Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Győrbe eljutott az ultrafutó, de a londoni olimpia veszélyben

Varga Norman 22 nappal ezelőtt indult útnak jelenleg Ausztriában, Salzburg környékén vesztegel a szükséges anyagi támogatás akadozása miatt.

Varga Norman és stábja már a magyar határt átlépve nehézségekkel nézett szembe, de úgy tűnik, most mindent eldöntő fordulóponthoz érkezett a kampány.

A csepeli ultrafutó még június 2-án kezdte meg útját London felé - ahol az Olimpiai Játékok kezdőünnepségére tervezi érkezését -, Győrbe érkezéséről ide kattintva olvashat bővebben.

Az 50 napon és 50 maratoni távon átívelő szemléletformáló kampány főszereplője Magyarországon rengeteg erőt és támogatást kapott az emberektől, de a határon átlépve bonyolultabbá vált a helyzet.

Túlnyomó részt a támogatók szeszélyének kiszolgáltatva voltak kénytelenek boldogulni a stáb tagjaival.

A beígért támogatást nem kapták meg, így Norman többször az előző napi esőtől áztatott ruhában, éhesen, fáradtan indult útnak, de gond volt a megfelelő tisztálkodási lehetőségekkel és a kampány egyik gerincét alkotó élő kapcsolattal is.

"A legnagyobb problémát talán mégis azok a komoly pénzügyi és technikai problémák jelentették, amelyek miatt a hétvégén sorsfordító elhatározás meghozására kényszerültem.

Az engem kísérő lakóautó továbbiakban fenntarthatatlannak bizonyult, ezért vissza kellett szállítatnunk a tulajdonosának.

A támogatóinktól, partnerinktől és barátainktól gyors pénzügyi segítséget kértem, hogy folytatni tudjuk utunkat Anglia felé.

Úgy döntöttem azonban, hogy amíg ez nem érkezik meg, egyedül indulok tovább" - mondta el Varga Norman, aki egy kézikamerával, 20 kilós hátitáskával, sátorral és egy váltás ruhával, még az eddigi minimális segítséget és műszaki támogatást is nélkülözve folytatja útját.

A szervezők a soproni határnál várják, hogy a támogatási pénz beérkezése után Norman után indulhassanak.Ön is támogassa Normant!

Norman kérését tolmácsolva ezúton kérjük az Olvasókat, hogy ha egyetértenek céljaival, támogassák kezdeményezését akár 1000 forinttal a CIB bankban vezetett egyesületi számlaszámon: 10700608-66192554-51100005 (kedvezményezett: Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület) - megjegyzés: Olimpiai kampány támogatás.


Olvasóink írták

 • 5. buszsofőr 2012. június 25. 18:59
  „Mit keres a gyerek Salzburgnál? Már most eltért az iránytól 150 kilométerrel, ahhoz képest, hogy gyalog van.”
 • 4. lucifer22 2012. június 25. 16:51
  „http://www.outdoorblog.hu/kerekpartura-2/szeged_peking_kerekparral_interju/
  Ők Pekinbe mentek 5X hosszabb útra. Kihozták 1 millkából úgy, hogy még repülójegyet is vettek visszafelé.London oda-vissza lakókocsival 160,000 Ft. Nem igaz, hogy a kaját, piát nem tudja saját pénzén megfinanszirozni. A ruháról annyit, hogy 1 óra alatt megszárad, sőt futás közben nem is lesz vzes (izzadt, menetszél szárítja)
  Egy hatalmas csalás tanúi lehetünk, amihez az újságnak nem kellene segédkezni.
  Salzburgból miért kell visszajönni, hoy ismét elmenjenek? Sok-sok ellentmondás.”
 • 3. dundi08 2012. június 25. 11:56
  „1. borsmenta
  Nem akarok bunkó lenni, és abszolút elismerem azt amit csinál. Le a kalappal előtte és a kitartása előtt. De rohadtul igazad van...”
 • 2. narrator 2012. június 25. 11:55
  „Majd eltűnik, mint Rakonczay, aztán hirtelen felbukkan Londonban...”
 • 1. borsmenta 2012. június 25. 11:05
  „Miért indult el, ha nem volt meg a pénz rá?
  Miért vitt bele másokat is?

  Akármilyen szimpatikus fiatalember, felelőtlenség volt belevágni ígéretekre hagyatkozva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lovagkirály győri ünnepe - fotók

A Szent László Napok keretében szombaton és vasárnap is jelmezes felvonulás alapozta, alapozza meg a… Tovább olvasom