Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Fizetett a közös képviselő: nem korlátozzák a vizet a Dunapart Rezidenciában jövő héten

A Dunapart Rezidencia közös képviselője, Domonkos Attila pénteken elutalta a társasház tartozását, több mint hatmillió forintot a vízszolgáltatást biztosító, Pannon-Víz Zrt-nek.


18 óra 5 perc

A banki átutalásról szóló dokumentumot portálunknak elküldte Jakab Tamás, a társasház Számvizsgáló Bizottságának elnöke, a Dunapart Rezidencia beruházója.

Tekintettel, hogy a pénz legkésőbb jövő hét elején megérkezik a szolgáltató számlájára, nem kerül sor vízkorlátozására kedden, s így elkezdődhetnek a tárgyalások az egyéni vízórák felszereléséről.


    

Péntek, 15 óra 17 perc

A kisalfold.hu úgy tudja, a Pannon-Víz Zrt. csak abban az esetben hajlandó egyeztetést folytatni az egyéni vízórák kialakításáról, ha a társasház megkezdi több mint hatmillió forintos tartozása törlesztését.

"Jövő hét kedden valószínűleg nem kerül sor vízkorlátozásra a társasházban, mivel el tudjuk kezdeni a díjhátralék törlesztését a szolgáltató felé.

Amennyiben ez megvalósul, szeretnénk minden lakásba egyéni, a Pannon-Víz Zrt. által hitelesített mérőberendezést felszerelni a további viták elkerülése végett" - tájékoztatta portálunkat Jakab Tamás, a társasház Számvizsgáló Bizottságának elnöke, a Dunapart Rezidencia beruházója.

Csütörtökön a Rezidencia előtt több név nélkül nyilatkozó lakó azt mondta portálunknak, hogy minden szolgáltató felé kizárólag az egyéni elszámolási rendszer oldhatja meg a súlyos konfliktusokat.   

A kisalfold.hu Jakab Tamás információi kapcsán felvette a kapcsolatot a vízszolgáltatóval, de a Pannon-Víz Zrt. érdemben hétfőn kíván reagálni kérdéseinkre.

Megbízható forrásból azonban úgy tudjuk: a szolgáltató csak abban az esetben hajlandó egyeztetést folytatni az egyéni vízórák kialakításáról, ha a társasház megkezdi több mint hatmillió forintos tartozása törlesztését. 

16 óra 13 perc

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve határozatban tiltotta meg, hogy a Dunapart Rezidencia Társasház közös képviselője, Domonkos Attila által elrendelt vízkorlátozás és vízkizárás megvalósuljon.

Domonkos Attila a vízkorlátozásról korábban portálunknak is nyilatkozott: "lehet példa nélküli, de a tartozó lakóknál korlátozni fogjuk a vízszolgáltatást is, mielőtt a Pannon-Víz Zrt. az egész házzal megteszi ezt".

15 óra 27 perc - A Pannon-Víz-től kedd 13 óráig kapott haladékot a társasház

Ha nem törlesztik az elmaradt befizetéseket, akkor a Pannon-Víz is kikapcsolja a vizet a Dunapart Rezidenciában - értesült megbízható forrásokból portálunk.

Információnkat Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálatának vezetője megerősítette.

"A Dunapart Rezidenciának több mint hatmillió forintos tartozása van társaságunk felé. Amennyiben kedd 13 óráig nem sikerül megkezdeni a díjhátralék törlesztését, akkor kénytelenek vagyunk korlátozni a vízszolgáltatását a társasházban.

Hasonló lépésre eddig Győrben egyetlen egyszer került sor, szintén a Dunapart Rezidencia esetében, amikor két éve az ÁNTSZ emberi fogyasztásra alkalmatlannak találta az épületben vett vízmintát" - közölte kérdésünkre Tóth László.

A Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálatának vezetőjétől megtudtuk: "vízszolgáltatásból való kizárás után is biztosítjuk a törvényben előírt szükséges ivóvízellátást, naponta 20 liter/fő mennyiségben.

Ezt úgy fogjuk megoldani, hogy egy ivóvizes tartálykocsit állítunk a
társasház elé".

Csütörtök, 14 óra 4 perc

Jelenleg nem jutnak központilag melegített vízhez az itt lakók, miközben a Pannon-Víz Zrt. is postázott kikapcsolási értesítőt a belvárosi társasháznak.

Információnk szerint összesen több mint 56 millió forintos közüzemi tartozása van a Dunapart Rezidenciának, melyet a kisalfold.hu érdeklődésére a társasház közös képviselője is megerősített.

Az olvasókban nyilván felmerül, hogy ilyen tetemes mértékű tartozást miként "gyűlt össze" az illusztris környezetben, az egykori elevátorházból átalakított, öt éve elkészült lakótömbben.


