Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Győri közgyűlés: 300 millió forint a tét a szétlopott kiskúti kemping ügyében

A helyi buszokról vita sem volt, a Dunakapu téri időoszlop bőven több szót érdemelt volna, a kiskúti szellemkemping ügyében kis lépést sikerült tenni. S még valami: pöttyös labda áll a Városháza előtt!

11.06

Borkai Zsolt hivatalosan is lezárta az ülést, s kellemes nyári pihenést kívánt a képviselőknek. Ezt kívánjuk mi is Olvasóinknak!

11.00

Pontosan egy óra alatt gyakorlatilag véget ért a nyári szünet előtti utolsó győri közgyűlés; már csak kisebb ügyekben megy a villámszavazás.

10.53

Kun András (MSZP) azt kérdezi, hogy milyen összegű területcseréről lenne szó a kiskúti kemping esetében?

Borkai Zsolt válaszában azt mondta, hogy "körülbelül 300 millió forint összegű ingatlanról". Győr polgármestere hozzátette: "már az is nagy előrelépés, hogy meg tudtunk egyezni olyan értékbecslő személyében, melynek számait mindkét fél elfogadja".

Az idő egyébként nem csupán azért sürget ebben a kérdésben, mert novemberre elkészül az Audi Aréna, hanem, mert a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságon Győrben játssza csoportmérkőzéseit a magyar válogatott.

10.48

Kalmár Ákos (Fidesz-KDNP), a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnöke arról beszél, hogy a "volt kiskúti kemping Győr egyik szégyenföldje", melynek közvetlen szomszédságában épül az új multifunkcionális csarnok szomszédságában. Ide kattintva olvashatják el cikkünket arról, hogyan kezdték el szétlopni az egykori kempinget.

A terület tulajdonosa a Ciklámen Tourist, mely hosszú ideje nem szeretné eladni a területet. Kalmár Ákos szerint az utóbbi hónapokban a két fél álláspontja közeledett egymáshoz, mivel szóba került egy esetleges területcsere. 

10.37

A Dunakapu térre tervezett időoszlop kapcsán Neupor Zsolt felvetette: ha a művészi bizottságnak egyik pályázó elképzelése sem tetszett, akkor hova lehet innen lépni?

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester válaszában leszögezte: "ez az előterjesztés arról szól, hogy olyan köztéri alkotás valósuljon meg a Belvárosban, mely a győriek többségének tetszését elnyeri".

Ide kattintva olvashatják el, miért került egyelőre parkolópályára a Dunakapu téri időoszlop.

Egyébként itt érdemes megnyitni a napirendi ponthoz csatolt második mellékletet, mely a művészi bizottság álláspontját közli.

Ha valaki figyelmesen elolvassa a dokumentumot, akkor láthatja, hogy egyik pályázó munkáját sem támogatja a bizottság, miközben az előterjesztésbe már ez került: "a szakmai bizottságok véleménye, hogy döntően színvonalas pályamunkák készültek, ugyanakkor valamennyi tervezet kapcsán számos művészeti, megjelenítési és koncepcionális értelmezési és műszaki-kivitelezési kérdést vetettek fel, illetve módosításokat javasoltak".

A mi értelmezésünk szerint az előterjesztés és a melléklet köszönőviszonyban sincs egymással.  

10.32

Nos, minden hozzászólás, vita nélkül át ment az az előterjesztés - úgy tűnik, nagyon nyár van már... -, mely szerint a győri önkormányzat 612,5 millió forintot hajlandó fizetni a helyi buszokért az elkövetkező három évben.

Ez a téma alsó határon másfél évig húzódott - akkor meg sem említettük a szócsatákat Borkai Zsolt polgármester és a Kisalföld Volán egykori vezérigazgatója, Pócza Mihály között -, s a kompromisszumos megoldás részleteit, valamint az előzményeket ebben a cikkünkben találják meg

10.31

Közeleg a mai nap talán legizgalmasabb témája: a helyi buszok támogatásáról szóló előterjesztés.

10.28

Továbbra is marad a pódiumon Révi Zsolt: a Győr-Abda területcserével és közigazgatási határ-módosítással érintett területek rendezési tervére, valamint az építési szabályzatra vonatkozó napirendi ponttal.

A területcserék részleteit ide kattintva tekinthetik meg!

10.26

Révi Zsolt városi főépítész részletezi a "Javaslat Győr Megyei Jogú Város Településszerkezeti Tervének, valamint a Győri Építési Szabályzatról (GYÉSZ-ről) és Győr Szabályozási Tervéről szóló 1/2006. (I. 25.) Ök. rendelet" módosításáról szóló napirendi pontot.

10.18

Az előterjesztést 19 igennel fogadták el a képviselők.

10.16

"A hulladékgazdálkodási törvény betűjét betartva a Győr-Szol létrehozott egy nonprofit kft.-t, amely júliustól a győri nagytérségi hulladékgazdálkodási társulás 112 településén szállítani fogja a szemetet" - tömören erről beszélt Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. vezérigazgatója.

Új cég küldi tehát a szemétszámlát, mégpedig a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Közben megérkezett Neupor Zsolt is.

10.12

Csere a napirendi pontoknál: elsőként a Győr és térsége hulladékgazdálkodási rendszer megvalósításáról szóló előterjesztést tárgyalják a képviselők.

10.10

Simon Róbert Balázs alpolgármester Belváros, Marcalváros, Révfalu városrészek egy-egy lakójának adott elismerő oklevelet.

10.07

Tizenhét képviselő van jelen, az ülés határozatképes, hisz a képviselők több mint fele megjelent. Az egykori Jobbik-frakcióból sem Hofbauer Sándor, sem Vörös Gyula (a képviselő hosszú ideje függetlenként vett részt a közgyűlés munkájában) nem ül a teremben. Nincs itt Neupor Zsolt (DK) sem, aki általában a legtöbbször "ostorozza" verbálisan a Városháza munkáját. 

10.01 - Pöttyös labda a Városháza előtt

Félreértések elkerülése végett: a piros-fehér labda nem azt jelképezi, hogy a képviselők vakációra mennek, hanem a közelgő Győrkőc Fesztivált (július 4-6-ig) hirdeti.

A helyi közéletet érdeklő Olvasóinkat is megnyugtatjuk: lesz közgyűlés - mégpedig elég jó témákkal -, a képviselők már gyülekeznek az ülésteremben. 



Előzetes

A június ülésen többek közt terítékre kerül, hogy a győri önkormányzat 612,5 millió forintot hajlandó fizetni a helyi buszokért az elkövetkező három évben.

Szintén szó esik majd a Dunakapu térre tervezett időoszlopról, melyet a szakmai bizottságok véleménye szerint még akad mit finomítaniuk a pályázó szobrászoknak.

Az összes előterjesztést ide kattintva tekinthetik meg! 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pancsolj ingyen a Győrkőcfesztiválon az élményfürdőben!

Nem csak a gyerekek, a szülők is ingyen fürdőzhetnek július 4 és 6. között a Rába Quelle… Tovább olvasom