Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Győri bejelentés: 530 millió forintos Európai Uniós támogatás a régiónak

Az Európai Unió Dél- Kelet Európai Transznacionális Programja keretében nyert jelentős összegű támogatást a Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. által vezetett konzorcium, melynek tagja a Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt.

Az 530 millió forint összegű támogatásból a szervezet a Dél- Kelet Európai térség versenyképességének javítását tervezi megvalósítani. Ebből kizárólag a szombathelyi központú Nyugat-Pannon Zrt. mintegy 61m Ft –ot használhat fel a régió fejlesztésére.

A FIDIBE elnevezésű innovációs projekt, 3 év alatt történő megvalósításában 7 ország (Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország, Románia, Görögország és Horvátország) 9 szervezete vesz részt. Magyarországot érte a megtiszteltetés, hogy kidolgozza a projekt számára az Üzleti Innovációs Parkok kézikönyvét, mely lefedi mindazokat a témákat, amelyek egy ilyen fejlesztés sikeres elindításához és működtetéséhez szükségesek.

A kézikönyv - melyet a mai napon mutattak be - a projekt egyik legfontosabb alapköve, ugyanis erre alapozva 2010 végén készül el a régióban az új üzleti-innovációs park üzleti terve, a FIDIBE projekt részeként.

A kézikönyv kiemelkedő jelentőséggel bír a projekt során, ugyanis iránymutatást ad az üzleti innovációs parkok felállításához, továbbfejlesztéséhez, működtetéséhez, ugyanakkor nemcsak elméleti hátteret biztosít, hanem gyakorlati példákat is bemutat. Ezek közül elsősorban a Dél- Kelet Európai Régiós tapasztalatokat helyezi előtérbe, felhasználva üzleti parkok-központok legjobb példáinak az elemzését.

A régiós fejlesztés első lépéseként, sor kerül majd az alternatívák részletes megvizsgálására és a lehetséges fejlesztési helyszín kiválasztására. Az üzleti tervvel párhuzamosan létrehozzák a parkba beköltözni kívánó vállalkozások adatbázisát is. A vállalkozások képviselőit később bevonják majd a park szolgáltatásainak kialakításába is, annak érdekében, hogy a fejlesztés valós igényekre alapuljon.


A FIDIBE projektről

Az Európai Unió Dél-Kelet Európai Transznacionális Programja keretében nyert pályázatot és jelentős összegű támogatást a Közép- Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. által vezetett konzorcium, amelynek tagja a Nyugat- Pannon Regionális Fejlesztési Zrt.

A pályázat 821 más pályázattal versengett és egyike lett a 42 nyertesnek – teljesítményét kiemeli, hogy kevesebb, mint 5 százalék volt a sikerráta.

Olvasóink írták

 • 3. urbaniastapista 2010. május 15. 18:58
  „Félrevezető a cím, a Nyugat-Dunántúli régióba ebből csak 61 millió forint jut.
  Az is mire?
  Hol lesz az a " új üzleti-innovációs park"?
  A cikkből ugyan nem derül ki, de ha jól sejtem Szombathelyen.”
 • 2. kenyeres 2010. május 14. 08:21
  „Ebből a pénzből és segítségből pontosan azoknak nem jut, akiknek neve mögé bújva lenyúlják a projekt vezetői!Csak a célcsoportok nevét használják fel, adjon igazolást, hogy a részt vett benne!!!! de sem pénzt, sem segítséget nem kapnak!Ki ellenőrzi a felhasználást, ha a bevonvandó személyekkel utólagosan iratnak alá nyomtatványokat, amikor befejeződött a projekt, és már csak az ellenőrzés, utókövetése folyik?????
  Ki teszi zsebre a pénzt, mert segítséget a rászorulók nem kaptak,részt sem vehettek benne, csak a neve kell a pénz elnyeréshez, fiktiv iratok pedig az igazoláshoz!”
 • 1. fortuna54 2010. május 13. 19:07
  „Na,megint emelik az adónkat.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpár tulajdonosát keresi a rendőrség

Járőr igazoltatott néhány hete egy férfit Győrben, aki lezárt biciklit cipelt a hátán. A hajléktalan… Tovább olvasom