Melegvíz nélkül maradtak a Dunapart Rezidencia lakói. Fotó: Kisalföld-archívum.
Melegvíz nélkül maradtak a Dunapart Rezidencia lakói. Fotó: Kisalföld-archívum.


"Nem a lakók, hanem magáncégek állnak jogi viszonyban a közüzemi szolgáltatókkal"

"Ahhoz, hogy tartozások hátterét és okát megpróbáljuk feltárni, ismerni kell a társasházban átadása óta működő közüzemi díjak elszámolási rendjét.

A beruházó, a Dunapart Rezidencia Kft. olyan rendszert épített ki, melyben nem a lakók, hanem a társasházzal szerződésben álló közvetítő cég(ek) van(nak) jogi viszonyban a közüzemi szolgáltatókkal.

Így a havi számlákat nem a lakók rendezik, hanem az ezzel megbízott közös képviselő.

Ugyan egyedi vízórák vannak a lakásokban - ezeket a Pannon-Víz Zrt. nem fogadja el hitelesített mérőeszközöknek -, az eddig tapasztalt gyakorlat azt mutatja, hogy a rendszer rengeteg vitára ad okot, s ennek következtében több per is folyamatban van különböző bíróságok asztalán" - kezdte portálunknak Paksy Zoltán, a Dunapart Rezidencia egyik lakója.

"Havonta 250-300 köbméter víz egyszerűen `elfolyik´ a társasházban"

"A több mint ötven millió forintos közüzemi tartozással olyan spirálba került a társasház, amelyből jogi úton is rendkívül nehéz lesz kimászni, holott tudomásom szerint a ház lakói a számlákat nagyobb részt tisztességesen befizették.

Más kérdés, hogy vannak olyan vitatott tételek, melyeket évek óta nem sikerült megnyugtatóan rendezni.

Ilyen pont, miszerint havonta 250-300 köbméter víz egyszerűen `elfolyik´ a társasházban, melyek hálózati veszteségként kerülnek feltüntetésre a számlákon.

A hatalmas mennyiségű víz `eltűnését´ a mai napig nem sikerült kideríteni, annak ellenére sem, hogy erre többször levélben kértük a közös képviselőt" - folytatta Paksy Zoltán.

"A kintlévőségek közel 50 millió forinttal nőttek az elmúlt két évben"

Arra a kérdésünkre, hogy lát-e esélyt a 2-2,5 hónap múlva induló fűtési szezon kezdetéig a gázszolgáltatás visszakapcsolására, Paksy Zoltán úgy válaszolt: "mindenképp megoldást kell találni az áldatlan állapotok rendbetételére, de meggyőződésem, hogy ez elsősorban nem a lakókon múlik".

"A társasház két évvel ezelőtti tulajdonosának írt levelében arról tájékoztatta a lakóközösséget, hogy 2010. május 25-én a társasház lakóinak üzemeltetési tartozása háromezer forint híján 14 millió forint volt - megjegyzem, az üzemeltetési tételek jogosságát több lakó bíróságon vitatja -, de ebből a ház közüzemi tartozása mindösszesen 6,5 millió forintot mutatott.
 
A kintlévőségek közel 50 millió forinttal nőttek tehát az elmúlt két évben. Egyértelműen abban az időszakban, amióta a jelenlegi közös képviselő látja el a társasház ügyeinek kezelését" - zárta szavait Paksy Zoltán, aki hozzátette: "a legutóbbi, júniusi lakóközösségi gyűlésen a közös képviselőt le szerettük volna váltani, de ez a társasház 40 százalékos tulajdonjogával rendelkező CIB Bank szavazatain meghiúsult".

A közös képviselő szerint több mint 70 lakónak van 50 ezer forintot meghaladó tartozása

"A közműszolgáltatók (gáz, víz, áram) felé a társasház kintlévősége 50 millió forint nagyságrendű, egyéb szolgáltatók felé mintegy 3 millió forint a hátralék. Összesen a tulajdonosok tartozása a társasház felé meghaladja az 56 millió forintot.

Több mint hetven olyan tulajdonos van, akinek 50 ezer forintot meghaladó tartozást tartunk nyilván. A kétes értékű hátralékos `csúcsot´ mintegy 3,1 milliós összeggel tartja az egyik lakó.

Az tény, hogy a lakói tartozások jelentős része nem abból az időszakból származik, mikor még a Dunapart Rezidencia Kft. üzemeltette a házat" - közölte érdeklődésünkre Domonkos Attila, a társasház közös képviseletét ellátó Média Holding Kft. ügyvezetője.

Hová tűnik el 250-300 köbméter víz a Rezidenciában? 

Arra a kérdésünkre, hogy miként lehetséges, miszerint hosszú ideje havonta 250-300 köbméter víz "tűnik el" a házban, amit hálózati veszteségként számláznak ki, Domonkos Attila úgy válaszolt: "a jelenség kiküszöbölésére közgyűlési határozat született, miszerint a társasház minden mérőhelyét le kell plombálni, s így megakadályozhatjuk az illetéktelen vételezést.

