Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Győri orvos mentette meg a királyi bölcsőfaragó életét

Rostás Árpád a főváros egyik parkolóházában lett rosszul. Dr. Pellek Sándor pont arra járt... Előbb kivizsgálta, majd meg is műtötte a híres restaurátort.

A világszerte elismert restaurátor-vándorasztalos, Rostás Árpád személye akkor került az érdeklődés középpontjába, amikor elkészítette a brit trónörökös, György herceg bölcsőjét. Azt mondja, ez az ismertség mentette meg az életét. A megmentő pedig egy győri orvos volt...

Mielőtt a történetet megismernék, röviden hadd mutassuk be a két főszereplőt: Rostás Árpád Versailles-ban a Napkirály bútorait és parkettáját restaurálta; a Louvre-ban ablakokon és faburkolaton dolgozott. Most pápai trónszéket tervez. Magyar Örökség-díjas, a Prima Primissima-jelölést nagy felhördülés közepette utasította vissza. A világsajtó legutóbb azért kapta fel a nevét, mert ő készítette el a brit trónörökös, Vilmos és felesége, Katalin elsőszülött fiának, György hercegnek a bölcsőjét.


Rostás Árpádot megismerte dr. Pellek Sándor, előbb kivizsgálta, majd meg is műtötte a híres restaurátort.
Rostás Árpádot megismerte dr. Pellek Sándor, előbb kivizsgálta, majd meg is műtötte a híres restaurátort.

dr. Pellek Sándor
dr. Pellek Sándor


A másik főszereplő dr. Pellek Sándor PhD mellkassebész, gyógyít Győrben és Budapesten is. Lapunk Gyógyír rovatának szerkesztője, nevét manapság azért emlegetik sokan, mert Natasa Kovacsevicsnek, a lábát elveszítő győri kosarasnak (akinek az életét az amputációval ő mentette meg) megdöbbentő ajánlatot tett: fussák le jövőre együtt a New York-i maratont.

S akkor a történet, amelyet Rostás Árpád mesélt el a sajtónak: „Két héttel ezelőtt a főváros egyik parkolóházában kezdődött. Kiszálltam az autóból és igen rosszul lettem. Elszédültem, több helyütt szúró fájdalmat éreztem és a kocsi ajtajába kellett kapaszkodnom, hogy össze ne essek. Egy középkorú, jól öltözött férfi köszönt rám és kérdezte, miben segíthet. Pár percet beszélgettünk, közben magamhoz is tértem. Kiderült, hogy segítőm, akit azelőtt sohasem láttam, egy budapesti kórház főorvosa, ismer engem. Olvasott rólam az interneten, látta a György hercegnek szánt intarziás bölcsőt is..."

A híres bölcső, amelyet a brit trónörökös gyermekének, Györgynek készített Rostás Árpád – még egészségesen.
A híres bölcső, amelyet a brit trónörökös gyermekének, Györgynek készített Rostás Árpád – még egészségesen.

Miközben a restaurátor elmesélte, hogy a lágyéksérv kiszakadása okozta pokoli kínjait, s állapota néhány nap múlva végzetesre fordulhatott volna, kiderült a férfi személye is: dr. Pellek Sándor PhD győri sebész volt.

Pellek doktor teljes körű kivizsgálást javasolt, amiből aztán azonnali műtét lett. „A fiam kollégiumához tartottunk, s először csak azt láttam, hogy valaki rosszul van. A férfit aztán megismertem, valószínűleg agyondolgozta magát, ez okozta a bajt. A feszített munkatempón néha lazítani kell, ez az egyik tanulság. A másik pedig az, hogy nyitott szemmel kell járni, s meglátni azt, ha valaki segítségre szorul."

Károly herceg alapítványa a közelmúltban azzal kereste fel Rostás Árpádot, hogy a trónörökös egyéves születésnapjára készítsen egy kiságyat is.
Károly herceg alapítványa a közelmúltban azzal kereste fel Rostás Árpádot, hogy a trónörökös egyéves születésnapjára készítsen egy kiságyat is.

Az elmúlt hétvége megrázó esete, amikor egy másik férfit holtan magára hagytak (szintén Budapesten), mindennél jobban aláhúzza ezt a mondatot. De ez a történet nemcsak tanulságos, hanem szép is, ezért zárjuk így is: Rostás Árpád, akit tegnap engedtek haza a kórházból, egy ideig ugyan még nem faraghat, de már tervez, mert van mit. Londonban a királyi család nagy örömmel fogadta a meglepetésbölcsőt. Olyannyira, hogy Károly herceg alapítványa a közelmúltban azzal kereste fel, hogy a trónörökös egyéves születésnapjára készítsen egy kiságyat is. „A felkérésre örömmel mondtam igent."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebukott az M1-esen: csempészett cigaretta lapult a körözött román autóban

A Győr irányába tartó járművet egy 58 éves férfi vezette, európai elfogatóparanccsal körözték. Tovább olvasom