Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Győrben tüntetett a Jobbik

Ez a bástya most az ország – állt a Jobbik által a győri Dunakapu téren tartott tüntetés egyetlen transzparensén vasárnap délután. Az eseményen mintegy százan vettek részt. A párt a demonstráción egyrészt a győri önkormányzat tervei ellen tiltakozott, miszerint mélygarázs épülne a tér alá, másrészt bírálta az Orbán-kormány megszorító politikáját.
„Hányszor verték át ezt a népet csak az elmúlt két évtizedben. Mindig az idegen diktált, mindig nekik állt a zászló" – fogalmazott ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész. A szónok megemlítette, hogy ezrével hagyják itt az országot a fiatalok, a családok. Hozzátette: a Széll Kálmán-terv 2.0 azt jelenti, hogy 2:0 a Világbank és a pénzhatalom istene javára. Hangot adott azon véleményének, hogy a miniszterelnök épp az ellenkezőjét teszi, mint amit a magyar nép érdekei megkívánnának.

A tüntetésen felolvasták Szabó Gyulának a XVI. században épült győri erőd fontosságáról, értékeiről szóló tanulmányát.

Fotók: H. Baranyai Edina

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. Rebeka01 2012. május 19. 12:53
  „védjuk meg a bástyát aki Győrt szereti legyen ott ha kell, jobbikáll csak ki mindenert.el akarják nyomni a mediában mindenhol de ebresztő emberek.”
 • 59. Tündenéne 2012. május 18. 20:21
  „Ó a pálinkát kifejezetten szeretem :)
  Jó hétvégét. Remélem, ha legközelebb erre jár, nem azt látjuk majd a Matróz elől, amit most :( már az utat is felszedték előtte :(”
 • 58. szabo1936 2012. május 18. 18:21
  „57.Tundenene
  Tiszteletel elfogadom a meghivasat a Matrozban es biztos vagyok bene,hogy egypar jeghideg korso sor es finom magyar palinka utan sokal joban megfogjuk erteni egymast.
  Egy szep hetveget kivanok maganak.”
 • 57. Tündenéne 2012. május 18. 12:52
  „54. vonLichthofen 2012.05.16. 14:41

  Igen, tudom... :) én is próbáltam már több témában több helyen, de nem volt értelme :D

  55. pancser 2012.05.16. 16:17
  Ön idézett tőlem egy RÉSZLETET az általam beírtakból, ami ugye kiemelve a szövegkörnyezetből nem igazán értelmes - tipikus demagóg és bulvár megoldás. Csinálja csak :) egészségére.

  56. szabo1936 2012.05.16. 18:11
  Nem akarok én bántani senkit se, csak tudja van az én ismeretségi körömben is egy messzire szakadt hazánkfia, aki tavaly hazajött, aztán azóta mást se hallunk tőle, mint az ország szidását, gyalázását, ócsárlását (bár ennek meg Önhöz semmi köze). Nem szeretem, ha olyanok akarják megmondani a tutit, akik nem is itt élnek, attól, hogy hazalátogat az ember, bocsásson meg, lehet, hogy világlátottabb, de a helyieknek van a helyi dolgokra a nagyobb rálátásuk. Természetesen véleménye attól még lehet, nyilván.
  A langyos sör miatti bosszankodást én is megértem :)
  Na majd ha legközelebb hazajön, meghívom egy jéghideg sörre a Matrózba (remélem, még létezni fog). Mit szól? :))”
 • 56. szabo1936 2012. május 16. 18:11
  „Tundenene.
  En rolam irhat amit akar engem csak ugy lehet felboszantani ha langyos sorel szolgalnak fel a jeghideg sor helyet.Az eszt nem osztom csak a megfigyelesemet mondom mivel 1982 ota majdnem minden evben elatogatok az ohazaban.Ha maga tud a sorok kozot olvasni akor gondolkodjon el azon:
  Ha a macskanak a nyakaba akasztanak egy csengot az nem a mcskanak segit hanem az egereknek!”
 • 55. pancser 2012. május 16. 16:17
  „"Tündenéne" Pontosan idéztem, Ön megpróbálja ezt félremagyarázni, vigyázzon, nehogy megerőltesse magát. Nem a Dunakapu tér a Jobbik hanem annál sokkal több és rossz!
  vLhfn! Nem roppansz össze ama súly alatt, hogy szittyamagyarságod és a német nevedet együtt cipeled a hátadon? Persze, hogy nem hiszen ezen már túl vagy. De azért azt mondom ismét, hogy szellemi termékeket illetően ne kukázz.”
 • 54. vonLichthofen 2012. május 16. 14:41
  „Tündérnéne,
  itt már többen is megkísérelték, hogy valami - mégha egy hangyányi is - értelmet adjanak a puncher hozzászólásainak - mindeddig eredménytelenül. A kísérlet mindamellett nem reménytelen, a mai orvostudomány újabb és újabb vegyszerekkel próbálkozik, hogy még az előttünk álló tragikus helyzeten is javítson némiképp- Patkányokon már bíztató eredményeket értek el.
  Igazad van abban, hogy bárki, bármelyik párt is próbálja megmenteni ezt a várost, ezt az országot és népét a végleges romlástól az kedves számodra. Én is ezt vallom.