Ezt a közgyűlési határozatot egyes lakók - a most leginkább háborgók - megtámadták és kérték a bíróságtól a határozatban foglaltak végrehajtásának felfüggesztését.

A közös képviselőtől tehát egyszerre várják az esetleges illetéktelen vételezés megszüntetését, ugyanakkor gyakorlatilag az egyetlen eszközt is kiveszik a kezéből".

"Lehet példa nélküli, de náluk korlátozni fogjuk a vízszolgáltatást is, mielőtt a Pannon-Víz Zrt. az egész házzal megteszi ezt"

A közös képviselő szerint "a gázszolgáltató a 34 millió forintos tartozás egyharmadának egyösszegű kifizetését és a fennmaradó összeg belátható időn belüli részletekben való kiegyenlítését szabta minimális feltételként a visszakapcsoláshoz, de ehhez a tulajdonosoknak rendezni kellene legalább a tartozásaik egy részét".

"A lakók vélt vagy valós múltbeli sérelmeikre, folyamatban lévő bírósági ügyekre hivatkozva nem fizetik a közüzemi számlákat - úgy, hogy szolgáltatásokat igénybe vették, veszik mostanáig -, miközben egyre magasabb összeget görget maga előtt a társasház.

Ebben a helyzetben nem látok más megoldást, mint a nem fizető lakók kikapcsolását az összes szolgáltatásból.

Lehet példa nélküli, de náluk korlátozni fogjuk a vízszolgáltatást is, mielőtt a Pannon-Víz Zrt. az egész házzal megteszi ezt" - zárta szavait Domonkos Attila.

Pénzintézet birtokolja a társasház tulajdonjogának 40 százalékát?

A CIB Bank felmondta a hitelszerződést a társasházat építtető, előző tulajdonossal. Ezt követően a pénzintézet 40 százalékos tulajdoni hányadot szerzett a társasházban.

A kisalfold.hu felvette a kapcsolatot a bankkal; kérdéseink között szerepelt többek közt, hogy a pénzintézetnek van-e be nem fizetett közüzemi díjhátraléka a társasházban?

A CIB kommunikációs osztálya szűkszavú közleményt adott megkeresésünkre, melyből az derül ki, hogy jelen állás szerint a Dunapart Rezidencia közigazgatási perben vitatja a bank tulajdonjogát, ami befolyásolhatja a közös költség fizetési kötelezettségünket.

Olvasóink írták

166 hozzászólás
 • 166. SzépKároly 2012. október 26. 17:53
  „A tények feketén-fehéren:
  - a volt közös képviselő 16 (!) hónapig nem fizetett a GDF-SUEZ-nek egy fillért sem. Innen a 34 milla tartozás. Miért? Nincs válasz
  - a ház gépészeti berendezései katasztrofális állapotban vannak. Miért? Mert dilettánsok "üzemeltették".
  - minden közüzemnél tartozásokat halmozott fel a volt közös képviselő. Miért? Nincs válasz.
  -nem adja át a volt közös képviselő a házra vonatkozó iratokat, könyvelést stb. Miért? Nincs válasz.
  Mit tesz a legálisan jogszerűen megválasztott új Intéző Bizottság?
  - új üzemeltetési szerződést köt egy új üzemeltetővel, aki tőkeerős felelősségteljes, szakértő cég.
  -rendbe hozatja a korábbi üzemeltetési "taknyolásokat", hogy a ház biztonságosan üzemeljen.
  -felülvizsgálja az összes szerződést, szakmai, pénzügyi, és jogi szempontok alapján
  -rendezi a ház tartozásait a szolgáltatók felé
  -a korábbi közös képviselő által megrendelt, de ki nem fizetett számlákat felülvizsgálja (vajon történt-e egyáltalán munkavégzés) ez néhány esetben már most megbukott.
  -kivizsgálja a sokat emlegetett veszteségeket, megszünteti azok okát, és megfizetteti a jogtalan felhasználókkal az okozott kárt.
  -spórol ahol csak tud, mert az előző "pénztáros" elköltött 3 évi költségvetést.
  -végül de nem utolsó sorban : magáénak érzi a problémát, és keres rá megoldást. Mert ők a saját bőrükön érzik a ház viszontagságait.”
 • 165. komfortnelkuli 2012. szeptember 25. 17:23
  „Na, ezt most nem értem, honnan gyűlik a pénz?? A nemfizetők továbbra sem fizetnek, mi számlát hónapok óta nem kaptunk / kivéve közös költség/, vagy talán visszafelé csordogál, ami eddig elfolyt, de az is lehet, hogy értékpapírokba fektették, és most kapjuk a hozamát. Megvárom a lakógyűlést, aztán majd eldöntöm, hogy melegebb éghajlatra repülök egy pár hónapra a havi 150.000 Ft-os fizetésemből, vagy fűtést szereltetek fél milláért, és kedves Janika neked is ajánlom, hogy saját magad gondoskodj a melegről, mert a <moderálva>kok továbbra is csak a koncon marakodnak.”
 • 164. janika2012 2012. szeptember 24. 13:32
  „azt hallottam, lesz melegvíz a házban és fűtés is. szépen gyűlik a pénz a szueznek elkülönített számlára. talán már jövő héten visszakapcsolják a gázt. :)”
 • 163. komfortnelkuli 2012. szeptember 22. 19:52
  „A vers utolsó szavaira reagálva az a véleményem, hogy épp itt az ideje, hogy mi is keressünk egy tökös ügyvédet /persze nem győrit/ , aki igenis felvállalja az ügyünket és megfingatja ezt a két szemetet!”
 • 162. bolondokháza 2012. szeptember 20. 20:19
  „Kedves Tamás és István!
  Egy zseni versét küldöm nektek ,békés esti kikapcsolódásként:- Arany Jánostól

