Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Győrbe ért a Szent Korona

Megérkezett Ménfőcsanakra a Magyar Szent Korona hiteles másolata, amelyet a Szent István Napok keretében rendezett díszmeneten, majd azt követően a Bezerédj-kastély kápolnájában rendezett kiállításon láthatnak az érdeklődők szombatig.
A Győr-Ménfőcsanakon rendezett Szent István Napok részeként rendezi a Jeruzsálemi Szent Lázár Lovagrend Szent Imre Kommendája és az Élet-Tér Alapítvány augusztus 20-án Ménfőcsanakon a Szent Korona zászlós díszmenetet. Az ezt követő, a Nagyboldogasszony templomban tartott szentmise után Nyáry Éva festőművész „A Magyar Szent Korona képei" című kiállítása nyílik a Bezerédj-kastély kápolnájában. A korona a tárlat anyagával együtt ott látható majd szombat estig.

- Lovagrendünk tagjai a fővárosban rendezett kiállításon tekintették meg Nyáry Éva kiállítását, s ott határoztuk el, hogy elhozzuk a tárlatot, s magát a Szent Korona hiteles másolatát Ménfőcsanakra. A díszmenethez bárki csatlakozhat, hiszen a nemzeti együvé tartozás jelképe, mindenkit biztatunk arra, hogy csatlakozzon a menethez, s vegyen részt a szentmisén is – mondta el lapunknak Kulcsár Béla a kommenda parancsnoka.

A lovagrend Szent Imre Kommendájának tagjai hétfőn fogadták a Szent Koronát, az Országalmát és a Jogart. Fotó: T. Gy.
A lovagrend Szent Imre Kommendájának tagjai hétfőn fogadták a Szent Koronát, az Országalmát és a Jogart. Fotó: T. Gy.


A Szent Korona hétfőn érkezett meg Győrbe, s az ünnepi rendezvényig őrzik, s a ménfőcsanaki templomban tartott vasárnapi szentmise után szállítják vissza a fővárosi Mátyás Templomba.

A díszmenet idején, csütörtökön 9 órától délután egy óráig Győr-Ménfőcsanakon félpályás útlezárásokra kell számítaniuk aközlekedőknek.

Olvasóink írták

  • 1. Deir_Yassin 2009. augusztus 18. 07:32
    „Végre valami normális hír!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Istvánra emlékezünk Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat az idei esztendőben is ünnepi közgyűlés keretében emlékezik… Tovább olvasom