Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Győr készül a rendezésre

Harminc ország ezerötszáz versenyzőjét várják Győrbe a július 4 – 7. között megrendezendő triatlon Európa-bajnokságra. Győr vezetése és a Magyar Triatlon Szövetség tegnap együttműködési megállapodást írt alá. A győri eseményen új kategóriákban is szerepelhetnek versenyzők.

Az Európa-bajnokság ideje alatt a kisalföldi megyeszékhelyen tartja kongresszusát az Európai Triatlon Szövetség.

Bence Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke és Jungi Csaba, Győr alpolgármestere tegnap a budapesti sajtótájékoztató keretében írták alá az Európa-bajnokság rendezéséről szóló együttműködési megállapodást. Mint ismert, július 4 – 7. között Győr lesz a házigazdája a triatlon Európa-bajnokságnak. Bence Gábor az aláírás alkalmából elmondta: az anyagi gondok ellenére szeretnének színvonalas versenyt rendezni, és az eddigi győri világesemények nívóját ismerve biztos abban, ez az Európa-bajnokság is beleillik majd a sorba. Jungi Csaba is optimista az Európa-bajnokságot illetően, szerinte ez az esemény jól illeszkedik a város nyári programjaiba és jól szolgálja a „ Győr a találkozások városa " szlogent is.
– Magyarország második alkalommal rendez Európa-bajnokságot, 1996-ban Szombathely volt a helyszíne – mondja Czencz Péter, a Magyar Triatlon Szövetség főtitkára. Az esemény fővédnöke Mádl Ferenc köztársasági elnök lesz. Bár a nevezések csak június vége felé zárulnak, annyi biztos, az olimpiai kvalifikációt is jelentő versenyre több mint 30 ország 1500 indulója várható. Az elitet képviselő felnőttek és juniorok mellett amatőrök is indulnak. Újdonságnak számít, hogy a fogyatékos sportolók váltóban és vegyes csapatban is rajthoz állhatnak. Az amatőrök között 13 korcsoportban kaphatnak érmeket a résztvevők.
Az esélyekről Nemes Csaba, a szövetség szakmai igazgatója szólt. Magaslati és meleg égövi edzőtáborokkal készültek az idei évadra a magyar versenyzők. Közülük a nőknél Molnár Erika, Gógh Anikó és Walkó Andrea a legesélyesebb (Edöcsény Nóra nem szerepel Győrött, mert anyai örömök előtt áll). A férfiaknál Kuttor Csaba, Ágoston Szabolcs, Hóbór Péter válthatja valóra a magyar reményeket, vagyis valamelyikük pontot szerezhet.
Az Európa-bajnokságot látványos kísérő programok színesítik, Molnár Péter városi sportigazgató ott is elmondta, a triatlon Európa-bajnokság alatt autómentes hetet szerveznek Győrben, ezzel is segítve a rendezést, ugyanis a versenyeket a történelmi belvárosban tartják majd.
Ebben az időben rendezik a kisalföldi megyeszékhelyen a nemzetközi kézműipari vásárt, valamint az ugyancsak nemzetközi néptáncfesztivált. Szeretnék, ha ezek az események is az EB iránti érdeklődést növelnék a városban.
Az Európa-bajnokság ideje alatt az Európai Triatlon Szövetség Győrött tartja kétnapos kongresszusát.

Korábban:

Aláírták a szerződéseket (2002.03.25.) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit láthatunk ősztől?

Hat előadás bemutatóját tartják a 2002/2003-as évadban a Győri Nemzeti Színházban. A nagyszabású… Tovább olvasom