  A FÜLEMILE

  Hajdanában, amikor még
  Így beszélt a magyar ember:
  Ha per, úgymond, hadd legyen per!
  (Ami nem volt épen oly rég) -
  Valahol a Tiszaháton
  Élt egy gazda: Pál barátom,
  S Péter, annak tőszomszédja;
  Rólok szól e rövid példa.
  Péter és Pál (tudjuk) nyárban
  Összeférnek a naptárban,
  Könnyü nekik ott szerényen
  Megárulni egy gyékényen;
  Hanem a mi Péter-Pálunk
  Háza körűl mást találunk:
  Zenebonát, örök patvart,
  Majd felfordítják az udvart;
  Rossz szomszédság: török átok,
  S ők nem igen jó barátok.
  Ha a Pál kéménye füstöl,
  Péter attól mindjár´ tüszköl;
  Ellenben a Péter tyukja
  Ha kapargál
  A szegény Pál
  Háza falát majd kirugja;
  Ebből aztán lesz hadd-el-hadd,
  Mely a kert alá is elhat!
  Ez sem enged, az se hagyja,
  S a két ház kicsínye, nagyja
  Összehorgolnak keményen,
  Mint kutyájok a sövényen
  Innen és túl összeugat
  S eszi mérgében a lyukat.

  De, hogy a dologra térjek,
  Emberemlékezet óta
  Állott egy magas diófa,
  Díszeűl a Pál kertjének.
  A szomszédba nyult egy ága,
  Melyet Péter, minthogy róla
  A dió is odahulla,
  Bölcsen eltűrt, le nem vága.
  Történt pedig egy vasárnap,
  Hogy a fentírt fülemile
  Ép´ a közös galyra üle,
  Azt szemelvén ki oltárnak,
  Honnan Istent jókor reggel
  Magasztalja szép énekkel:
  Megköszönve a napot,
  Melyre, im, felvirradott.
  A sugárt és harmatot,
  A szellőt és illatot;
  A fát, melynek lombja zöld,
  A fészket, hol párja költ,
  Az örömet, mely teli
  Szivecskéjét elteli;
  Szóval, ami benne él
  S mit körében lát, szemlél,
  Azt a pompát, fényt és szint,
  Mely dicsőség
  - Semmi kétség -
  Ő érte
  Jött létre
  Csupán ő érette, mind!
  Elannyira, hogy Pál gazda,
  Ki gyönyörrel ott hallgatta,
  Így kiáltott örömében:
  ,,Istenem uram,
  Beh szépen
  Fütyöl ez az én madaram!"

  ,,Kendé bizony az árnyéka!
  Mert olyat mondok, hogy még a..."
  Hangzik átal a sövényen
  Egy goromba szó keményen.
  ,,Hát kié - pattogja Pál -
  Mikor az én fámra száll?"
  ,,De az én portámon zengett:
  Hogy illetné a fütty kendet!"
  Pál nem hagyja: őtet uccse!
  Péter ordit: ő meg úgyse!
  Többrül többre, szórul szóra,
  Majd szitokra, majd karóra,
  Majd mogorván
  Átugorván
  Ölre mennek, hajba kapnak;
  Örömére a szent napnak
  Egymást ugyan vérbe-fagyba, -
  Hanem a just mégsem hagyva.

  Pál azonban bosszut forral,
  És ahogy van, véres orral
  Megy panaszra, bírót búsit,
  S melyet a vérszenny tanúsit
  A bántalmat előadja.
  Jogát, úgymond, ő nem hagyja,
  Inkább fölmegy a királyig
  Térden csúszva: de a füttyöt,
  Mely az ős diófárul jött,
  Nem engedi, nem! halálig.
  Nyomatékul egy tallért dob
  Az igazság mérlegébe,
  Mit a biró csúsztat a jobb
  Oldalon levő zsebébe.

