Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Grabo-sátor - győri önkormányzat négyszer próbálta eladni

Évek óta üresen áll és kihasználatlan a volt Grabo-sátor Győrben.
Évek óta üresen áll és kihasználatlan az Adyvárosi Sportcentrumot – azaz a volt Grabo-sátort is – magába foglaló közel háromhektáros terület. A területet a győri önkormányzat jelenleg nem árulja.

Utoljára egy éve írtunk az Ifjúság körút–Szigethy Attila út–Cirkeli utca által határolt területen kialakított, kis híján háromhektáros telekről. A tulajdonos győri önkormányzat eddig négy alkalommal írt ki licitet a telek értékesítésére, legutóbb 2013 júliusában. Az 1,2 milliárd forint plusz áfa értékűre becsült ingatlan jelenleg tartalék területként szerepel a városháza vagyongazdálkodásában.

Évek óta nem használhatják már a sportolók a Grabo-sátort. Fotó: Bertleff András
Évek óta nem használhatják már a sportolók a Grabo-sátort. Fotó: Bertleff András


Az ingatlan sorsáról Nagy Tamást, a polgármesteri hivatal gazdálkodási főosztályvezetőjét kérdeztük. „A területtel kapcsolatban leginkább a beépíthetőség és a hasznosíthatóság a fő kérdés. A jelenlegi szabályozási környezet egyes hasznosíthatósági módokat azonban jelentősen korlátoz. A terület nagy forgalmi csomópont mellett helyezkedik el, megfelelő lenne kereskedelmi tevékenységre, azonban nem alkalmas lakások építésére" – mondta a szakember, aki a Grabo-sátor helyzetére is kitért.
„A Grabo-sátor fenntartása nem jelent jelentős anyagi ráfordítást az önkormányzatnak. A mérőórákat megszüntették, de a közüzemi szolgáltatások később visszaállíthatóak. Az épületet nehéz volna használni, mivel rossz állapotban van" – mondta Nagy Tamás.

Kérdésünkre hozzátette: felmerült, hogy a telket darabokban értékesíti az önkormányzat. Erre viszont csak akkor van lehetőség, ha a visszamaradt terület önmagában is hasznosítható. Szerinte a jelenlegi ingatlanpiaci folyamatok a lakásfejlesztések irányába tolódtak el Győrben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárút épülhet Győr és Gönyű között

Ha az időjárás engedi, a következő hónapban megkezdik a nyomvonal kijelölését. Tovább olvasom