Bágyogszovát - Néptánckedvelő helybelieket várnak – akik nemcsak szívesen nézik, de ki is próbálnák a táncokat – csütörtök délután fél ötre a helyi kultúrházba. A szervezők az igényeket szeretnék felmérni, és ha megfelelő számú jelentkező lesz, megalakítják a Bágyogszováti Hagyományőrző Néptánccsoportot. Ha a megjelölt időpont nem megfelelő, e-mailen is lehet jelentkezni, a neptanc@gmail.com címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mátyás Lajos kiállítása

Megnyílt a győri Galgóczi Gerzsébet Városi Könyvtár gyárvárosi Közösségi Háza kiállító termében… Tovább olvasom