Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Győri mobilparkolás: közel 6000-en parkoltak sms-sel két hónap alatt

A bevezetés első hónapjában, májusban 2497 esetben, míg júniusban már 3348 esetben vették igénybe a mobilparkolást az autósok Győrben.

A GYŐR-SZOL Zrt. 2011. május 2-án vezette be fizetőparkoló hálózatban a mobiltelefonnal történő jegyvásárlás lehetőségét.

A mobilparkolás igénybevétele kétféle módon történhet: előzetes regisztráció és egyenlegfeltöltés nélkül (ad hoc módon), illetve az Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató Zártkörűen Működő Rt. EME Zrt-vel kötött szerződés és egyenlegfeltöltés alapján.

Az utóbbi lehetőség azon ügyfelek részére előnyös, akik rendszeresen használják a mobil parkolást, és havonta nagy összegű parkolási díjat kívánnak mobiltelefonon keresztül kiegyenlíteni.


Fotónk illusztráció.
Fotónk illusztráció.


"A bevezetés első hónapjában, májusban 2497 esetben, míg júniusban már 3348 esetben került sor a parkolási díj mobil parkolási szolgáltatáson keresztül, ad hoc módon történő kiegyenlítésére. Az egyenlegfeltöltés alapján fizető autósok száma ennek körülbelül 10 százaléka volt.

Ez összességében az első hónaphoz képest 34%-ot meghaladó, dinamikus bővülést mutat. A GYŐR-SZOL a következő hónapokban a szolgáltatás ismertségének növelésével párhuzamosan további növekedésre számít" - mondta Ozsvárt Tamás, a GYŐR-SZOL Zrt. kommunikációs menedzsere

"A májusi adatok alapján a teljes felszíni parkolójegy árbevételhez viszonyítva a mobil parkolásból származó bevétel 5,4%-ot ért el. Ugyanez az adat június hónapban már 6,5%-ra emelkedett.

A mobil parkolással kapcsolatos ügyfél panaszok jellemzően a rendszám helytelen megadására, vagy nem a parkolási hely szerinti díjövezet hívószámának használatára voltak visszavezethetők.

Tapasztalataink szerint a mobil parkolási rendszer bevezetése ügyfeleink között kedvező fogadtatásban részesült, különösen a határozatlan idejű parkolási lehetőség díjfizetését vették igénybe előszeretettel az autósok" - zárta szavait Ozsvárt Tamás.


Olvasóink írták

 • 4. Gab2000 2011. július 16. 15:46
  „8 milliós ajánlattal az EME zrt üzemelteti a rendszert ez azért ki maradt a cikkből jó azt nem tudom hogy ez az összeg a 2 éves szerződésre vonatkozik vagy egy évi díj”
 • 3. tutti 2011. július 16. 05:32
  „Képes haladni a korral???

  muhaha

  Ha öt évvel ezelőtt bevezették volna akkor igen.”
 • 2. dominiim 2011. július 15. 20:40
  „Ez is bizonyitja, hogy haladni kell a korral ! Személy szerint többször tárgyaltam az INSZOL vezetőségével és az
  akkor alpolgármesteri funkciót betöltő N. Zoltánnal ! Sajnos süket fülekre, és elutasitásra találtam.
  Ugy látom a GYŐRSZOL vezetése képes haladni a korral, és megfelően kezelni a problémákat !”
 • 1. alekinyo 2011. július 15. 20:09
  „5-6 évvel ezelőtt kerestük meg először a T-Mobile képviseletében az akkori cégvezetőt,aki mint tudjuk azóta öngyilkos lett. Mobil parkolás lehetőségét kínáltuk a cégnek, ezáltal a városnak. A rengeteg akkor adható kedvezmény ellenére kőfalakba ütköztünk. Mereven elutasította a lehetőséget, mondván, nincs rá szükség! Az élet nem őt igazolta...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autós gázolt biciklist Győrben a Szent István úton

A balesetben a kerékpározó győri férfi könnyű sérüléseket szenvedett, a járművezető segítségnyújtás… Tovább olvasom