Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Hátrányokkal az élvonalba

Győr - A különböző fogyatékossággal élő emberek előtt az az egészséges célkitűzés, hogy a hátrányukon felülkerekedve mind teljesebb életet éljenek és ki-ki adottsága szerint az élvonalba jusson.
A napokban tartották a vakok és gyengénlátók megyei egyesületében a fehér bot napját. Laczi Tamásné elnök köszöntőjében elhangzott, regionális szintű rehabilitációs központot alakítanak ki a már jelenleg is működő rehabilitációs központból Győrött. Az érdekvédelmi szervezet egyik legfontosabb feladata, hogy segítse tagjait az állapotukkal együtt mind teljesebb életet élni. Ez a feladat több szakember együttes munkájával együtt valósulhat meg.

Ezzel a munkával, segítséggel válhat valóra az az említett cél, hogy valamennyi hátránnyal élő ember az állapotának és adottságának megfelelően teljes életet élhessen, minél több sikert felmutatva. Pár évvel ezelőtt ezt a célt tűzte maga elé az akkori vezetés is, amikor társadalmi összefogásból, kiemelten a Lions klubok segítségével létrejött a már meglévő rehabilitációs központ. A továbbfejlesztéséhez már szükséges a jelenlegi segítők támogatásánál nagyobb anyagi forrás, szakemberek alkalmazása, a meglévő felszerelések további bővítése. A köszöntőt követően Zilahi György összeállításában és vezetésével zenés irodalmi beszélgetés következett, melyben hangsúlyt kapott, hogy bizony lehetséges vakon és kemény élethelyzetben is példaértékű életet élni úgy a látók, mint a sorstársak számára. Néhai Gyengéné Fogarassy Margit, valamint a közelmúltban elhunyt Porubszky Ildikó életét és költészetét ismerhette meg a hallgatóság. A gyönyörű és tartalmában sokatmondó, segítséget nyújtó verseket Szabóné Márta sorstárs adta elő, aki már több versenyen is előkelő sikereket ért el a versek tolmácsolásával. Lakatos Tamás ugyancsak sorstárs zenetanár és zongoraművész, a világszerte ismert Ungária zongoranégyes tagja klasszikus zongoraművek bemutatásával járult hozzá az esemény értékéhez, sikeréhez. Az esemény ismertetésének végén feltétlenül illik megemlíteni még egy példaértékű életet, a rehabilitációs központ megálmodóját és a sorstársaiért oly sokat tevékenykedő néhai Fettik Máriát, aki önálló életet, egzisztenciát teremtett magának vakon, mindemellett komoly sikereket ért el, melyet a sorstársak is tanúsítanak és hálásan emlegetik, hogy mennyit segített munkába állításuk területén, mely a legfontosabb célja a rehabilitációnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valószínűleg 2013-ra készül el a töltés

Alsó-Szigetköz - Jövőre már biztosan nem kezdik el építeni az Alsó-Szigetközt védő dunaszentpáli… Tovább olvasom