Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

˝Fizessék vissza az előleget!˝

Még az idén adja vissza a kormány a családoknak az adóval elvett családi pótlékot – kéri Szakács Imre fideszes országgyűlési képviselő.

Mint ismeretes, az alkotmánybíróság megsemmisítette a családi pótlék adóztatásáról szóló jogszabályt. A kormány bejelentése szerint az emiatt szeptembertől levont, befizetett adóelőlegeket leghamarabb márciusban, az adóbevallások beérkezését követően utalják vissza. A képviselő szerint azonban a leginkább rászoruló családoknak azonban már most, az év végén is nagy szükségük lenne a hiányzó pénzre, ezért, az ő panaszukat tolmácsolva kéri a Bajnai kabinet, személyesen Molnár Csaba kancelláriaminiszter intézkedését.

– Másfél millió embert érintő, összesen három milliárd forintnyi összegről van szó – mondta el Szakács Imre. – Ha a költségvetésből most nem tudnak utalni, akkor legalább engedjék meg a munkáltatóknak, hogy a korábban levont összegeket most mintegy ˝jóváírhassák˝ az e havi adóelőlegek kiszámításakor – javasolta. 

Portálunk kérdésére, hogy mire számítsanak azok a szülők, akik esetleg időközben vesztették el állásukat, a képviselő utalt rá, hogy ez esetben – ismerve az állami kifizetések nehézkességét – sürgősebb eljárásra lenne szükség.

Olvasóink írták

 • 5. embrus 2009. december 23. 16:09
  „Bocs, