Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Győri politikusok vagyonleltára - 4. rész

A Kisalföld közreadja választott politikusaink vagyonleltárát.
Állandó kérdéssort készítettünk a formális vagyonnyilatkozatok helyett, ezekre kérünk válaszokat a megye legnagyobb városainak elöljáróitól. Terveink szerint két és öt év múlva is szembesítjük őket ugyanezekkel a kérdésekkel. Célunk a politika és a politikusok iránti közbizalom erősítése. Ezúttal Győr elöljáróinak válaszait adjuk közre.

Glázer Tímea (DK): Ő is azon képviselők táborát gyarapítja, akik politikusi minőségükben a 196.149 forintos bruttó tiszteletdíjat kapják. Egyéb munkaköréből bruttó 425 ezer forintot keres. Egy 300 négyzetméteres családi házban lakik, amelyben azonban tulajdonrésze nincs – „a tulajdonos örökségből a gyermekem". Van azonban egy 84 négyzetméteres panellakása. A megtakarítása 2,8 millió forint, a tartozása 2,2 millió. Gazdasági társaságnak tulajdonosa, ebből 600 ezer forint osztalékot tavaly kivett. Nem volt sikeres EU-s pályázaton és politikusként nem találkozott még a korrupció valamely formájával. Egy 2012-es Suzuki Swifttel jár, Olaszországban nyaralt. Hobbija közt a kutyáit említette, évente 150 ezer forintot költ erre.

Hajszán Gyula (Fidesz–KDNP): A képviselő a közgyűlés közigazgatási és közrendvédelmi bizottságának tagja, így havi bruttó 196.149 forint tiszteletdíjat kap. A Győr-Szol Zrt. által működtetett Barátság téri sportpark létesítményvezető-helyetteseként havi bruttó 114 ezer forintot keres. A lánya tulajdonában lévő 110 négyzetméteres, kétgarázsos családi házban él haszonélvezőként. Öröklésből egy újkéri házban és erdőben van tulajdonrésze. Cége, megtakarítása nincs, tartozása 400 ezer forint. Korrupcióval nem találkozott. Egy hétéves Mazda 3-as autója van. Idén és tavaly is a spanyolországi Los Alcázaresben nyaralt. Hobbija a sport, amire néhány tízezer forintot költ évente. Lánya gimnazista.

Juhász István (Győri Baloldal): A baloldali politikusnak havonta 196.149 forintot utalnak át képviselői munkájáért, egyéb munkaköréből 205.200 forintot keres. Egy 110 négyzetméteres családi háznak és a hozzá tartozó udvarnak felerészt a tulajdonosa. Van szántója, szőlője és kertje ezenkívül. Megtakarítása 800 euró, illetve 3 millió 563 ezer forint. Autója viszont nincs, pontosabban a barátaitól kapja kölcsön azt, amivel közlekedik. Arra a kérdésre, hogy milyen hobbija van, s arra mennyit költ, azt válaszolta: „A közösségi élet szervezése a hobbim."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ABBA - A jubileumi szuperkoncert Győrben!

Minden idők legnagyobb Abba Show győri koncertjének az újonnan épült AUDI Aréna ad majd otthont. Tovább olvasom