Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Háromezer megyei rászoruló százmillió forintot kapott

Győr-Moson-Sopron - Csaknem háromezer megyei rászoruló jutott üdülési támogatáshoz idén. Az összeg megközelíti a százmillió forintot.

Ingyen kaphattak virágot azok, akik szombaton délelőtt a győri vásárcsarnoknál jártak. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány osztott szét kétezer – a többi megyeszékhellyel és Budapesttel együtt összesen 65 ezer – egynyári palántát abból az alkalomból, hogy saját forrásból 65 ezer hátrányos helyzetben élő, alacsony jövedelmű ember számára tudott saját kasszájából üdülési támogatást nyújtani. Az akcióval a rászorultak megsegítésének szükségességére kívánják ráirányítani a közvélemény figyelmét.

Győr-Moson-Sopron megyében 2781-en összesen 93 millió 415 ezer forint támogatásban részesültek, azaz egy embernek átlagosan 33.590 forint jutott. A szerencsések között – merthogy az igények ennél nagyobbra rúgtak – 1177 nyugdíjas, 225 fogyatékossággal élő, 964 legalább két kiskorú gyermeket nevelő dolgozó és 415 szakiskolai tanuló van.

Virágot osztottak. Fotók: Bertleff András
Virágot osztottak. Fotók: Bertleff András


A 73 éves győri Bögi Gizella is kapott egynyári virágot az alapítványtól. A Kisalföld kérdésére elmondta, hogy 2006-ban igényelt és kapott is üdülési csekket, összesen 30 ezer forintot, amihez 15 ezer forint önrészt kellett hozzátenni. A segítség révén unokájával nyaralt a Balatonnál. Fájlalja ugyanakkor, hogy tavaly és idén hiába kért, mégsem jutott támogatáshoz, holott nyugdíja 24 nap híján ötven év munkaviszonnyal a háta mögött mindössze 67 ezer forint.

A virágokat nemcsak az alapítvány munkatársai osztották, hanem Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház színésze is. A művész évről évre használ üdülési csekket, amit közalkalmazott párja kap. „Jó dolognak tartom, már most készülünk, hogy nyáron felhasználjuk. Az ember hajlamos arra, hogy rohanjon, hajtsa a munkát, de ez a lehetőség figyelmezteti, hogy pihenni, kikapcsolódni is kell" – mondta.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ide megyünk a hétvégén! - Programajánló mindenkinek

Győr-Moson-Sopron - A hétvégén sem unatkozunk. Jöhet egészség-, falu- vagy zöldnap. A Mecséri… Tovább olvasom