Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Hagyaték elvihető: mi az eljárás?

Nemes célú felajánlással jelentkezett szerkesztőségünkben egy olvasónk: nemrég elhunyt felesége jó állapotú ruháit, lakásuk berendezési tárgyait és kerékpárokat szeretne továbbadni olyan rászorulóknak, akik azt igénylik. A Kisalföld segítségével az akció néhány nap alatt sikerült.

Nemrég egyedül maradt otthonában egy nyugdíjas olvasónk, aki feleségét a közelmúltban veszítette el. Az idős férfi megpróbálta fölöslegessé vált tárgyait eladományozni, de a jótékonysági szervezeteknél nem biztatták gyors válasszal, így szerkesztőségünkhöz fordult.

Mint elmondta, szerény nyugdíjából egyetlen szobát tud csak fűteni, és egyedülállóként már sok mindenre nincs szüksége, ami a házban maradt.
A látogatásunk előtti éjszakán segítőivel bútorokat szerelt szét és vitt ki a kamrába, hogy a jelentkezők könnyebben elszállíthassák. A lista a teljesség igénye nélkül: televíziókészülék, négy szék, ágyneműtartó (tele párnával, paplannal, huzatokkal), tíz darab kisebb-nagyobb szőnyeg, fagyasztószekrény, alig használt villanyvarrógép, és igényes, jó állapotú ruhák, kabátok – igaz, nem mindegyik a legújabb divat szerinti.

Érdeklődésünkre a győr-likócsi Segítőház illetékese felvette a kapcsolatot az adományozóval. Annyit azonban minden adakozni szándékozónak tudnia kell, hogy a karitatív szervezetek a legtöbb esetben nem tudnak gyors elszállítást ígérni. Raktáraik kapacitása véges, másrészt az igények és az adományok felmérése után tudják csak pontosan meghatározni, mire van szükségük a rászorulóknak, és a felajánlásból ezeket fogják elvinni.

Így történt ebben az esetben is, ottjártunk után néhány nappal a likócsi Segítőház egy teherautóval elszállította a hajléktalan emberek ellátásához használható tárgyakat. Olvasónk megnyugodva vette tudomásul, hogy a hagyaték jó helyre került, szerkesztőségünk pedig örömmel nyugtázta, hogy ismét jó ügyet segíthettünk.

Olvasóink írták

  • 1. Liv66 2011. január 10. 22:49
    „" Raktáraik kapacitása véges " !! Miért van dugig tele a raktáruk ? Nem kell senkinek az adomány ?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búvárok a jég alatt

A kötél az életfonala a búvárnak, amikor jég alá merül, segíti a tájékozódást, de könnyű belekeveredni. Tovább olvasom