Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Heten kaptak díjat: elismerések Győr-Moson-Sopron megye szolgálatáért - videó

A sport, a védelmi-rendészeti és a közoktatási tagozat díjainak odaítéléséről a testület a közelmúltban döntött.

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2/2002. KR számú rendeletében "Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj" alapításáról és adományozásáról döntött.

Ennek értelmében a díj 12 tagozatban (kulturális, közoktatási, egészségügyi, közszolgálati, ifjúsági, szociális, védelmi és rendészeti, környezetvédelmi, területfejlesztési, sport, sajtó és gazdasági) adható ki, a megye érdekében kiemelkedő munkát végző személyek tevékenységének elismeréseként.
A sport, a védelmi-rendészeti és a közoktatási tagozat díjainak odaítéléséről a testület a közelmúltban döntött.

Az elismeréseket a megyei közgyűlés tisztségviselői - dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Kóczán Zoltán alelnök - május 23-án délután adták át Győrött, a Megyei Önkormányzati Hivatalban.
KÖZOKTATÁSI TAGOZAT:

Almási Istvánné, tanító, Rábapatona

Pedagógusi pályafutását képesítés nélküli tanítóként, 1970-ben kezdte. Még ebben az évben felvételt nyert a győri Tanítóképző Főiskola levelező tagozatára is, ahol 73-ban szerzett diplomát. Jelenlegi munkahelyén, a rábapatonai általános iskolában 1974-től nyugdíjazásáig, 2012 októberéig, majd nyugdíjazását követően még jelenleg is oktató-nevelő munkát folytat. Jól felkészült szakember, munkáját a kezdetektől nagyfokú felelősségérzet jellemzi. Ennek köszönhetően 1984-től - nyugdíjba vonulásáig - az intézmény igazgató helyettesi teendőit is ellátta.

Kapcsolata a gyermekekkel, szülőkkel és a kollégákkal egyaránt nagyon jó, mindennapi munkáját a segítőkészség jellemzi. Rábapatonai lakosként nem csak munkaidejében oktatta, nevelte tanítványait, hanem munkaidején túl, a magánéletében is példamutató magatartást tanúsított a település felnövő generációi számára.

Egy négy évtizedes életpálya zárásaként méltán szolgált rá a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Közoktatási Tagozatára.

Dömötör Rozalinda, óvodavezető, Öttevény

Dömötör Rozalinda 1973-ban, 40 éve kezdte szakmai pályafutását az öttevényi óvodában, mint óvodapedagógus. 1975-ben lett az óvoda vezetője, jelenleg is az intézmény élén áll. Fiatalon átvéve ezt a felelősségteljes feladatot, mindvégig kiválóan teljesítette munkáját. 1976-ban felsőfokú végzettséget szerzett Sopronban, 2000-ben pedig közoktatás-vezetői szakvizsgát tett.

Az eltelt évtizedek alatt végzett intézményvezetői munkájával nagymértékben előmozdította a helyi óvoda fejlődését, példamutató magatartásával, szakmai hozzáértésével kivívta az emberek elismerését.

Aktív részese a kistérségi óvodák összefogásának, a közös rendezvények szervezéséből mindig példásan kivette a részét. Számos, a kistérségben már hagyományossá vált rendezvény ötletgazdája, kezdeményezője és aktív szervezője.

Pintér Lászlóné, óvodapedagógus, Mihályi Mikroközpontú Óvoda

Pintér Lászlóné pályáját képesítés nélküli óvónőként kezdte 1974-ben, majd hamarosan a soproni óvónőképzőben szerzett diplomát. 1996-ig a Kisfaludi, ezt követően a Mihályi óvodában kamatoztatta tudását.

Munkája során óvodavezetőként is dolgozott, vezetői megbízása intézményátszervezés miatt szűnt meg. Vezetése alatt az óvoda eszközállománya jelentősen bővült.

Pedagógiai munkájában fő helyen a játékba integrált tanulás, a gyermekek adottságainak figyelembe vételével történő fejlesztés szerepel. Munkavégzését a lelkiismeretesség, a szerető elfogadás jellemzi. Nagy jelentőséget tulajdonít a hagyományok ápolásának, a kultúra átörökítésének, erre az intézmény mindennapjaiban is odafigyel. Szakmai tudását a tapasztalatszerzés mellett rendszeres, folyamatos önképzéssel is bővíti.

SPORT TAGOZAT DÍJAZOTTJAI:

Licskai László, a Kapuvári SE szakosztályvezetője

Licskai László az általános iskola utolsó éveiben lett először a kapuvári SE igazolt labdarúgója. A középiskolás évek alatt a Győri Postásban, majd a Győri Kinizsiben játszott, ám első felnőtt bajnoki mérkőzésén éppen a Kapuvári SE ellen lépett pályára. Az érettségi után visszakerült szülővárosába, és ezzel együtt a város csapatába is, ahol 1976-ig játszott. A későbbiekben sem szakadt el a focipályától, kispályán a szakmaközi bajnokságokban kamatoztatta tudását.

