Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Győr környéki eperföldeken jártunk: a közepes méretű az igazi! - sok-sok fotó

A 83-as főút mellett csúcsszuper eperföldre bukkantunk, Abda határában nem csak gyümölcsök, hanem gyomnövények is nőnek rendesen. Szavazás.

A kisalfold.hu közel három hete adta közre azt a listát, melyben az összes megyei eperföldről minden információt feltérképezhettek Olvasóink.

Nos, most már az eperszezon közepén járunk, sőt, várhatóan egy-másfél hete múlva lecseng az egyik legfinomabb gyümölcsünk idénye.

Csúcs eperföld a 83-as főút mellett

A kisalfold.hu munkatársa elsőként a 83-as főút melletti, Győrszemeréhez közeli új eperföldet tette próbára.

Aki ide látogat eperért, garantáltan nem fog csalódni. A szóban forgó terület ugyanis tele van finomabbnál finomabb, közepes méretű, édes eprekkel. Véleményünk szerint a közepes és kicsi eprek ízletesebbek, mint a nagyobbak, de nyilván sokan akadnak, akiknek e téren is a méret a lényeg.

Ezen a földön tényleg az a "játék" neve, hogy a szép eprek között találd meg a még szebbeket! Jó hír, hogy az élénken pirosló eprek mellett még sok-sok gyümölcs érik. Vagyis akik hétvégén indulnak epret szedni, jó eséllyel nem fognak üres kézzel távozni.

A 83-as főút melletti eperföld gondozott: csalánnal és más gyomnövényekkel alig-alig találkoztunk.


Ilyen az eperföld a 83-as főút mellett!

Kevesebb eper, több gyomnövény Abda határában

Ha Győr felől érkezünk az 1-es főúton, a Rábca-híd előtt, Abda határában szintén eperföldre bukkanunk. Tapasztalatunk szerint itt már közelebb van a szezon vége, mint a 83-as főút melletti földön.

Ettől függetlenül természetesen ezen az eperföldön szintén rengeteg gyümölcs vár még gazdára, de aki "ipari mennyiségben" (25-30 kilót) szeretne szedni, ne itt próbálkozzon.

Az abdai eper szintén zamatos; elsősorban közepes méretű gyümölcsökkel számoljanak.

Eperföld Abda határában

Ami egyértelműen negatívum a győrszemerei eperföldhöz képest, hogy ez a terület sokkal kevésbé gondozott, ágaskodnak a terebélyes gaznövények.Íme, az árak

Mind Győrszemere, mind Abda határában 460 forintért adják az eper kilóját. Ha valaki több mint 10 kg-t szed, akkor 420 forintra csökken a kilónkénti ár.

Hasznos infó és jó tanács: a bejáratnál tudnak vásárolni különböző méretű műanyagedényeket, de a legjobban akkor járnak, ha maguk visznek faládát, kosarat az eperföldre.

Cikkünket csütörtökön frissítjük újabb két Győr környéki eperföld feltérképezésével, érdemes tehát visszatérni írásunkra!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középiskolás, nyugdíjas együtt játszott Győrben - fotók, videó

Több mint hatszáz résztvevőt vártak a Széchenyi-egyetem épületébe. Tovább olvasom