Kisalföld logö

2017. 05. 23. kedd - Dezső 14°C | 24°C Még több cikk.

Győri vállalkozó lett az év Merész újítója

Az idén immár nyolcadik alkalommal, ünnepélyes gálaest keretében adták át az Ernst and Young Az év üzletembere díjakat szombaton.

A Független Bírálóbizottság döntése értelmében 2011-ben Az év üzletembere Soós Csaba, az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. elnöke, a Példakép Zwack Péter, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tiszteletbeli elnöke, a Merész újító Matusz Balázs, a Matusz-Vad Zrt. elnök-vezérigazgatója, és a Jövő ígérete Bolyki János, a Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa lett.

A bizottság indoklásában egyebek között megállapítja a győztes vállalkozó egy meghatározó piaci rés felismerésével robbant be a hazai piacra, majd a tőkepiac bizalmát és támogatását megkapva Európát is meghódította.

A jelenlegi nehéz gazdasági helyzet ellenére a mindössze 4 millió forintos tőkével alapított vállalat mára egy 26 milliárd forintos tőzsdei céggé fejlődött. Piaci modelljük kiemelkedő, hiszen szolgáltatásuk révén ügyfeleik számára teremtenek megtakarításokat, biztosítva számukra a modern és biztonságos infrastruktúrát.

Tevékenységük nemzetgazdasági szempontból is jelentőséggel bír, és a helyben megtalálható erőforrásokra koncentrálva a vállalat a fenntarthatóság jegyében működik. A fiatal vállalkozó stratégiai gondolkodása és dinamizmusa révén viszi előre, és fejleszti cégét.

Bátor üzleti döntései mellett megfontolt és kiegyensúlyozott vezető, aki a fiatal tehetségek felkarolására, munkatársai fejlesztésére, támogatására is kiemelkedő hangsúlyt fektet.

Az Ernst and Young 1986-ban Amerikában indította útjára az "Entrepreneur Of The Year" (EOY) programot, az egyetlen nemzetközi, védjegyoltalommal ellátott üzleti díjat, amely az elismeréshez vezető erőfeszítésekről, kitartásról, hitről, valamint a kimagasló teljesítményt felmutató üzletemberekről szól. 2003 óta Magyarországon is odaítélik a kiemelkedő presztízsű kitüntetést.Matusz Balázs – hazánk egyik piacvezető fagyasztott élelmiszerkereskedelmi vállalatának, a győri székhelyű Matusz-Vad Zrt.-nek a tulajdonosa és egyben elnök-vezérigazgatója – nyerte el az Ernst & Young üzleti elismerései közül a "Merész újító" díjat.

Az Ernst & Young Független Bírálóbizottsága a közel 6,5 milliárdos tavalyi árbevétellel rendelkező, 650 féle terméket immáron 4 európai országban forgalmazó, elsősorban a vendéglátói szektor minőségi élelmiszerekkel való kiszolgálására szakosodott Matusz-Vad Zrt. első emberét innovatív hozzáállása, a céget működtető és az egész struktúrát átható folyamatos újszerű fejlesztései kapcsán részesítette eme nagy presztízsű elismerésben.

A díj adományozói kiemelték, hogy tulajdonképpen egy iparágat teremtett Matusz Balázs a Matusz-Vad által az 1990-es évek közepén azzal, hogy a vendéglátói szektor fagyasztott élelmiszerekkel történő professzionális kiszolgálására specializálódott, s indulása óta úttörőként jár élen a szektorban.

Olvasóink írták

  • 1. unkown 2011. november 27. 12:49
    „ebből semmi nem derül ki, de legalább írtak valamiről, de hogy miről... ?! :D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színházi gála az ünnep jegyében

November 27-én a Győri Nemzeti Színház társulata gálával várja a nézőket. A koncert advent első… Tovább olvasom