A 80-as évek közepétől a Kapuvári Körzeti Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának tagjaként tevékenykedett. 1990-től pedig, kisebb megszakításokkal, a mai napig a Kapuvári Sportegyesület munkatársa, technikai vezetőként, ügyvezető elnökként, jelenleg pedig szakosztályvezetőként. 1990-től - egy választási ciklus kivételével - tagja Kapuvár város képviselő-testületének is, ahol eredményesen képviselte és képviseli a város sportjának ügyeit. A helyi sportéletet mindig is a szívügyének tekintette, örömmel segítette és segíti most is a tehetséges kapuvári sportolókat. Fontosnak tartja a fiatal, elhivatott labdarúgók felkarolását.

Az egyesületnél eltöltött több mint 20 éves munkájával hozzájárult ahhoz, hogy a Kapuvári SE sok örömteli eredménnyel büszkélkedhessen.

Lipovits Károly, nyugdíjas testnevelő tanár (Csorna)

Lipovits Károly a Pécsi Pedagógiai Főiskolán szerzett biológia - testnevelés szakos diplomát. 20 éven át a Csornai I. számú iskolában (most Széchenyi) tanított, mint testnevelő tanár, majd átkerült a csornai II. Rákóczi Ferenc iskolába, itt is két évtizedet töltött el. Lipovits Károly eredetileg tornász volt. A kézilabdát már pedagógus korában szerette meg, és ettől a sportágtól a mai napig nem tud elszakadni. Pedagógus pályafutása alatt folyamatosan utánpótlás csapatokat nevelt a kézilabda területén, szép sikerekkel. 1967-től 1998-ig a Csornai SE női serdülő csapatainak volt az edzője. Munkájával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Csornán NB I-es csapatnak is szurkolhatott a közönség. 2003-2006-ig a rábapordányi női csapatnál edzősködött. 2009-től alakította ki saját honlapját, ahol visszatekintés található Csorna és a Rábaköz sportéletéről. Ugyanezen honlapon naprakészen vezeti a megyei női kézilabda bajnokságok eredményeit, góllövő listáját. A weblap létrehozásával és szerkesztésével komoly értéket teremtett a sporttörténelem számára.

VÉDELMI RENDÉSZETI TAGOZAT:

Bognár Zoltán tűzoltó, Csorna

Bognár Zoltán 1994-től önkéntes tűzoltó a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél. A Szakmunkás Iskola (kőműves) elvégzését követően 19 évesen lett hivatásos tűzoltó, a Csornai Tűzoltóság vonulós egységénél. Jelenleg a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kapuvári Kirendeltségén dolgozik. Hivatásos tűzoltó munkája mellett mindvégig aktív tagja az Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek is. Töretlen lelkesedéssel, fáradhatatlanul vesz részt az ifjú önkéntesek versenyekre való felkészítésében, inspirálva őket szabadidejük hasznos eltöltésére. Segítségére mindenkor számíthatott Csorna város (pld. rendezvények lebonyolítása), Csorna Város Tűzoltó parancsnoksága (szabadidejében önkéntesként káresetek, tűzesetek, belvíz, ill. hó esetek felszámolása) valamint a csornai Önkéntes Tűzoltó Egyesület mindennapi munkájának szervezésében.

Kiss Zoltán rendőr alezredes, Kapuvár város rendőrkapitánya

Kiss Zoltán r. alezredes hivatásos szolgálatát 1991 decemberében a Kapuvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozójaként kezdte, 1993 júliusától bűnmegelőzési előadó, majd a Rendőrtiszti Főiskola elvégzését követően 1997. április 1-jétől kiemelt főnyomozó, hamarosan a Bűnügyi Osztály helyettes vezetője, majd osztályvezetője.

8 évvel ezelőtt - eredeti beosztásának meghagyásával -a Kapuvári Rendőrkapitányság vezetői feladatainak ellátásával bízták meg. Feladatkörét minden beosztásban nagy felelősséggel végezte, illetve végzi. Kiváló parancsnoki adottságokkal rendelkezik. Szakmai ismereteinek, élettapasztalatának bővülése megfontolttá, körültekintővé tette, célra orientált, dinamikus gondolkodású vezető. Beosztottai elfogadják, utasításait fegyelmezetten végrehajtják. Lojális és felkészült vezető, munkatársai és beosztottai irányában segítőkész. Nagy szakmai hozzáértéssel, emberséggel, alapossággal és példamutató akaraterővel teljesíti az elvárásokat.

Több mint 20 éves megyénkben végzett példaértékű hivatásos munkájára elismeréseként a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjban Védelmi és Rendészeti Tagozata elismerését veheti át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizet a Dunába - Hetvenegyezer támogató illetékesre vár

A szigetközi népi kezdeményezésünk vízgazdálkodási megoldásainak előkészítésére két pályázatot is beadott a vízügyi főigazgatóság. Tovább olvasom