Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Győrben állomásozi​k a Zöld Iroda!

A KÖVET Egyesület Zöld Iroda Vándorkiállítása 2011-ben januártól májusig, öt városban - Szegeden, Pécsett, Győrött, Dombóváron és Tatabányán – állomásozik egy-egy hétig.

Minta irodasarokkal, ingyenes képzéssel és oktatóanyaggal segíti megismerni a környezet- és emberbarát munkahelyek kialakításának módszereit és előnyeit. Március 28 – április 1. között a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban lesz látható a kiállítás. A március 29-i megnyitó és képzés résztvevőit Vagdalt László, a KÖVET Egyesület elnöke köszöntötte.

A kiállítás ingyenesen látogatható!

Mi várja a látogatókat?

Zöld mintairoda: a KÖVET berendezett egy ideális zöld munkaállomást, környezetbarát és ergonomikus bútorokkal, asztalokkal, székekkel, környezetbarát irodai eszközökkel. Nem csak a szemnek!

Ingyenes Zöld Iroda képzés: a vándorkiállítás minden állomásán, fél napos, ingyenes képzést tartanak a KÖVET szakértői. A képzést elsősorban intézmények és vállalatok középvezetőinek, beszerzési munkatársainak, irodavezetőinek ajánlják. A tréning résztvevői megismerkedhetnek a környezet- és emberbarát irodai működés alapjaival, az iroda működéséből fakadó káros környezeti hatásokkal, ezek csökkentésével, a munkatársak környezettudatosságának növelésével. A győri állomáson a képzés a KÖVET vendégelőadóinak közreműködésével további előadásokkal bővül, így a résztvevők betekintést nyerhetnek az ökolábnyom-számítás elméletének alapjaiba, illetve egy konkrét vállalati példán bemutatva a gyakorlati alkalmazásába. Ezen felül képet kaphatnak a korszerű hulladékgazdálkodási megoldásokról és a papírtermékek esetében használt környezetbarát termék minősítő jelzésekről. A felmerült problémákra gyakorlati megoldásokat, a témával kapcsolatos kérdésekre válaszokat kapnak a képzésen résztvevők.

A rendezvényre környezetbarát közlekedési eszközzel érkező látogatók meglepetést kapnak.

Hol találkozhat még velünk?

Interaktív oktatóprogram: Az irodahaz.zoldiroda.hu oldalra ellátogató érdeklődők egy Virtuális Zöld Irodaházat járhatnak be, az alagsortól az emeletig. Minden helyiségbe benézhetnek és a különböző elemekre; berendezésekre, bútorokra és irodai eszközökre, valamint a szereplőkre kattintva zöld irodához kapcsolódó információkat tudhatnak meg. A virtuális barangolás végeztével a látogató tesztelheti is a megszerzett tudását, és ha jól válaszol a kérdésekre, névre szóló oklevelet kap.
Bővebb információ a www.zoldiroda.hu oldalon található.

A Zöld Iroda Vándorkiállítás állomásai:

Szeged,Szegedi Tudományegyetem, január 17-21.

Pécs, Pécsi Tudományegyetem, február 14-18.

Győr, Bartók Béla Megyei Művelődési Központ,március 28-április 1.

Dombóvár,Dombóvár Város Polgármesteri Hivatala, április 11-15.

Tatabánya, Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, május 16-20.

A Zöld Iroda Programról
A KÖVET Egyesület 1997 óta töretlen, és egyre növekvő sikernek örvendő programjának célja az adott szervezet irodáinak környezetközpontú fejlesztése az ökotérképezés módszerével, a környezet- és emberbarát működés feltételrendszerének kidolgozása, a működési költségek optimalizálása, a szervezet működéséből fakadó káros környezeti hatások csökkentése, illetve a dolgozók környezettudatosságának növelése. A program keretében a KÖVET 2004 óta szervez versenyeket és kiállításokat, 2008 óta pedig a Zöld Iroda Minősítést is megszerezhetik a legzöldebb irodák.

A Zöld Iroda versenyekben 4 év alatt 95 iroda 16.000 dolgozója vett részt és 270.000 négyzetméternyi irodaterület zöldült. Közöttük állami vállalatok és intézmények, kis- közép és nagyvállalatok, civil szervezetek egyaránt megtalálhatóak. A 2011-es versenyzőkről valamint a korábbi versenyek győzteseiről bővebb információ a program honlapján található: www.zoldiroda.hu.

A KÖVET az ingyenes Zöld Iroda napot 2011-ben ötödik alkalommal rendezi meg, immár hagyományosan Budapesten, a Kinnarps Irodaházban. Az egynapos rendezvény egy olyan platformot biztosít, ahol az egyes kiállítók megismertethetik az érdeklődőkkel a környezetbarát irodai eszközöket, berendezéseket és szolgáltatásokat, illetve azok előnyös tulajdonságait. Célunk, hogy megkönnyítsük a környezetbarát irodai beszerzést és a Zöld Iroda kialakítását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondolkodni, csak aztán aláírni!

A vállalkozások profi marketingeszközöket használnak, a fogyasztók pedig tájékozatlanok – ez… Tovább olvasom