Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Győri diplomák egészségtudományi és szociális szakokon

A frissdiplomás szociális munkások között vette át oklevelét dr. Budai István szakvezető főiskolai tanártól a súlyosan látássérült Pillmann Tünde, s több felvidéki fiatal.

1995-ben az oktatási, a tudományos feltételeknek megteremtése érdekében összefogott a győri Széchenyi István Egyetem, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, a Magyar Honvédség Győri Honvédkórháza, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Győr-Moson-Sopron Megyei Intézete és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, hogy Egészségtudományi Intézet létrehozásával javítsanak a felsőfokú szakképzés térségi helyzetén.

A győri Széchenyi István Egyetem Egészségügyi és Szociális Intézetének megalapításával az új, egészségtudományi és szociális tudományterület, az új szakok győri meghonosítása mind több, e területen élő fiatalnak jelentett és jelent Győrben - a munkaerő-piacon kiválóan hasznosítható - felsőfokú tanulmányokat.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oktatási együttműködése az Orvostovábbképző Intézettel 1974-ben kezdődött, 1985-től a kórház részt vesz a budapesti Semmelweis Egyetem, 1996-tól a győri Széchenyi István Egyetem gyakorlati képzésében is.

A szombati diploma átadón dr. Fehér Rózsa, a Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet igazgató-helyettese a frissdiplomásokra váró kihívásokat, az együttműködést hangsúlyozta köszöntőjében: "A Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet 1995-ös megalapítása, eddigi eredményes működése bizonyítja, hogy egy közös cél érdekében érdemes volt mozgósítani a város két nagy értelmiségi közösségét.

A Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet kiváló jelentkezési és felvételi, a végzettek gyors és jó induló pozíciót jelentő elhelyezkedési adatai, az egészségügyi szakképzés, a bővülő alapképzési szakok, felsőfokú szakképzések, a tervezett mesterképzések, még hangsúlyosabbá teszik az egyik legnagyobb magyar kórházzal, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházzal és a szociális szakma térségi képviselőivel kialakított eredményes együttműködést."

A frissdiplomás szociális munkások között vette át oklevelét dr. Budai István szakvezető főiskolai tanártól a súlyosan látássérült Pillmann Tünde, s több felvidéki fiatal. Munkahelyet a szociális ellátó intézmények, szervezetek kínálnak, s keresettek a győri végzettek.


Pillmann Tünde átveszi az oklevelet.
Pillmann Tünde átveszi az oklevelet.


Az egészségügyi szervező - ez a sokáig hiányolt egészségügyi, biztosítási, egészségturizmus szakterület jogi és közgazdasági felkészültségű diplomása - főként a cégeknél preferált, értékes végzettség, a szak hallgatói már a tanulmányok idején állást találnak.

Az ápolási és betegellátási diploma a hazai egészségügyi intézmények és a külföldi kihívások miatt kínál jó induló pozíciót.

A frissdiplomások fele a képzések szakmai beágyazódásának, kapcsolatainak is köszönhetően már a biztos munkahely tudatában mondta el esküjét, s a többieknek is jó esélyük van a gyors elhelyezkedésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2,5 millió forint értékű illegális cigit ˝fogtak˝ az M1-esen

499 karton adózatlan LD márkájú szerb zárjegyes cigarettát találtak egy VW Borában a hétvégén. Tovább olvasom