  puncher, mégegyszer átolvastam legutóbbi hozzászólásomat és - jóllehet kora hajnalban írtam - semmi olyat nem találtam benne ami egy átlagos, sőt egy átlagon aluli intelligenciával nem volna megérthető. S ahogy láthatod 48 alatti hozzászólásomat kifejezetten neked címeztem.”
 • 53. Tündenéne 2012. május 16. 11:58
  „51. pancser 2012.05.16. 08:57

  A tetteket idézve: én nem tudom, mit tett korábban a Jobbik, őszintén szólva nem is érdekel. Viszont ők az egyetlenek jelenleg, akik foglalkoznak ezzel az egész Dunakapu téri őrülettel. Ez jelenleg az a tett, ami engem érdekel. A többi nem (csak azért írom le ilyen szájbarágósan, hogy értse). Ha bárki más is foglalkozik vele, méghozzá úgy, hogy az én véleményemmel (miszerint ne legyen mélygarázs, hagyják békén a romokat, ésatöbbi) megegyezik, akkor azt is támogatni fogom. (Persze az olyan begyöpösödött, szűklátókörű embereknek, akik ezt nem értik, úgyis hiába magyarázom, remélem, itt nem olyanok vannak...)”
 • 52. Tündenéne 2012. május 16. 11:55
  „51. pancser 2012.05.16. 08:57

  Idézni csak pontosan, szépen:
  "Most éppen a Jobbik dolgozik olyasmin, ami nekem szimpatikus. Ennyi. Ha az LMP lenne, vagy a Fidesz vagy bárki, akkor az tetszene."
  Gondolom azért ez kristálytisza. Ha nem, hát az az Ön baja.”
 • 51. pancser 2012. május 16. 08:57
  „49."Tündenéne" úgy kéne ám írni, hogy ne legye félreérthető de erről itt szó sincsen, a dolog egyértelmű, idézem az Ön kristálytiszta gondolatait: " Most éppen a Jobbik dolgozik olyasmin, ami nekem szimpatikus. " Vagy egy másik gyöngyszem: "Engem a tettek győznek meg." Mégis mit tett a Jobbik? Nem sokat, de amit tett annak jó része a magyar történelem vészkorszakát, meg a sötét középkort idézi!
  48.vLhfn! Megint kibuggyant a totális zűrzavar belőled, szélesítsd a látókörödet,de ne a szellemi hulladékgyűjtőben kotorássz!”
 • 50. Tündenéne 2012. május 16. 08:32
  „48. vonLichthofen 2012.05.16. 05:36
  Ott a pont :)

  Még hadd tegyem hozzá, hogy politikailag nem vagyok egyik párt híve sem. Engem a tettek győznek meg. Most éppen a Jobbik dolgozik olyasmin, ami nekem szimpatikus. Ennyi. Ha az LMP lenne, vagy a Fidesz vagy bárki, akkor az tetszene - nem kellene pártfüggőnek lennie, hogy ki mit tesz a városáért. :(”
 • 49. Tündenéne 2012. május 16. 08:29
  „47. pancser 2012.05.15. 19:30

