Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Gyűjtsük össze a megye legszebb köztéri betlehemjeit!

Győr-Moson-Sopron - Az ünnepek elmúltak, de a betlehemek még néhány napig láthatók. Újabb képeket kaptunk Győrladamérról, Pannonhalmáról és Rajkáról.

A betlehemek ma már nem csak a templomokban, hanem a városok, községek jeles közterületein is megtekinthetők az adventi várakozás idején. Arra kérjük olvasóinkat, segítsenek csokorba gyűjteni a legszebb betlehemeket!

Köszönjük mindazoknak, akik már eddig is küldtek képeket a tablónkhoz és várjuk olvasóink további képeit. Aki úgy gondolja, lakóhelyén olyan betlehemet állítottak fel, amely érdemes arra, hogy bekerüljön a gyűjteményünkbe, ne habozzon! Küldje el a betlehemről készült képet e-mailen az online@kisalfold.hu címre!

január 3., Pannonhalmáról, Rajkáról és Győrladamérról kaptunk képeket, ezzel egészítettük ki a gyűjteményt.

Pannonhalma
Győrladamér
Rajka

december 18., Lébényből, Pásztoriból, Lipótról is kaptunk képeket.

Németh Szabolcsné" href="http://www.kisalfold.hu/kepek/kepgaleria/2002259/2074121/" target="_blank">Pásztori. Fotó: <a href=Németh Szabolcsné" src="http://www.kisalfold.hu/kepek/kepgaleria/2074121.jpg" border="0">

Potyond.

Kovács Gábor" href="http://www.kisalfold.hu/kepek/kepgaleria/2002259/2074108/" target="_blank">Lébény. Fotó: <a href=Kovács Gábor" src="http://www.kisalfold.hu/kepek/kepgaleria/2074108.jpg" border="0">

Lipót. Fotó: B. N.

december 14., Újabb fotókkal bővül a galéria: Jánossomorjáról, Öttevényről, Győrből és Sopronból is jöttek új képek. Bár kilóg a megyei betlehemek sorából, de Meggyes Anikó Kölnből is küldött képet. Anikó Győrben született, de már egy ideje Kölben él, ezzel kíván az olvasóknak boldog karácsonyt.

Sopron, Széchenyi tér a Prkovátz ház előtt. Fotó: Kisberk

 

Jánossomorja. Fotó: Kőhegyi Ernő

Öttevény. Fotó: B. N.
Győr. Fotó: B. N.
Köln. Fotó: Meggyes Anikó

december 12.: Ma Ásványráróról és Abdáról kapott képekkel bővül a gyűjtemény

Ásványráró. Fotó: att

Abda. Fotó: b.

december 11.: Olvasóinktól néhány képet máris kaptunk.

Sopron. Fotó: Kasza Ervinné Kata


Győr
Lébény
Kunsziget


december 10.:

Sopron, Erdészeti Múzeum

Kapuvár

Csorna
Dunaszeg
Mosonszentmiklós

Olvasóink írták

 • 12. MIN JOE 2008. január 15. 10:50
  „Akkor hogy is volt ez.A "Minden hato gyereket csinalt Jozsef szuz felesegenek.Ezert Jezus hazasssagon kivul szuletett.Egy t.v. adasban amit itt a vadnyugaton kozvatitettek 1 izraelita azt mondta,hogy ez nem igy volt,es a katolikus pap nem vitatkozott. Mert tudta hogy az egesz vallas felnotteknek adott gyerek mese. Most varom a hozza szolast.Mert tudom,hogy vallas fanatikusok ilyen esetbe meg mutatjak az igazi arcukat.”
 • 11. Miska 2008. január 08. 08:55
  „Kedves elégedett diák és volt tanítványok. A betlehem legyen igaz, az iskola is legyen igaz, minden legyen igaz. 2+2= 5 év múlva lássuk meg ki mire kapta a jegyet, ki kinek a rokona, és ki mit tud. (Csillag születik.) Az okos falvak persze arra büszkék, hogy van iskolájuk és nem a betlehemükre. Nekik van iskolájuk és nem egy alapítványnak, akinek a híre erősen kétséges. Egy szó mint száz a jövőt eladták. Tudom, a tanítók jól dolgoznak, tanár állítólag mutatóba akad. További sok sikert, elégedettséget, büszkeséget, dicsőséget, szépségesen szép, álságosan álságos termálfalu építést. Elnézést azoktól, akiket megbántottam, A volt tanítványok matektudása is arra utal, hogy voltak problémák itt a múltban is. Éljen a képviselőtestület, csak így tovább”
 • 10. Volt tanítványok 2008. január 06. 16:28
  „Miska, ha nem tetszik a Falu, vagy bármi más, akkor nyugodtan költözzél el innen nem fogsz senkinek se hiányozni!!! Sok környékbelit ismerek és mindenki irigykedik Kunszigetre(van is miért). 2+2=5?”
 • 9. 1 ELÉGEDETT diák... 2008. január 06. 12:48
  „Előszöris Kedves Anyóka!Teljes mértékben igazat adok Önnek!Másrészt Kedves Miska!...Én 1 kunszigeti dák vagyok...Szeretném önnel tudatni, hogy itt a tudásra adják a jegyeket és nem pedig arra, hogy kinek a gyereke, unokája (stb...)vagyok!!!.De ezt inkább hagyjuk!A betlehemmel kapcsolatban pedig büszkék lehetünk arra, hogy ennyire gyönyörű betlehemünk van, amire még a nagyobb városok is "féltékenyek" lehetnek!Egy kis falunak ez egy nagy dicsőség...

  (Ezt az egészet nem a vita kedvéért, hanem véleménynyílvánítás jegyében osztottam meg Önnel, Önökkel...!)”
 • 8. Miska 2007. december 31. 21:11
  „Kedves Anyóka! Köszönöm a békés és bölcs választ! Megnéztem a győri temetőket, hát ott is már a feltámadás fénye világoskodik. Szomorú, hogy ott is győzött a giccsparádé. A szorongásban teljesen igaza van, jobb az oldott légkör. A tanároknak valóban elismerés jár. A gyerekeket sajnálom, hogy ilyen helyzetbe keveredtek, de szerintem ők lesznek a károsultjai ennek a fenntartóváltásnak. Nagy Ottó László spiritusza hamarosan kifogy, és akkor jön majd még egy alapítvány? A bölcs, előrelátó, gondoskodó polgármesternek szerintem ez volt az utolsó ciklusa, ugyanis a Thermál lavorja is ereszt. Szagos lábvíz hagyja el az edényzetet! Boldog Új Évet minden kedves olvasónak!”
 • 7. Anyóka 2007. december 28. 22:54
  „Kedves Miska!

