Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Győr, az ifjúság paradicsoma

Négy folyó találkozásánál található egy város, gyönyörű terekkel , folyópartokkal, fejlett infrastruktúrával, kiváló, széleskörű oktatással és rengeteg szórakozási lehetőséggel. Ez Győr, a város, ahol születtem, s ahol már 11 éve élem sokszínű diákéveimet.
Manapság nekünk, leendő egyetemistáknak nagyon nehéz döntést kell hoznunk. Fontos, hogy olyan egyetemet (s egyben várost is) válasszunk, amely a megélhetés, az oktatás és a szórakozás szempontjából is kedvező.


Középiskolai éveimben nagyon jól éreztem magam, s más iskolákról is pozitív véleményt mondtak a barátaim. A tanárok jól képzettek, többnyire korrektek és az iskolai napok kellemes atmoszférában telnek el.

Az egyetemről ugyan még nincs személyes tapasztalatom, de több széchenyis ismerősömtől is nagyrészt jó visszajelzéseket kaptam. Csak, hogy párat említsek, a légkör személyes, közvetlen, a tanárok jó része a BME-ről jár le, s emellett számos neves építész oktatótól is tanulhatnak a diákok, akiket itt emberként kezelnek (szemben egyes pesti egyetemekkel), s a hallgatók kölcsönösen segítik egymást.


Leendő villamosmérnök ismerősömtől tudom, hogy sok tárgyból van nagyon hasznos gyakorlati szemléltetés korszerű, modern eszközökkel, gépekkel. Nemrég új robotlabor is létesült az egyetemen, ahol többféle robotot is kipróbálhatnak a hallgatók.

A Nyugat-magyarországi Egyetem, Apáczai Csere János karáról is hasonló jó dolgokat hallottam, mint a folyamatos fejlesztések, a segítőkész dolgozókkal rendelkező, gazdag könyvtár, a korszerű felszereltség, s a délutáni választható sportedzések színes skálája.

Győr mellett szólnak a 2012-es keretszámok is. A SZE-n a támogatott helyek száma összességében 30 %- kal, műszaki területen pedig 57 %- kal nőtt . Aki esetleg nem kap támogatást, az sem jár rosszul, hiszen a statisztika szerint a Győrben végezettek 95 %- a akár a lediplomázása után fél évvel is munkához jut, sok esetben a saját szakmájában. Emellett ne felejtsük el, hogy a diploma megszerzése a fővárosban többszörösébe kerülhet az itteni diplomának, nem beszélve az utazásra, szállásra, étkezésre költött tízezresekről.

Az Universitas Győr Nonprofit Kft. jelentős támogatója az egyetemnek. Segítségükkel az itteni hallgatók nagy eredményeket érhetnek el, egy jó csapat tagjai lehetnek, s ezért megkapják a nekik járó jutalmat is.

A tanulás mellett persze elengedhetetlen egy kis lazítás. Magam is rendkívül jól szoktam szórakozni a jól felszerelt szórakozóhelyeken, pubokban, mozikban, a szép természeti környezetben, s nagyon finomak az ételek és italok a minőségi,de megfelelő árú éttermekben, cukrászdákban és kávézókban. A Négy évszak fesztivál keretében rengeteg színes programon tudok részt venni, melyeknek a nagy része ráadásul ingyenes. Amikor viszont egy kis sportolásra támad kedvem, leginkább a kiválóan felszerelt Barátság Parkot választom.

A kultúrára vágyóknak pedig bátran ajánlom a színházat, az érdekes múzeumokat, jól felszerelt városi és megyei könyvtárat, s a BBMMK, illetve a Richter-terem neves eseményeit, többek között a Győri filharmónikusok koncertjeit.

A város rendkívül innovatív, pénzügyi helyzete stabilis, a környezet csodálatos, s rendkívül sok lehetőséget rejt magában. Éppen ezért nyert el már sok címet, többek között Győr a kultúra, a sport, az innováció és a találkozások városa is. A jövő Győrben épül! Tégy azért, hogy a te életed is ebben a városban virágozhasson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jövő Győrben kezdődik

A jövő Győrben kezdődik. A sport, az innováció, a vizek, a kultúra és a találkozások városa, a hely,… Tovább olvasom