  Én mint jobbikos szimpatizáns? :D ha ezt szűrte le abból, amit eddig írtam, akkor valóban pancser, bár ugye ezt mindig is tudtuk...
  Ezt írtam, csak hogy mindenki értse: "az egyik olyan, mint a másik". Mert szerintem egyik párt olyan, mint a másik, teljesen mindegy, hogy hívják őket. Egyetlen tényt közöltem, hogy a másik kettő mellett ez a harmadik még nem volt kormányzó párt, ezt gondolom, senki nem is vitatja. Ez a különbség köztük - semmi más. NIncsenek illúzióim. A hozzászólása végéhez még annyit tennék hozzá, hogy érdekes, mindenki milyen okos meg aktív meg megmondó lesz, abban a pillanatban, ahogy elhagyja az országot. Amerikából meg a többi helyről könnyű ám ugatni! Tessék itthon boldogulni, aztán úgy osztani az észt. Ez ugyanúgy vonatkozik idősekre, mint fiatalokra. (Ráadásul nem is nagyon érteni, amit idős külhoni társaink írnak, mert elfelejtették az anyanyelvüket.)
  Ön meg jobban tette volna, ha befogja a száját, vagy legalább megtanul olvasni.”
 • 48. vonLichthofen 2012. május 16. 05:36
  „puncher, lássuk csak mit is akar ez az általad annyira gyűlölt Jobbik.
  - feltétlenül meg akarja tartani a múlt emlélkeit itt Győrben és azonképpen a Magyar földön is
  - a magyar föld elidegeníthetetlenségét hirdeti, kivált amikor olyan furfangos vevőkkel állunk szemben akik először vesznek, aztán elvesznek - ahogy láttuk és látjuk a történelmükből tanulván
  - a Jobbik arra is rámutat, hogy egyes elemek jól körbehatárolható érdekeik szerint rászabadítottak egy a magyarok által befogadott etnikumot a befogadó nemzetre ls azok most szinte szabadon garázdálkodnak
  - arra is rámutat a Jobbik, hogy egy másik befogadott etnikum csalárdul visszaélve a magyarok legendás jóságával lépten nyomon gáncsol bennünket, az ország teljes és végleges züllésén dolgozik aljas és önös érdekeit kielégítendő
  - a Jobbik még azt is mondja, hogy a szocialista, SZDSZ-s, FIDESZES évtizedek nemhogy jelentős fejlődést és biztonságot hoztak volna az országra, de ezek a MAMELUK pártok tudatosan szétzilálták a gazdaságot, a mezőgazdaságot és az erkülcsöket.
  a Puncher azt írja, hogy bárki is bármit mond ebben az országban demokrácia van. puncher a két fogalom, hogy FIDESZ és demokrácia eleve ellent mond egymásnak. A demokrácia az nem a kétharmad vagy háromnegyed demokráciája per se hanem a nép/démosz uralma
  - a Jobbik még azt is mondta nemrégen, hogy egy valamit is magára adó magyar politikus nem ölt sábeszdeklit gömbölü fejére , vagy ha már akkor nem engedi meg, hogy mindenki lefényképezze Makótól Palesztina fővárosáig.
  - a régi és az új miniszterelnök mindkettő megtette ezt - és még büszke is volt rá.
  - azt is állítja a puncher, hogy EZ a latymag ami itt most van az azért lenne demokrácia mert most mindent megírnak. Így is van, csak vess egy röpke pillantást a mai kisalfoldre, hogy emnnyi eltitkolt hír került csak ma is napvilágra - nekem kivált az Ungureánu nevű renegád tornászlány mellei körüli demokratikus tudósítás tetszik meg az, hogy kedvenc lapunk/portálunk félelmet nem ismerve számol be a tilosban és/vagy a gyöpön parkolókról.
  - nem tudom miért, de a puncher minden beszólása a jobiiknak csak még inkább megerősít a hitemben, hogy a Jobbik az egyetlen alternatíva - vagy teljesen elvaszünk az EU gazdasági, erkölcsi, kulturális moslékában vagy a saját utunkat választjuk.”
 • 47. pancser 2012. május 15. 19:30
  „44! "Tündenéne" Önnek meg a többi jobbikos szimpatizánsnak fogalmuk sincsen a demokráciáról. Várnak valamit egy csodás kormányt aki a istenek olimposzi magasságából tekint le a népére bölcs, igazságos én mindenható. Tudomásul kell venniük, hogy ilyen nincsen. Ilyesmit a nagy Sztálinról terjesztettek meg még néhány diktátorról és mindenhol szomorú lett a vég. Nos a Jobbiktól várnak valami csodát, ami nem fog eljönni, ha eljönne mégis a Jobbik napja annak a vége tragikus lesz. A demokrácia mióta létezik, viták, veszekedések, visszaélések is kísérték, de mégis mindig jobb volt mint bármelyik úgynevezett rend egy zsarnok párt vagy ember alatt. Igaz akkor nem voltak viták, veszekedések, visszaélések mert nem kerülhettek napvilágra, mint ahogy megkérdőjelezni sem lehetett semmit ami összefüggött a politikával.
  Bármit is állítanak egyesek, ebben az országban demokrácia van és messze jobb szabadabb rendszer mint korábban. Mindenki jobban él mint akkor, minden kiderül, mindent megírnak, de ettől még a rendszer nem rossz.
  Az, hogy valaki nem volt még hatalmon az semmire nem garancia. Sőt ez az illúzió elvakít sok embert, ahelyett, hogy a dolgok mélyére néznének. A Jobbik még arra sem való, hogy kipróbálja magát a hatalomban. Az a párt amely a sötét múltból akar meríteni és középkori hiedelmekkel példálódzik a Parlamentben, nem méltó arra, hogy az ország kormányzásában részt vegyen! Önre nézve nem éppen hízelgő, ha egy idős embert aki ma is figyel egykori hazájára, "mi itthon", meg "magyarul" kifejezésekkel sértegeti. Sokaknak nyílt ki a szeme a világot látva, hiszen mindjárt látták, hol a helyünk a világban és szinte kivétel nélkül minden hazájától elszakadt magyar segíteni akart az óhazának ki ezzel, ki azzal, amivel éppen tud vagy tudott! Nem sértegetni kell őket, hanem meghallgatni, bizony az ő horizontjuk tágabb az itthoniaknál! Tágítsa Ön is a látókörét!”
 • 46. bazsifekete 2012. május 15. 17:33
  „Tündenéne !
  Ez az egyik információ szerzési lehetőség a sok közül, persze te döntöd el honnan szerzel be információkat.
  Az újsághirdetés is jó megoldás lett volna, de az is kemény forintot ér....”
 • 45. Tündenéne 2012. május 15. 17:29
  „38. szabo1936 2012.05.15. 02:10