  Már nem a nomád korszakban élünk, többnyire arra törekednek az emberek, hogy minnél kényelmesebb, szebb, modernebb világban éljenek. Önre ez sajnos nem jellemző, mivel minden, ami másnak szép, az Önben csak az undort és a hányingert váltja ki. El kell fogadni, van aki az egyszerűt, míg más a csillogást szereti. Bevallom, tőlem nem kértek pénzt a betlehem készítésésre, de szerintem Öntől sem. Ha kértek is volna rá, szívesen adtam volna! Győrben ha bármelyik temetőbe ellátogatna, láthatná, milyen "hányingerkeltően" van feldíszítve! Az iskolában igenis fontos, hogy jól érezze magát a gyerek, mert ha szorongva jár oda, a tudást sem fogja magába szívni. Milyen érdekes, hogy még mindig azok háborognak, akik önként elmentek (tisztelet a kivételnek) és nem akik maradtak. Nekem is voltak fenntartásaim, félelmeim, de legalább megpróbáltam, hogy ne zárják be az iskolát. És hiába mondanak az iskolára és a tanárokra bármit, minden tiszteletem a tanároké. Ők megmutatták, hogy ég bennük a tűz, a tanítási vágy és a gyerekek iránti szeretet. Igen, ehhez szívesen tapsolok! A település pénze nem a mi befizetett adónkból tevődik össze csak. UGYE?
  Ha a polgármesterünk annyira bugyuta és pénzpocsékoló, Ön szerint, akkor hogy lehet az, hogy ennyi éve már a falu megtisztelte a bizalmával? Ön talán jobban csinálná? Miért nem mutatja meg? Ha úgy érzi, hogy mindent csak elpocsékolnak, így legalább jutott a falunak is ennyi ocsmány, undorító, köztéri tárgyra. Én ennek ellenére mindezt megköszönöm. Sajnálom, de nem tudta elrontani a napomat!!!
  Tanárainkank, Gyerekeknek és a Polgármester Asszonynak sok síkert kívánok az elkövetkezendő Új Évre is!
  Sajnálom, hogy Ön a megkeseredett ember hangján szól! Békés Boldog Új Évet kívánok Önnek is!”
 • 6. 123 2007. december 28. 06:24
  „Kedves Miska!
  Mennyibe került a kunszigeti betlehem?
  Menyit költöttek a termálra?”
 • 5. Miska 2007. december 22. 16:59
  „Kedves Anyóka! Igazad van, nem illik vitatkozni. A biblia szerint a kisded december 24-én született. A templomokban is akkor teszik ki a betlehemet. Az efféle, már hetekkel előbb elhelyezet kivagyiság akkor szép ha nem hivalkodó. Ez nem afféle! A kunszigeti betlehem többe került, mint sok városé. A temető díszkivilágítása is nagyon hányinger keltő. Döbbenetes giccsparádé a szökőkút is. Az iskola esetében: valóban a gyereket kell kérdezni! Azt, hogy mit tud, nem pedig azt, hogy hogyan érzi magát. Attól tartok a Termálba folyt el a település pénze! Sajnálatos, hogy még tapsolsz is hozzá. A tények makacs dolgok ám!”
 • 4. Baján Mária 2007. december 21. 11:51
  „Tisztelt Szerkesztőség!
  Nagyon szép a betlehemes képsorozat, dícséret érte!
  Egy nagyon jó ötletet láttam Genfben az ENSZ területén: a betlehem értékét az adja meg, hogy hány darabból áll: képzeljünk el egy hosszú asztalt egy sátor alatt és az asztalon milliónyi kis figurát a kisjézustól a háromkirályokig.

  Sok-sok szeretettel: Baján Mária”
 • 3. anyoka 2007. december 14. 20:35
  „Miska levelére:Sajnálom,hogy önnek ilyenkor karácsony előtt nem a szeretett hanem a rosszindulat kerekedik felűl.Én a gyönyörű betlehem láttán a békességre,ünnepvárásra és a bibliából jólismert jézusszületésre gondolok.Kérem önt ,nebántson meg senkit főleg azokat a gyerekeket ne akik a "gebibe"adot iskolába járnak.Mindenki maga döntött arról,hogy elmegy vagy marad.Mi maradtunk és bátran mondhatom JÓL DÖNTÖTTÜNK.Erről ne a felnőttek vitázzanak inkább kérdezzék a gyerekeket "vagy nem róluk van szó?"Az épület fontos vagy a diákok?Közös a falunk és a faluíránti szeretetünk.Ne az után ítéljük meg egymást,hogy hol dolgozunk vagy melyik iskolába járunk.Ezuton kívánok önnek Békés Boldog Karácsonyt.Egy kunszigeti aki szereti a faluját.”
 • 2. Miska 2007. december 11. 22:29
  „Érdekes, hogy a kunszigetieknek mennyire megy a rongyrázás, a legszebb a betlehemük, ugyanakkor eladták a lelkük, mikor kiadták gebinbe az iskolát! Egy vagyonért sem lehet megvenni a szent család békességét, hiába költenek rá!”
 • 1. Jazz8 2007. december 11. 16:34
  „Csornai a legszebb szerintem :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyében nem okozott gondot a havazás

Nem okozott fennakadást a szerda reggeli havazás a megyében, nincsenek járhatatlan útszakaszok sem -… Tovább olvasom