  Pétert sem hagyá pihenni
  A nagy ártatlan igazság:
  Nem rest a biróhoz menni
  Hogy panaszát meghallgassák.
  Így s úgy történt, - elbeszéli,
  Övé a fütty, ő azt véli:
  Nincs vármegye,
  Ki elvegye,
  Nincsen törvény, nem lehet per,
  Hisz azt látja Isten, ember! -
  De, hogy a beszédet össze
  Annál jobb rendben illessze,
  Az ütlegből sokat elvesz
  És a joghoz egy tallért tesz,
  Mely is a birói zsebben
  Bal felől, a szív iránt,
  Meghuzódik a legszebben.

  Felderűle a kivánt
  Nap, mely a vitát eldöntse,
  Hogy a fülemile-pörben
  Kinek szolgál a szerencse.
  Ámde a birót most cserben
  Hagyja minden tudománya,
  És ámbátor
  Két prokátor
  Minden könyvét összehányja,
  S minden írást széjjeltúr is:
  Ilyen ügyről,
  Madárfüttyről,
  Mit sem tud a corpus juris;
  Mignem a biró, haraggal
  Ráütvén a két zsebére
  S rámutatván a két félre,
  Törvényt monda e szavakkal
  A szegény fülemilére:
  Hallja kendtek!
  Se ide nem, se oda nem
  Fütyöl a madárka, hanem
  (Jobb felől üt) nekem fütyöl,
  (Bal felől üt) s nekem fütyöl:
  Elmehetnek.

  *

  Milyen szép dolog, hogy már ma
  Nem történik ilyes lárma,
  Össze a szomszéd se zördül,
  A rokonság
  Csupa jóság,
  Magyar ember fél a pörtül...
  Nincsen osztály, nincs egyesség
  Hogy szépszóval meg ne essék,
  A testvérek
  Összeférnek,
  Felebarát
  Mind jó barát:
  Semmiségért megpörölni,
  Vagy megenni, vagy megölni
  Egymást korántsem akarja.
  De hol is akadna ügyvéd
  Ki a fülemile füttyét
  Mai napság felvállalja!?

  (1854.)”
 • 161. komfortnelkuli 2012. szeptember 15. 17:28
  „Megdöbbenve és aggódva kísérem figyelemmel, hogy mi történik a fejünk felett. Én csak az egyszerű " földi halandó" kategóriába tartozom , aki évekkel ezelőtt vásárolt egy luxusméretűnek nem nevezhető lakást , ami jelenleg éppen komfort nélküli ,így annyit sem ér, mint a Kun Bélán egy 10. emeleti .Éveken keresztül becsülettel kifizettem a számlákat, bár ez miatt már birkának lettem titulálva több fizető lakótársammal együtt, de engem nem érdekel ki mit mond, ki mit találgat és ki kit vádol, én csak két dolgot szeretnék:meleg vizet és fűtést! Szégyen és gyalázat, hogy a tulajdonjog megkaparintása közben arra egyikük sem gondol arra , hogy itt családok élnek kisgyerekekkel, idősebb emberek egészségügyi problémákkal, akik a hideg lakásból nem tudnak majd Miamiba repülni, vagy átköltözni másik lakásuk valamelyikébe.
  Kedves "URAK"!
  Önös érdekeik hajszolása közben el tudnak majd számolni a lelkiismeretükkel , / ha egyáltalán tudják mi az /, van róla fogalmuk,hogy hány családot sodornak létbizonytalanságba? "Birka" lakótársaim nevében is kérem Önöket, hogy a nemfizetők rendezzék adósságaikat, vagy legalább egy részét , a különbözeten meg vitatkozzanak ameddig akarnak, de bennünket védteleneket ne tegyenek lehetetlenné, mert ha nem lesz fűtés, sokunknak otthonunk sem lesz!!!!!!!!!!!!!!”
 • 160. bolondokháza 2012. szeptember 14. 20:00
  „A szeptember 12-én a lakók egy része által tartott közgyűlésen volt minden mint a lacházi búcsuban.
  -Idő előtti felszólaló a váratlanul felbukkanó de már korábban lemondott közös képviselőtől, aki közjegyző előtt kinyilatkozta ,hogy ez a közgyűlés illegitim.
  -Egy másik ügyvéd szerint /bizonytalanul/ igenis legitim
  -A napirendi pontoknak megfelelően mindenki a régiek közül leváltva , majd az újak /közöttük egy régi családtag/megválasztva , pénzügyi vizsgálatok megindítása visszamenőleg : de hol a pénz jelszóval, és hogy lopták eddig a villanyt,vizet gázt műszaki tartalommal.
  -"Csak" 6500000-Ft-os tartozás lobogtatása,ígéretek megerősítése hogy most aztán mi ennek az új intéző bizottságnak aztán isten bizony kifizetjük a tartozásainkat
  -Aki nagyon betudott volna segíteni az persze nem jött el : A CIB bank / kb 40%-ban tulajdonos!!!! /
  -Többen kérdezték hogy lesz ebből gáz , azaz fűtés ,mert a tartozást igy is meg amúgyis ki kell fizetni
  -Válasz:ügyvéd úr szerint is necces , mert a kazán és a kazánház is a CIB bank és az építtető Jakab Tamás tulajdonában van/ nagy csönd és döbbenet : tehát sehogy!? /
  -A végén : mindenki jőjjön el a szeptember 26-án legálisnak nevezett közgyűlésre és ott újból ugyanúgy szavazzon mindenki mint most / mi van ? akkor most mit szavaztunk meg ? Azt hiszem semmit.
  Számomra teljesen világos , hogy két milliárdos " becsületes vállalkozó" egyéni harcának vagyunk a játékszerei,akik mindketten az eladatlan lakások megvétele kapcsán űzik , kalapálják egymást talpig tisztességes ügyvédekkel az oldalukon , a mi asszisztálásunkal.
  Hát Fúk : üssétek egymást mint buzi a f....t , ehhez kívánok nektek további sok sikert , a lakók mindegyikének pedig gázt a kazánokba mert mi megfagyunk , ők meg elhúznak a Bahamákra mert van miből.
  Mert tudja meg mindenki: ma Magyarországon ott az igazság ahol a pénz van. Nekik pedig van , ezért nem lesz vége soha...

