Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Győrben köszöntötték Farkas Bertalan űrhajóst

Annak kapcsán, hogy 12 nap múlva lesz a 35. évfordulója űrrepülése kezdetének.
A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán köszöntötték Farkas Bertalan magyar űrhajóst.

Mindmáig ő az egyetlen magyar, aki kijutott a világűrbe, de ezúttal nemcsak az űrprogram technikai érdekességeiről és az űrállomáson szerzett élményeiről beszélt, hanem a hosszadalmas űrhajós-válogatásról, a felkészítés szellemi és testi erőpróbáiról is.

Azokról az időszakokról is, amikor családja ellenezte vágyát és arról is, amikor meghiúsulni látszott tervezett küldetése, el kellett halasztani azt. Az Apáczai kar ugyanis a Tálentum Műhely keretében kérte fel előadásra, tehetséggel és tudománnyal foglalkozó projektje keretében látta vendégül.

A szervezők úgy vélik, hogy életpályája tanulságokkal, példával szolgálhat, ösztönzést adhat azoknak, akik most tervezik karrierjüket. Az űrhajós hallgatóságát főleg általános iskolások alkották, de az érdeklődők számára is nyitott volt a rendezvény.

Dr. Szabó Péter dékán megemlítette, hogy az Apáczai karnak már régóta jó a kapcsolata az űrhajóssal, több rendezvényükön részt vett és sok mai felnőtt gyermekkorában meghatározó, tanulásra ösztönző pillanat volt, amikor 1980. május 26-án a tévében láthatták, ahogy űrhajóját kilőtték a világűrbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Markolóval ütközött egy autó Győrben, és az oldalára borult - fotók

Baleset történt csütörtök délelőtt a Pápai úton, az egyik autó az ütközés után villanyoszlopnak… Tovább olvasom