Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Hasiskender termett Győrben a harmadik emeleten

A lakásban ott találták a termesztőt is, egy 46 éves férfit, aki albérlőként lakott a kisszobában.

Hasiskender-ültetvényt számolt fel a rendőrség Győrben, a Nádor utca 19-es számú társasházának 3. emeletén kedden reggel. A lakásban ott találták a termesztőt is, egy 46 éves férfit, aki albérlőként lakott a kisszobában.

Azonban nem alvásra használta a szobában a franciaágyat, hanem jól termő ültetvényt alakított ki az alkalmatosság felett.

Győri társasházban növekedett a 71 tő hasiskender. Fotó: T. Gy.
Győri társasházban növekedett a 71 tő hasiskender. Fotó: T. Gy.

A botanikus szakértő a helyszínen megállapította, hogy a 71 tő mindegyike hasiskender. A férfi feltáró beismerő vallomást tett, elmondta, hogy sofőrként dolgozik s keresetkiegészítésként termelte a hasiskendert. A magokat Ausztriából szerezte be, a termesztést tudományát az internet segítségével sajátította el.

A növényneveléshez szükséges eszközöket is a világhálón keresztül szerezte be. Bevallása szerint februárban ültette el a magokat, s április végén szüretelte volna le a termést. Ezt a rendőrség őt megelőzve már tegnap megtette. Az információ a Hajdú-Bihar megyei felderítőktől jutott el a megyei főkapitányság bűnügyi osztályához, akik megfelelő előkészítést követően nyitottak be a hasisgyanta szagától illatozó lakásba reggel 8 óra 50 perckor. 

A tövek 40 és 80 centisek voltak, hatóanyag-tartalmukat vegyészszakértő vizsgálja. A nyomozók elsődlegesen mintegy 2 millió forintra becsülték az ültetvény értékét, amennyiben a növények beértek volna. A rendőrség visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt a büntetlen előéletű férfit őrizetbe vette, büntetése 2 évtől akár 8 évig tartó szabadságvesztés is lehet.

Olvasóink írták

 • 14. Tündenéne 2012. április 25. 18:20
  „:)))) hát komolyan, ez hihetetlen :D a kisszobában :D”
 • 13. Mankapunka 2012. április 19. 12:18
  „Harcona

  Dohánylevelet eddig is termeszthettél otthon ősidők óta,dohánypapírt meg eddig is tudtál a boltban venni.
  Szeszt te is leírtad,otthon is kifőzhető.
  Így van ez az ültetvény is. Csak a 3. nem legális. Ez nem lesz kifogás,hogy otthon akkor mindenki több millát fektetne be. Akkor már a kuktából csinál előbb szeszfőzdét.”
 • 12. bojtár 2012. április 19. 08:02
  „hát nem a zöld lakást támogatják?:)”
 • 11. @Gabben 2012. április 19. 07:17
  „egyetértek 8. a tök legális lenne akkor minden sarkon lehetne venni és az értéke nem lenne ennyi.
  Inkább fű mint tablettás bor és a többi szar.................bár egyikkel sem élek.”
 • 10. @Gabben 2012. április 19. 07:16
  „szép zöld :) oxigént termel :) biztos ez miatt termesztette hogy friss levegőt szívhasson :))))))”
 • 9. Infamous 2012. április 19. 00:41
  „a szesz megöl, a fű nem...ennyi...”
 • 8. HarconaMarcos 2012. április 18. 22:19
  „Legfőbb gond a fűvel, hogy nem lehet rá zárjegyet tenni. 71 cserép gaz 4 négyzetméteren kétmilla? Ha legalizálnák, akkor kétezret sem érne, mert akinek kell, az ültetne magának. Szervezett bűnözés kezéből -szerintem- milliárdok esnének ki, a rendőröknek meg lenne idejük komolyabb ügyekre.
  Nem próbáltam még, de ne mondják, hogy veszélyesebb a fű, mint a kommersz ´szeszes ital´, amit bárki bármilyen mennyiségben szabadon megvehet, és bizonyítottan függőséget okoz, és az egyedek jelentős részénél agresszív viselkedéshez is vezet. Vagy főzhet otthon vödörszám páleszt, verheti a családot, ´oszt jónapot´... Stb., stb.”
 • 7. Catherina 2012. április 18. 22:13
  „az a szééép zöld fűűűű...:D”
 • 6. mendemonda 2012. április 18. 21:19
  „manka like”
 • 5. boby2 2012. április 18. 19:04
  „Így van mennyi embert , családot tett tönkre az alkohol !?emberek akik végig itták életüket ,családot ,gyerekeket kikészítve, majd végül magukat. 40-50 évesen hátrahagyva mindent elhullanak fiatalon .Az alkohol,és a dohányzás okozta halálozások száma Magyarországon a legnagyobbak között van a világon.Iszunk , füstölünk mint egy kémény ,ha gond van meg óbégatunk a dokinál.Helyes hogy ez a gaz illegális ,de sajnos nem azért mert oly veszélyes .”
 • 4. HoHo 2012. április 18. 18:39
  „Ha olyan káros a szervezetre Hollandiban miért legális? Svédeknél alkohol tilalom miért volt, ha az nem káros? Az alkohol mennyi család életét tette tönkre? Pénzről szól az egész, igaza van Mankapunka-nak.”
 • 3. titokgyula 2012. április 18. 18:21
  „Hány család életét tehette volna tönkre. Ilyenkor a legsúlyosabban kellene bírálni, nem 5 hónap mint a celebeknek.”
 • 2. Babybogyo86 2012. április 18. 18:11
  „A hasist a kender gyantájából állítják elő( http://hu.wikipedia.org/wiki/Hasis ). Tehát olyan, hogy hasiskender nincs illetve hasisgyanta szag nincs.”
 • 1. Mankapunka 2012. április 18. 12:08
  „Ugye,még hogy csak a fiatalokat foglalkoztat csak a drog. Ő is tuti szívta.

  Lépcsőházban lakók meg nem érezték,vagy tele van nyugdíjassal,vagy a vevő kör is ott lakik.

  Kender olyan,mint a parlagfű. Sosem fogják tudni elpusztítani. Ha már mindenből adót akarnak szedni,akkor ebből miért nem csinálnak már legális dolgot,és akkor az erőket lehetne a bűnözésre összpontosítani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvadás a megyei munkaerőpiacon

Egyetlen hónap alatt több mint másfél ezerrel apadt a munkanélküliek száma a megyében. Továbbra is… Tovább olvasom