  -”
 • 159. janika2012 2012. szeptember 10. 17:27
  „szerdán közgyűlés! kíváncsi vagyok, ki milyen gondolatokkal, megoldási javaslattal áll elő.”
 • 158. csodákpalotája 2012. augusztus 26. 19:17
  „asdfg1234
  Figyelmesen elolvastam a "Földesurunk" által összeállított táblázatott. Szerinte a 161 lakóból, ill. bérlőből összesen csak 12-nek nincs 1 fillér tartózása sem. Ebbe a 12-be van pld. Dr. Jakab Tamás, Dunapart Rezidencia Kft. és a Commerzbank Zrt. Nagyon szeretném látni ezeket a számlákat és a befizetési csekkeket!!! Ezek szerint a lakók ca. 92,55 %-ának van tartozása!!! Még azoknak a seggnyalóknak is, akik írogatnak, hogy: "mindenki fizessen, hogy ne legyen baj" stb. Vegyétek már észre, hogy össze-vissza hazudoznak, csakhogy a lakókat összeugrassák, és sajnos sok buta rövidlátó, korlátolt ember miatt egészen jól csinálják. ,,úszómester"-nek van igaza, számolni is tudni kell, nem csak hőbörögni.”
 • 157. prakker 2012. augusztus 23. 08:53
  „Szeretném, ha mindenki tudomásul venné, ez a felhalmozott köztartozás nem egyik pillanatról a másikra, történt.
  A felelősséget legalább 3 felé kell osztani, a közös képviselőre, a a közművek szolgáltatóira, valamint a lakások tulajdonosaira. A közös képviselő lehet, hogy alul tervezte a költségvetést, a közművek szolgáltatói engedték, hogy így "felkússzon" az adósság, a tulajdonosok pedig nem követelték a pontos évenkénti elszámolást a közös képviselőtől. A víz fogyasztása költségileg, áll tényleges fogyasztásból, valamint a főmérő és a mellékmérők közötti különbségből. A két mérőnél mindig van különbség, de az is lehet, hogy egy-két tulajdonos fifikásnak tartja magát, és nem a valós óra állást diktálja le. A tulajdonosok azt gondolják, ha nem a szolgáltató olvassa le a mérőket, akkor megspórolják a leolvasási díjat. Megszavazzák hogy ezentúl a lakók olvassák be az óra állásokat, "aztán" a tulajdonos azt olvas be amit akar. Azt elfelejtik, hogy a rafináltabb fogyasztók ezt kihasználják, mégpedig a saját javukra, és nem a közösségére. Véleményem szerint a közös képviselőt sürgősen el kell számoltatni, aztán levonni a megfelelő konzekvenciát. A tulajdonosoknak pedig arra kell törekedni, hogy hitelesített fogyasztás mérőkkel rendelkezzenek, továbbá állítassák vissza, a szolgáltatók általi mérő ellenőrzést. A közös képviselő általi ellenőrzés is jó lehet, ha az ellenőrzési időszakban beengedik a lakásba. A szolgáltatók meg ne engedjék "felkúszni" az adósságot.”
 • 156. janika2012 2012. augusztus 18. 23:23
  „mik a hírek? történik valami?”
 • 155. tengerkék 2012. augusztus 11. 16:55
  „A SUEZ jogászai elemzik az átvállalt tartozás jogi alapjait, talán ott egy kicsit normálisabb emberek vannak. Úgy veszem észre igazából senki nem tud semmi konkrétumot, csak dumál és dumál, próbálkozik nyulat ugrasztani. Az már igaz, hogyha vizet használok azért fizetni kell, a fűtésért is. Az pedig nem járja, hogy semmit sem fizetek. Csatlakozom az előttem szólóhoz: fizettek volna annyit amennyit gondoltak, aztán pereskedjenek, hogy mi a sok. Az meg csak látszik a befizetésekből, könyvelésekből és egyebekből, hogy ki fizetett és mennyit és kinek mennyit kellett volna, aztán talán az is kiderül, hogy mennyi volt a jogos. Kinek fizetett a közös képv. miért és mennyit, mikor? Csakhát Lipovits Gyula szakértő sem fogja összetörni magát, a bíróság sem, és az ügyvédeknek istökéletesen megfelel az időhúzás. Senki nem fogja megmondani, hogy mit kellene tenni, mert hazudik az aki azt mondja, hogy tudja a megfelelő megoldást. Kiváncsian várom, hogy ki lesz a következő közös képv. és az kinek a szekerét tolja. és ki lesz az aki félretolja Jakabot. Vajon hol tarthat a DPR Kft, mikor jelnt csődöt.”
 • 154. úszómester 2012. augusztus 11. 15:34
  „A lobogtatott lakói tartozások kb 90%-a a mérés nélkül elfogyasztott (értsd: ell..ott) közművek szétporlasztott tételei. Azért nem kellene senkit megszólni (és bedőlni az összeugrasztási kísérletnek), hogy olyanért nem fizet amit nem Ő használt fel, és ami a normál üzemen felül van. A k.képviselő és a számvizsgáló elnök felelőssége vitathatatlan minimum abban, hogy nem derítették fel az esetet. De miért is derítették volna fel? Ugye mindenki érti a célzást!”
 • 153. úszómester 2012. augusztus 11. 11:38
  „ESSEN MÁR LE VÉGRE MINDENKINEK, HOGY A SZÁMLÁIKAT A LAKÓK 80-90%-BAN MEGFIZETTÉK CSAK AZT NEM A KÖZMŰVEKRE FORDÍTOTTA A DÍSZES TÁRSASÁG!!!

