Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Győrben hét kerületben

Győrben hét kerületben – Bácsa, Gyirmót, Kismegyer, Likócs, Ménfőcsanak, Szentiván, Pinnyéd – választanak február 16-án településrészi önkormányzati képviselőket. A jelölési időszak hétfőn megkezdődött.
Hétfőn megkezdődött Győrben a településrészi önkormányzati képviselő-választás első fázisa, a jelöltajánlás, ez az időszak január 24-ig tart – hangzott el a tegnapi győri, városházi sajtótájékoztatón. Ez idő alatt lehet a képviselőjelöltnek javasolt személyeknél, illetve megbízottaiknál található, a választási iroda által hitelesített íven megtenni az ajánlást. Egy választópolgár csak egy jelöltet ajánlhat.
Megválasztott településrészi önkormányzati képviselők azok a jelöltek lesznek, akik a választáson a listán szereplő nevek közül a legtöbb szavazatot kapják.
Jelöltnek az tekintendő, akit a településrész választópolgárainak 0,5 százaléka, de legalább 15 személy ajánlott. Eszerint Bácsán 22, Gyirmóton 15, Kismegyeren 15, Likócson 15, Ménfőcsanakon 30, Szentivánon 35, Pinnyéden 15 ajánlással lehet valaki jelölt. A február 16-ra kitűzött választáson a megszokott szavazókörökben 6–19 óra között lehet leadni a voksokat. Bácsán 6, Gyirmóton 4, Kismegyeren 3, Likócson 4, Ménfőcsanakon 4, Szentivánon 7, Pinnyéden négy részönkormányzati képviselőt választanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szomszédok, körjegyzőségben

Jegyzőség helyett körjegyzőség tevékenykedik az óesztendő utolsó előtti napjától Tápszentmiklóson és… Tovább olvasom