Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Győr-Szol: bővülő feladatkör, változatlan díjak

A nem lakáscélú ingatlanbérleti és a társasházkezelési szolgáltatási díjak változatlanok maradnak.
A január 1-jén életbe lépett hulladékról szóló törvény értelmében a vegyesen gyűjtött háztartásihoz hasonló hulladékot a gazdálkodó szervezeteknek is az adott településen hulladékgazdálkodási közszolgáltatást ellátónak kell átadnia.

Győr esetében tehát a Győr-Szol Zrt-nek, amely ezt a feladatot az A.S.A. Magyarország Kft-től vette át. A két cég közötti megállapodást Kövecses Péter városgazdálkodási igazgató jelentette be a mai sajtótájékoztatón. Elmondta: a változásról az A.S.A. Magyarország Kft. értesítette ügyfeleit, az érintettekkel folyamatosan zajlik az új szerződések megkötése.

Március 31-ig az A.S.A., április 1-jétől a Győr-Szol Zrt. gondoskodik a gazdálkodó szervezetek hulladékának elszállításáról.

Elhangzott: a két cég között folyamatos az együttműködés, s például az energetikai hasznosítás vonalán a továbbiakban is folytatódik a lakossági hulladékok mechanikai kezelése során keletkező energetikailag hasznosítható hulladékoksaját üzemében való továbbfeldolgozása terén.

Erről Németh István, az A.S.A. ügyvezető igazgatója így szólt: Magyarországon elsőként alkalmazta a cég ezt az eljárást, amelynek során hulladékból terméket állítanak elő, az így készült alternatív tüzelőanyagot pedig cementgyárakban hasznosítják. A Győr-Szol Zrt-nek átadott tevékenységgel kapcsolatban elmondta: "Nem örülök a törvényi változásnak, mert húsz éve működő szolgáltatást vagyunk kénytelenek beszüntetni, de igyekeztünk olyan megoldást találni a Győr-Szol Zrt-vel közösen az átállásra, amely az ügyfelek számára szinte észrevételen".

A Győr-Szol Zrt. mai sajtótájékoztatóján jelentették be azt is, hogy a nem lakáscélú ingatlanbérleti és a társasházkezelési szolgáltatási díjak változatlanok maradnak 2013-ban. "A tíz százalékos rezsicsökkentéshez olya módon hozzájárulunk, hogy a társasházkezelési költségeket nem emeljük az infláció mértékével.

Változatlanok maradnak a nem lakáscélú ingatlanok, önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérleti díjai is. Remélhetőleg ez hozzájárul ahhoz, hogy a belvárosi üzleteket megtöltsék tartalommal, hogy felélénkül a belváros" - mondta Szombati Bertold ingatlangazdálkodási igazgató. A Győr-Szol Zrt. több mint 350 társasház közös képviseletét látja el, így a változatlan kezelési díj több mint 4000 családot érint. A bérleti díjak változatlansága a több mint 1000 üzlethelység bérlőinek jelenthet könnyebbséget.

Olvasóink írták

  • 1. Valaki 2013. február 14. 17:14
    „Télen is hetente viszik a barna kukát, a szemetet 2 hetente. Szomorú.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téli fotópályázat - Olvasóink felvételei - Sok-sok fotó itt!

Nézze meg a olvasóink felvételeit a tél csodálatos pillanatairól. Tovább olvasom