Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Frigyes-laktanya: patthelyzetben

Patthelyzetben van – egyelőre – a győri Frigyes-laktanya ügye, ám tárgyalások folynak.
A győri közgyűlés Fidesz-frakciója új javaslattal állt elő a Frigyes-laktanya hasznosításáról. A tegnapi számunk 10. oldalán megjelent nyilatkozatra (Önkormányzati negyed a Frigyes-laktanyából?) reagált Balogh József polgármester.

Örülnek is, meg nem is, mondta a város első embere. Mindenképpen örülnek annak, hogy a város e régóta húzódó, rendezetlen problémájával a megoldás igényével foglalkoznak. A Frigyes-laktanyát 1998-ban műemlékké nyilvánították, szigorúak a város szabályozási előírásai és megint mások a befektetői elképzelések. E három tényező miatt lényegében patthelyzet alakult ki a Frigyes-laktanya sorsát illetően. Ezért helyes a kivezető utat keresni, tette hozzá Balogh József. Ugyanakkor azt is elmondta, annak már korántsem sem örül, hogy a városházán folyó műhelymunka egy szeletét kiemelve ellenzéki képviselők „ötletként" hoznak nyilvánosságra folyó üzleti ügyeket.

A Frigyes-laktanya tulajdonosával, a jövőbeni befektetővel s más érdekeltekkel több irányban folynak tárgyalások, ám egyértelmű üzleti pozícióromlás lenne a város számára ezeket idő előtt „közszemlére" bocsátani.

A fideszes javaslatokra reagálva a polgármester elmondta még: korábban szóba jött, hogy a Frigyes-laktanyába kerüljön a kamara, a táblabíróság, ám egyik sem akart hallani róla. A hőszolgáltatónak a telephelyén van irodaháza, a Pannon-Víz irodaháza fölött pedig nem a győri, hanem a többi 102 tulajdonos önkormányzat rendelkezik...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A parkolók negyedét megszüntetik

A győri közgyűlés döntésének függvényében a Belváros központi részében kialakított parkolóhelyekből 63-at jövőre felszámolhatnak. Mindez azt jelenti, hogy az ottani összes parkolónak (250 helynek) a negyede megszűnik, ráadásul úgy, hogy már most is gondot jelent az autósoknak parkolót találni. A lakosok értetlenül állnak a tervezet előtt, Tovább olvasom