Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Győri buszok: a Városháza bruttó 550 millió forintot hajlandó fizetni a helyi járatokért

Az év utolsó győri közgyűlésen pénteken újra terítékre kerül - idén már sokadszorra - a Városháza és a Kisalföld Volán finoman fogalmazva sem meghitt viszonya.

Mint arról portálunk elsőként hírt adott, a Kisalföld Volán kilenc új buszt szeretett volna beszerezni Győrben 2014-ben, de a város ősszel sokallta az ellentételezés tervezett jövő évi összegét, egészen konkrétan 991,58 millió forintot. (Utóbbi összegben nem volt benne az új buszok finanszírozása.)

A szeptember végi közgyűlés Borkai Zsolt polgármester azt is megpendítette, hogy akár `vetélytársa is lehet a Kisalföld Volánnak Győrben´.

Utóbbi mondat már akkor is inkább tűnt blöffnek - teljesen nyilvánvaló, hogy Győr nagyságú város buszközlekedését a mostani állami normatíva mellett nem tudná gazdaságosan üzemeltetni egyetlen vállalkozó sem, s akkor meg sem említettük, hogy jelenleg több mint száz busz rója a köröket a kisalföldi megyeszékhelyen -, mint a realitásnak.


Márpedig a buszokat meg kell tankolni gázolajjal! Fotó: Kisalföld-archívum
Márpedig a buszokat meg kell tankolni gázolajjal! Fotó: Kisalföld-archívum


Rengeteg rosszalló hozzászólás, poszt született az új buszmenetrend kapcsán

Úgy tűnik, az álláspontok közeledtek egymáshoz az utóbbi hónapokban, s erről tanúskodik az a megállapodás-tervezet, melyről december 20-án döntenek a képviselők.

Mint ismert - Olvasóink rengeteg rosszalló hozzászólást, posztot írtak ebben a témában - augusztus 1-én életbe lépett buszmenetrend módosítással több mint fél millió kilométert kivontak Győr tömegközlekedésből.

A rendszert december közepén az utazói igények figyelembevételével valamelyest sikerült toldozni-foltozni, mely elsődlegesen a Kisalföld Volán győri menetrendi előadóinak érdeme.

Éves szinten bruttó 600 millió forint az új tét

A korábbi és új menetrend alapján működő közszolgáltatásért a Városháza bruttó 600 millió forintot hajlandó fizetni idén. Ehhez az összeghez a központi költségvetésből származó 86,429 millió forintos összeg társul 2013-ban.

A pénteken tárgyalt előterjesztés szerint jövőre az évi 4.708.500 tervezett kilométerért a központi költségvetésből származó támogatáson felül bruttó 550 millió forintot fizetne a győri önkormányzat.

A részletes vitáról online olvashatnak péntek 10 órától. Izgalmasnak ígérkezik az év utolsó győri közgyűlése, sok az érdekes téma - ne felejtsenek el kattintani!

A péntek délután 15 órakor kezdődő győri közmeghallgatásról szintén élőben tudósít a kisalfold.hu.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bontják a Likócsi hidat, gyalogosok a főúton

Elkezdődött a likócsi régi Iparcsatorna-híd lebontása. A közelekedőknek maradt az 1-es számú főúton… Tovább olvasom