Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Frissdiplomások jó esélyekkel

Az elmúlt hét végén a győri Széchenyi István Egyetemen 386 frissdiplomás fiatalt köszöntöttek. Jó esélyük van a megfelelő munkahelyek megszerzésére.


– Győr épít önökre, a cégek felismerték a városban, a Széchenyi István Egyetemben és az önök tudásában rejlő gazdasági lehetőségeket – e szavakkal köszöntötte Simon Róbert győri alpolgármester a végzetteket.

Ok az örömre: A Győrött végzett frissdiplomás mérnökök döntő része fél éven belül munkát talál.
Ok az örömre: A Győrött végzett frissdiplomás mérnökök döntő része fél éven belül munkát talál.

Szekeres Tamás rektor az ország gazdaságának legerősebb vidéki bázisaként jellemezte Győrt, s a folyamatos erőfeszítéseket, a további tanulást ajánlotta a végzettek figyelmébe. A műszaki tudományi kar 217 frissdiplomása közül hagyományosan most is a legtöbben a közlekedés-, a gépész-, a mechatronikai, a villamosmérnöki és a műszaki menedzser szakokon vették át diplomájukat. Az esztergomi Géza Fejedelem Ipari Szakképzővel és a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolával közösen folytatott gépipari mérnökasszisztens felsőfokú szakképzésben a két helyszínen 35-en fejezték be tanulmányaikat, a logisztikai és szállítmányozási felsőfokú szakirányú továbbképzésben 24-en kapták kézhez szakirányú diplomájukat.

A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon most első alkalommal végeztek hallgatók a marketing, a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, valamint a regionális és környezet-gazdaságtan mesterszakokon. A 169 oklevél közül legtöbb alapszakos diplomát a gazdálkodási és menedzsment, a nemzetközi tanulmányok és a kereskedelem és marketing alapszakon vehették át a tanulmányi követelményeket sikerrel teljesítők.

Munkahely hat hónapon belül

Az alapszakok végzettjei közül mindkét kar frissdiplomásai a munkaerő-piaci álláskeresés mellett a győri mesterszakokon is folytatják tanulmányaikat. Az egyetem karrierirodájának elmúlt év végi adatai szerint a végzettek 91 százaléka hat hónapon belül a saját szakterületén kezdheti munkáját.

Olvasóink írták

 • 7. Imre82 2010. július 25. 21:48
  „Megkapták a diplomát, indul a box.”
 • 6. gondolat1234 2010. július 14. 11:04
  „Valami meglepett titeket ? Minden évben ez a PR duma megy... mit mondanának... azt hogy úgyse kaptok munkát és hajléktalanok lesztek, azért tanultatok 3-5 évig ? :)
  Akinek nincs esze, majd rájön magától... 386 diplomás... hogyan fog a munkaerőpiac ennyi embert felszívni? És minden félévben kikerül ennyi ember...”
 • 5. elihu 2010. július 13. 08:38
  „"...386 frissdiplomás fiatalt köszöntöttek. Jó esélyük van a megfelelő munkahelyek megszerzésére" Ez kész vicc! :DDD Mindjárt összefo...m magamat! Azok sem tudnak elhelyezkedni, akik valami szinvonalas egyetemen végeztek (Veszprémi Egyetem, Műegyetem, stb), nem hogy ezek.”
 • 4. fióka 2010. július 13. 07:53
  „Frissdiplomások jó esélyekkel--->szegények hol fognak dolgozni?”
 • 3. Truder 2010. július 12. 19:31
  „Az, hogy a végzettek 91%-a hat hónapon belül el tud helyezkedni..”
 • 2. omm 2010. július 12. 12:48
  „1. Mi van a cikkben ferdítve?”
 • 1. Truder 2010. július 12. 09:25
  „Ez eléggé ferdítve van... Sok helyről még csak nem is válaszolnak a beadott pályázatokra.. :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszezren mulatva fesztiváloztak Dunaszegen

Két nap alatt több mint húszezren látogattak ki a Dunaszegen rendezett Szigetközi Mulatós… Tovább olvasom