  Lehet, de mi itthon vagyunk, és magyarul írunk, nem angolul.”
 • 44. Tündenéne 2012. május 15. 17:25
  „30. pancser 2012.05.14. 20:37

  Ja mert a többi kiváló párt előremozdította az országot, mi? :D igazából nincs vesztenivalónk, egyik olyan, mint a másik... csak épp a Jobbik még nem volt kormányzó párt.”
 • 43. Tündenéne 2012. május 15. 17:24
  „28. bazsifekete 2012.05.14. 16:24

  Hát ez érdekes, mert én a káféfreitől a gyűlölt nájtklubig (herótom van már tőlük) legalább 10 szórólapot kaptam, de ezt pont nem, pedig pont a tüntetés helyszíne mellett lakom. Az Árkádnál nem jártam, a postaládába semmit se kaptam, mondom, pont erről az egyről nem, ami érdekelt is, ellentétben a százféle gagyi termékbemutató meg akcióspizsama meg olaszcipő meg mittoménmi vásárokról... :-/
  És aki a jobbik hírlevelére nem akar feliratkozni, az akkor ki is van zárva? :)”
 • 42. háté 2012. május 15. 13:20
  „29. csaszi1939 - milyen hülyeségeket tudsz kérdezni? - ezek a Jobbik Győri szervezete által bekerült képviselők, de honnan veszed azt, hogy képviselői is? Nagyon mérges vagyok magamra!
  A jobbik győzelme bizony katasztrófát hozna, - sokak számára, akik most dőzsölnek a javakban. -párt üdülések, tivornyák, kárpótlások, segélyek, panamák, horror-nyugdíjak, uzsorák! - ezek szépen megszűnnének, persze a felelősségre vonások "terhe" mellett, ami akár egyéni lakhelyet biztosítana. Avagy terméskövek osztályba aprítása szerepelne napi teendőként!”
 • 41. Jerry 2012. május 15. 13:14
  „Alig két éve a jobbik még a fidesszl kézenfogva kampányolt a jobboldali győzelemben reménykedve.Akkor még a magyar gárda is abban reménykedett, hogy győzelem esetén mit párthadsereg/lásd munkásőrség/ jó pénzért ténykedhet a kormány mellett.Sőt mint csendőrség,még fegyveresen részt vehet a közbiztonságért folytatott harcban.Aztán a narancs gyözött, és a vezér megfeledkezett a rossz emlékü/2006 os székházromboló/ kistestvérről.A magyar gárdát feloszlatta,és a magánhadsereget a gyurcsányféle rendőrállam székházszétverőit szétkergető rendőrei elit részéből hozta létre.A hataloméhes jobbik vezetés meg szépen ellenzékben szorult.Hát az lett, hogya jobbikot a nagy testvér a rosszabbik oldalra küldte, akik ellen küzdöttek,azzokkal került egy oldalra,pont azok elen,akik mellett az elmult négy éveben kiálltak.Ezek a tények, minden más, nemzetmentés,meg történelmi hazafiság stb ajobibk részéről csak népámitás, hangulatkeltés.A nagy szónoklatok mögött aatalomból kiesett pártvezetés sértödöttsége áll,amit most lelkes népmentő ellenzékisgnek álcáznak. Sajnos sikerrel,mert vén aki még bedöl nekik, de láthatóan egyre kevesebben.Valójábana jobibk jelenléte fekete folt a magar közéletben,megnyilatkozásai csak feszülstéget szül, ellenállást a környező országokban.Nincs elég bajunk az fidesz kormányzat ortodox gazdaságpolitikájával, földbe döngölő adórendszerével,még ajobibkkal is itt van, hogy megosztva a kormány ellenzékét továbbra is fentartahssa a fidesz kétes tisttességgel megszerzett hatalmát.”
60 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi bulifotók: Lapostól és Mamma Mián át a motorosokig

Nyolc galéria a hétvégéről - szemezgessen Ön is! Tovább olvasom