Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Győr a szabálytalanul parkolók városa? Ezt már hivatalos számok is alátámasztják! - fotók

A győri közterület-felügyelők "bekeményítettek" tavaly: 5300 gépjárművezetővel szemben kezdeményeztek intézkedést, míg 626 alkalommal helyezték fel a kerékbilincset. Szavazás.

A győri közlekedési és parkolási szabálysértések tekintetében az utóbbi esztendőkhöz viszonyítva jelentős negatív változás következett be a tavalyi évben - derül ki a Győri Közterület Felügyelet és Mezei Őrszolgálat 2014-es elemzéséből.

A szabálytalan parkolások száma közel a duplájára emelkedett 2013-hoz képest

"A rossz közlekedési morál jelentős romlása valamennyi városrészre kiterjedt, de különböző okokra vezethető vissza. A szabálytalanságok nagy része a járdán történő várakozással, a rakodási területek jogtalan igénybevételével, a mozgáskorlátozottak számára fenntartott várakozóhelyek jogosultság nélküli elfoglalásával és a megállási tilalom megszegésével valósult meg.

A szabálytalan parkolások miatti intézkedések száma 2013-hoz viszonyítva majdnem a duplájára emelkedett. Ebben szerepe van annak is, hogy az adminisztrációs rendszerünket sikerült gyorsítani, így a kollégáim többet tudnak dolgozni az utcákon" - mondta Truka István.

A győri közterület-felügyelők vezetője hozzátette: "egyedüli kivételként említhető a Belváros zárt övezete, ahol a tavalyi évben tapasztalt javulás tovább folytatódott, de a javuló tendencia az övezet határában már alig érzékelhető".

Erre a parkolásra tényleg nehéz szavakat találni, a felvétel a Tihanyi Á. u. - Mester u. körforgalomnál készült - fotó: Tudósító
Erre a parkolásra tényleg nehéz szavakat találni, a felvétel a Tihanyi Á. u. - Mester u. körforgalomnál készült - fotó: Tudósító


595 esetben el is szállítatták a szabálytalanul várakozó autókat

A számok - amelyek sohasem hazudnak és a szabálytalan parkolásokról nap mint nap érkező Olvasói felvételeket feketén-fehéren alátámasztják - nem túl biztatóak: a győri közterület-felügyelőknek 5300 gépjárművezetővel szemben kellett intézkedést kezdeményezniük, 626 alkalommal helyezték fel a kerékbilincset, míg 595 esetben el is szállítatták a szabálytalanul várakozó autókat.

Öröm az ürömben: a bírság fizetési hajlandóság emelkedik, tavaly már elérte a 79 százalékot. Truka István a legfontosabb 2015-ös célokat így foglalta össze: a köztisztaság, közterületek tisztán tartása, a zugszemetelés meggátolása, valamint a szabálytalan parkolások visszaszorítása.


Szemben a forgalommal? Ha csak egyetlen percig állt így a Suzuki, akkor sem semmi!
Szemben a forgalommal? Ha csak egyetlen percig állt így a Suzuki, akkor sem semmi!


A győri parkolási gyöngyszemeket ide kattintva tekinthetik meg!

Az adyvárosi kaotikus parkolási helyzetről

"Két új kollégát tudunk alkalmazni idéntől. Szintén fontos változás, hogy a felügyelők jelenlétét a késő esti órákra és a hétvégékre is kiterjesztettük, míg a városi nagyrendezvényeken kiemelt létszámban vesznek majd részt" - közölte Truka István.

Az adyvárosi parkolási nehézségeket firtató kérdésünkre Truka István úgy válaszolt: "itt valóban sokszor nehéz szabad parkolót találni. Ennek megfelelően nem célunk a szabálytalanul parkolók büntetése a reggeli órákban, de úgy gondolom, délelőtt vagy koradélután Adyvárosban is van lehetőség szabályosan megállni".


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött, öt sérült - Járművek az árokban 82-esen Nyúlnál - fotók

Két gépkocsi ütközött a 82-es úton, Nyúl térségében, a 82-es főúton kedden délután. Tovább olvasom