  2011-ben -mikor is "még csak" 25millió körül volt a gáztartozás- többet fizetett ki (MAGÁNAK) a k.képviselő takarításra mint a Sueznek.

  Egy évben bőven befolyt annyi pénz ami minden közmű tartozást fedezett volna!!! IDÉN a lakóktól minimum 15millió bizonyítottan bejött de ebből Sueznek NULLA!

  Látni kellene végre, hogy ez volt a terv, lakók pénzét beszedni, Sueznek nem fizetni, új céggel más gázszolgáltatóval leszerződni - ÉS KEZDENI ELÖLRŐL A LAKÓKKAL (ÉS A MÁSIK SZOLGÁLTATÓVAL) UGYANEZT.

  A Társasház nyakába varrt 34 milliós Suez tartozást nézzük már meg:

  ez a Dunapart Rezidencia Kft. tartozása volt eredetileg, ezt (egyébként jogtalanul és ez vissza is lehet lapátolni a feladóra, igaz per lesz belőle) átvállalta a Társasház.
  TEHÁT J.T CÉGÉRŐL ÁTVÁLLALT A TÁRSASHÁZ TERHÉRE A KÖZÖS KÉPVISELŐ EGY TARTOZÁST a Társasház SZÁMVIZSGÁLÓ ELNÖKÉNEK -NICSAKNICSAK, ITT IS J.T!!!- jóváhagyásával. EZT ÉRZI MÁR VALAKI? HOL VANNAK MOST A JOGÁSZOK, ÜGYÉSZEK, BÁRKI?”
 • 152. asdfg1234 2012. augusztus 10. 12:27
  „Azért válasszuk 3 részre a résztvevőket.
  1+2: Nem fizető lakók és a J.T.
  3.: Fizető lakók
  Az 1. és a 2. csoport okozta, hogy idáig jutott a társasház.
  Az első csoportról a véleményem, hogy ingyenélők akik nem fizetnek a felhasznált szolgáltatásokért.
  Hány helyen tudod megtenni, hogy fizetés nélkül igénybe veszel valamit vagy boltból fizetés nélkül távozol?
  Ha jogtalannak érzed a szolgáltatást, akkor perelsz, csökkentett összeget fizetsz, de nem halmozol fel több százezres / milliós tartozást. Érdemes megnézni, hogy a lakás m2-tel egyenesen arányos a felhalmozott tartozás.
  Gondolom nagy része ügyvéd, vagy velük kapcsolatban álló, mert tudja, hogy itt mindent meg lehet tenni.
  J.T. pedig egy tipikus tisztességtelen vállalkozó, annak is a legalja. A parkolóházba befizetett pénzt egyszerűen lenyúlta. Se parkolóház se pénz.”
 • 151. nemlatnemhallnembeszelnep 2012. augusztus 09. 22:06
  „Hát ez jó, megjött az elmaradt három havi "üzemeltetési" díj. Meleg víz (június) díj: 2800Ft, veszteség 6900Ft. A jó ....tokat J.T. meg a neki asszisztáló idiótáknak. Többet én sem fizetek ezeknek a rablóknak. Egy biztos J.T. nem a saját nyakát tette kockára soha, mindig megtalálta az ügyeletes balekot, akivel aláíratott meg intéztetett mindent a maga módján. Most is olyan leveleket küldözget a lakóknak, hogy pereljék be egymást, hátha közben nem látszik ki a lóláb, hogy mennyire tönkretette a fizetők bizalmát. Megoldás lehet: Intéző bizottság alakítása és a gáz azonnali bevezettetése egyéni fűtéshez. Ha J.T. megteheti mi miért nem? Már léteznek kémény nélküli gázkazánok is, de a külső kémények installálása sem egy nagy ügy. Hát nincs se ügyvéd, se mérnök, se GDF Suez dolgozó a lakók között? Igaz a PannonVizes kapcsolatok sem értek semmit öt éven keresztül, hát igen ha valakinek messzire ér a keze magyarisztánban mindent lehet.”
