Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Harmincnégymillió forint szeretetből

Nyolcadik alkalommal rendezi meg hétvégén a győri püspökség a Szeretet Napokat.

A szabadtéri gasztronómiai és művészeti fesztivál bevételével Böjte Csaba ferences szerzetes erdélyi gyermekmentő misszióját támogatják.

A megyeszékhely egyik legnépszerűbb jótékonysági rendezvényeként emlegetik a katolikus egyházmegye által szervezett Szeretet Napokat, ahol minden évben kiderül: Csaba testvér missziójának javára örömmel adnak az emberek.

– Az erdélyi árvák támogatása ma is időszerű. Bízom benne, hogy rendezvényünk az elmúlt évekhez hasonlóan idén is jó eredménnyel zárul. Bár a magyar hívek is sok-sok gazdasági gonddal küzdenek, de az adakozás nem elsősorban a gazdagságról, hanem a szeretetről szól – hangsúlyozta portálunknak Pápai Lajos megyés püspök, majd hozzátette, hogy a győri egyházmegye az elmúlt hét évben együtt közel 34 millió forinttal támogatta Csaba testvért.

Évek óta részt vesz a Szeretet Napok programjában Juhász Judit, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese.

– A süteményárusításban szoktam segíteni, ahol minden alkalommal megtapasztalom: az egyházközség asszonyai, lányai által készített finomságoknak nem a leereszkedő jótékonyság, nem a lelkiismeretet megnyugtató gesztus ad különleges „ízt", hanem a lélektől lélekig címzett szeretet – említette érdeklődésünkre Juhász Judit. – Az egész rendezvénynek sajátos hangulatot ad Csaba testvér jelenléte, aki olyan szívbéli közvetlenséggel jár-kel a fesztivál forgatagában, beszélget mindenkivel, hogy nem a rászorulók iránti részvétre, hanem az őket segítő részvételre készteti az embereket.

Az egész rendezvénynek sajátos hangulatot ad Csaba testvér jelenléte.
Az egész rendezvénynek sajátos hangulatot ad Csaba testvér jelenléte.

J. Kovács Andreától, a püspökség sajtóreferensétől megtudtuk: az április 17-re meghirdetett hagyományos jótékonysági bál és művészeti árverés ugyan technikai okok miatt elmarad, de április 18-án a korábbiakhoz hasonló gazdag kínálattal, tartalmas programmal várják a gasztronómiai és művészeti fesztiválra érkezőket. Három faházban a Katalinkert vendéglő, a Pálffy és a Pódium étterem kínálja finomságait egységesen 800 forintért, egy másik faházban pedig Papp Endre rádiós szerkesztő, műsorvezető, illetve Borkai Zsolt polgármester kóstoltatja a misebort. A „házisüti-tobzódó"-ban a jószívű háziasszonyok és cukrászatok termékeit kínálja adományért Juhász Judit és Pápai Lajos.

A színpadon fellépnek – többek között – a nagyszalontai gyerekek, Giovannini Kornél bábművész és barátai, a Pannon Quartett, Miklóssy József nótaénekes, Derzsi György operetténekes, a Barangoló együttes, a Magyar Katolikus Rádió zenés irodalmi színpada Pápai Erika és Szarka Gyula részvételével.


˝Bár a magyar hívek is sok-sok gazdasági gonddal küzdenek, de az adakozás nem elsősorban a gazdagságról, hanem a szeretetről szól˝ - mondta Pápai Lajos megyés püspök.


Olvasóink írták

 • 4. Tabornok 2010. április 17. 04:55
  „"zserbó 2010.04.15. 18:09" Zserbó, Te nem vagy igaz magyar. Szégyen, gyalázat rövidlátásod! Most az a sikk, hogy a "nagymagyarországot" támogatjuk, az itthoni nem fontos. Itthon rendet tenni nem megy, mert ahhoz össze kellene fogni a politikusoknak, a pártoknak.No arra még nem volt példa, mert mind a saját zsebével törődik. Sajnos, Pató Pál és a Rokonok országa vagyunk.”
 • 3. Tabornok 2010. április 17. 04:48
  „"Ne féljetek a szeretet mindent legyőz!" Kivéve a korrupciót, a szegénységet, stb..
  Ez, még mindig jobb, mintha mást hirdetnének!”
 • 2. bibics 2010. április 16. 22:39
  „Szép-szép...de ez is csak egy üzlet. "Isten koporsóját sem őrizték ingyen!"”
 • 1. zserbó 2010. április 15. 18:09
  „Sokan vannak gyermekotthonban (árvák, nehéz családi körülményekből kiemeltek) Győrben is, rájuk mikor gondolunk? Nekik mikor gyűjtünk?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú Árpásy Endrétől

Bár korunk veszedelmes betegsége kínozta őt, így tudható volt a kikerülhetetlen, most mégis a… Tovább olvasom