Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Hatszázalékos béremelés

A második félévtől hat százalékkal növekszik Győrben a közalkalma- zottak havi jövedelme, újabb támogatás a Széchenyi-egyetemnek – ezek voltak a témái a tegnap szokásos városházi sajtótájékoztatónak.
Zömmel a következő közgyűlés témáiról volt szó a tegnapi győri városházi sajtótájékoztatón. A képviselő-testület elé kerül az a javaslat, miszerint a közalkalmazottak júliustól egységesen 6 százalékos „jövedelemnövelésben" részesülnek. Korábbi döntés szerint ugyanis 3 százalék lett volna az önkormányzati költségvetésből juttatott pénz, másik három százalék pedig – bizonyos esetekben – az intézményeket terhelte volna.

A rendeletmódosítás tervezete szerint központosítják a létszámcsökkentésekből keletkezett megtakarítást, így amely intézmény nem tudott létszámot csökkenteni, hozzájuthat a teljes hat százalékhoz. Ezt a pénzt nem fizetésemelésként, hanem mozgóbérként adják ki (az elszámolási technikától függően már júliusban vagy legkésőbb augusztusban). Ez a szakszervezetekkel is egyeztetve azért történik így, mert nem ismerni még a várható központi intézkedéseket, s a város nem szeretne elesni az esetleges országos illetményemeléstől. A nagyvárosok közül egyébként ezt csak Győrött teszik július 1-jétől, mások szeptembertől tervezik.

A város, mint eddig, továbbra is támogatja a Széchenyi István Egyetem fejlesztési törekvéseit. Ezek között szerepel egy koordinációs kutatóközpont kialakítása európai uniós pályázati pénzből. A tervek szerint a kutatóközpont kiépítéséhez a város önkormányzata három éven át tíz-tíz millió, összesen tehát 30 millió forint támogatással járul hozzá. Ugyanakkor a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács úgy döntött, ha az egyetem elnyeri a pályázatot, átadja számára az égisze alatt működő Pannon Autóipari Klasztert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a temetőkápolna

A győr-szigeti temető kápolnája már rég megérett a felújításra. Zsebedics József plébános a minap… Tovább olvasom