 • 150. romero00001 2012. augusztus 09. 17:53
  „azért arra kíváncsi lennék milyen forrásból veszitek ezeket az infókat?”
 • 149. úszómester 2012. augusztus 08. 09:41
  „147.bud

  Rendben; a tennivalók:

  1/Talán a legszerencsésebb hozzáállás a most kirótt több mint három hónapi díjakat (közös kts és "üzemeltetés" is) NEM befizetni a Ház számlájára. Domonkos 31-ig még biztosan hozzáférhet a számlához és J.T személye az utalási jóváhagyások felett sem tekinthető biztosítéknak. J.T-nak egyébként korlátlan hozzásférése van a számlához ami 31.-e után is marad... Hacsak addig nem történik áttörés... A pénzt félre kell rakni és majd csak az új k.képviselő (intézőbizottság) beiktatása után átadni a Ház részére. Persze ez csak akkor lesz "zöld" ha J.T kiszorul a ajtón.

  A pereknek köszönhető (többek között) a CIB Bank/DPR Kft. páros közös költségre kötelezése (oké, ez a 15millió még nem folyt be de hamarosan jól fog jönni a "kárenyhítésnéel" ez a pénz)”
 • 148. xo17zy 2012. augusztus 08. 08:34
  „147. bud
  Az én tanácsom az, hogy most már ne is fizess semmit, mert úgyis behajtás lesz az ügyből, és akkor a többi kedves "nagy-tartozó" által felhalmozott tartozást is fizetheted.
  Alább a törvény, ki is számolhatod, hogy mennyit fognak behajtani rajtad (34milla/ tul.hányad). Itt persze az eddig fizető, nagylakásosokon csattan a legnagyobbat az ostor.
  Persze a behajtást hosszú pereskedés előzi meg, amiből - a költségek miatt - szintén jobb, ha kimaradsz, mert behajtás előbb-vagy utóbb, de lesz.
  Aztán miután befizetted a behajtócég által rád rótt összeget, behajthatod a "nagy-tartozókon". E behajtás módját a fantáziádra bízom. Van sok módszer (a jogi procedúrától elkezdve az egészen alvilágiig).

  "A 2003. évi CXXXIII. - társasházakra vonatkozó - törvény rögzíti, hogy a tulajdonostársak tulajdoni hányaduk erejéig - vagy az Alapító Okiratban, ill. a Szervezeti és Működési Szabályzatban ettől eltérően meghatározott mértékig - felelnek az egyszerű (sortartásos) kezesség szabályai szerint a közösséget terhelő közüzemi és egyéb díjak kiegyenlítéséért. "”
 • 147. bud 2012. augusztus 08. 06:27
  „És mégis mit vársz a "sok passzív sültgalamb/zsákmányállat (jakabországi adófizető)" -től ? Adj nekünk tanácsot! Álljunk mellétek a perben? (aminek soha nem lesz vége) Ne fizessünk? (hogy még nagyobb legyen a tartozás) Mit tegyünk? Ezt most teljesen komolyan kérdezem!”
166 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri Fotóklub Egyesület kiállítása - képgaléria

A Győri Fotóklub Egyesület szervezésében fotókiállítás nyílt a 2012-es esztendő első félévének… Tovább olvasom