Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Győr a második legviccesebb város

Győr - Poénos felmérésben vett részt hat magyarországi nagyváros, köztük a kisalföldi megyeszékhely is: azt „vizsgálták", mennyire humorosak a települések lakói.
A Reader’s Digest magazin, amely stílusosan április elsejére időzítette a felmérés eredményének közzétételét, háromtagú csapatot küldött Magyarország hat legnagyobb városába. A „poénkommandó" arra kérte az adott település járókelőit, meséljenek viccet, humoros történetet, grimaszoljanak vagy lejtsenek groteszk táncot. Ha valaki bevállalta, kísérletet tett a csapat megnevettetésére, egy ponttal jutalmazták, a poén minőségét pedig 1-től 5-ig terjedő skálán értékelték.

A felmérésben Szeged, Győr, Budapest, Miskolc, Debrecen és Pécs lett a végső sorrend. Győr tehát kifejezetten jól teljesített:
a 30 megkérdezettből 16-an nevettették meg a felmérés készítőit.
A sereghajtó Pécsen ezzel szemben mindössze tízen próbálkoztak nevettetéssel. Szeged 18 vállalkozó szellemű járókelővel került az élre, többségük már attól jókedvre derült, hogy elmondhatott egy humoros történetet. Lang Györgyi, a Pa-Dö-Dő együttes szegedi származású énekesnője szerint az ok egyszerű: arrafelé azért jókedvűek az emberek, mert többet süt a nap...

A humorfelmérés során főként a 30 év alatti, illetve az idősebb korosztály próbálta a magazin munkatársait megnevettetni – a középkorúak hu-
morérzékét „mintha kilúgozták volna..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr: Ismét környezetszépítő verseny

Győr - Tavaly hetvenöt családi ház és harminckilenc társasházi, szövetkezeti lakótömb jelentkezett… Tovább olvasom