Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Házkutatások a téti lopások miatt

A lopás a leggyakoribb bűntett Téten. Ám az elmúlt hónapokban számuk csökkent, többet felderítettek a rendőrség akciói.


Az önkormányzati képviselők szerint érezhető a javulás, főként mert több egyenruhás járt a városban és ez visszatartó erőt jelent.

A legutóbbi lakossági fórumon is több helybeli arra panaszkodott, hogy gyakoriak a városban a besurranásos tolvajlások, a betörések. A rendőrség azonban az önkormányzat képviselő-testületének napokban tartott ülésén már arról számolhatott be: sikerült az ilyen bűnesetek számát csökkenteni.

A téti kistérségi rendőrállomás szakemberei írásos előterjesztésükben az elmúlt csaknem két és fél év adatait értékelték. Eszerint személy elleni bűncselekmény 16 történt a városban, ezek főként testi sértések voltak.

Tíz közlekedési bűncselekmény fordult elő, lopást 84, betöréses lopást 46 alkalommal követtek el tolvajok, rablók. Ebből is látszik, hogy főként a vagyon elleni bűncselekmények jellemzőek Téten. Visszaszorításuk érdekében a rendőrség tavasszal több helyen házkutatást tartott és eltulajdonított holmikat talált. A razzia nyomán 9 embert kihallgatásra állítottak elő. Többen beismerő vallomást tettek, ennek nyomán 3 személyt előzetes letartóztatásba helyeztek. Az ülésen az is elhangzott, hogy a valószínűsíthető elkövetői körből további személyek is a rendőrség ˝látókörében˝ vannak, de mivel helybeliek, így jól ismerik a kertek alatti menekülő útvonalakat, ezért tettenérésük nehéz.

A kapukat, ajtókat érdemes mindig zárva tartani és az értékeket nem szabad szem előtt hagyni.
A szakértői elemzés szerint a lopások elmúlt években tapasztalható gyakoriságában közrejátszik a gazdasági válság. Tavaly januártól megjelentek a megélhetési bűnözők a környéken. Például a Kányahegyi pincesor betörései és a füstölőkből a húsok kipakolása ezzel magyarázható. A besurranásos és a trükkös lopásokat pedig a lakosok megelőzhetik, ha jobban figyelnek értékeikre. Ugyanis a nyitott melléképületekben hagyott kisgépek, kerékpárok könnyű prédának számítanak. A kapukat, ajtókat érdemes mindig zárva tartani és az értékeket nem szabad szem előtt hagyni.

– Ne bízzanak az idegenben, ha könnyű pénzszerzési lehetőséget ígér vagy hivatalos szerv képviselőjének adja ki magát – fogalmazta meg tanácsként Kovács Csaba zászlós, körzeti megbízott és hozzátette: segítséget jelent a felderítésben, ha az idegenek rendszámait a helyiek felírják, kinézetüket megfigyelik, megjegyzik. Hatásos visszatartó erőt jelenthet, ha határozottan megszólítják, jövetelük céljáról kérdezik őket, igazolványt kérnek tőlük.

Olvasóink írták

 • 2. Filtec 2010. június 01. 20:57
  „ 
   
   
   
  http://www.kisalfold.hu/kitekinto/tolvajt_szoval_lefegyverzo_apaca/2160736/
   
   
   
   ”
 • 1. kukori 2010. május 29. 15:08
  „Esetleg a rendőröknek is meg kellene ismerni a menekülő útvonalakat!Meg kéne kérni a helybeli lakosokat akik ismerik az utakat a kertek alatt,hogy segítsenek.Fel kellene térképezni az utat és igy ha üldözésre kerülne a sor akkor tudnák a hatóság emberei is merre kell indulni,hogy esetleg éléjük lehessen vágnia menekülő rablóknak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bringák rendőrségi nyilvántartásban Győrszentivánon

Jó kezdeményezésnek tartják a győrszentivániak, hogy a rendőrség nyilvántartásba veszi… Tovább olvasom