Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Győri nyárnyitó a Neotonnal és Bogival - fotók

Hivatalosan is elindult a győri nyár. Szombaton este a Neoton és Bogi adott fergeteges koncertet. Képriport.

két nappal a nyárnyitó koncert  után, június 16-án kezdődik a hagyományosan a kisalföldi megyeszékhelyen rendezett X. Magyar Táncfesztivál, június 27. és 29. között tartják a Szent László-napokat, július 3-án kezdődik a négynapos idei Györkőcolimpia, egy nappal később pedig a Györkőcfesztivál, július 11-én és 12-én ír-magyar napokat rendeznek, a következő hétvégén pedig fröccsnapok és a Győri Legendák Napja  szerepel a fesztiválkalendáriumban.  

Győri nyárnyitó - 2014 június. Fotó: Bertleff András

 

Augusztus 8. és 10. között lesz a Barokk Esküvő és az ahhoz  kapcsolódó fesztivál, 21. és 24. között pedig a bornapokat tartják,  amelynek utolsó két napján lesz a hagyományos terményáldás. A  nyárzáró koncert időpontja augusztus 23.

Előzmények:

Fotók a Neoton Família pénteki próbájáról:

Győri nyár - Próbál a Neoton. Fotó: H. Baranyai Edina


Korábban írtuk:

A Neoton  Família közönség előtt sosem játszott számai is szerepelnek a győri  nyárnyitó koncert programján - hangzott el a jövő hétvégi eseményt  beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón.  

Végvári Ádám, az együttes frontembere megemlítette: Sorsszimfónia című számukban a Beethoven-mű dallamai is  felcsendülnek. Ezt eddig nem tudták közönség előtt előadni, jövő  szombaton viszont a Győri Filharmonikus Zenekarral közös eseményen,  ezt is műsorra tűzhetik.  

Győri nyárnyitó a Neotonnal. Fotó: Cseh Róbert
 

"Már játszottunk klasszikus zenekarral, de ekkorával még soha" -  jegyezte meg Baracs János basszusgitáros, hozzátéve: az együttes  majdnem 480 dalából válogatták ki azt a 23-at, amelyek felcsendülnek  majd a tűzijátékkal záruló koncerten.   

A műsor összeállítását vezető Csepregi Éva énekes elmondta:  elsősorban slágerszámokat válogattak be a programba, de több olyan  dalt is játszanak majd, amelyeket inkább lemezen halhatott eddig a  közönség. A sajtótájékoztatón elhangzott: a Neoton előtt a győri  Bogi lép fel, aki az Eurovíziós Dalfesztivál válogatóján, A Dal című  versenyen szerepelt.

Videó: Cseh Róbert


Győr önkormányzata arra törekszik, hogy a nyár folyamán minden  korosztálynak kínáljon tartalmas programokat a város - emelte ki az  eseményen Fekete Dávid alpolgármester, megemlítve: a korábbi években  megtartott nagyobb események mindegyikét megrendezik idén is.   

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház Töltéstaván

A házban lakó két embert a helyi iskolában helyezték el; a tűzoltók kettő gázpalackot is kivittek az… Tovább olvasom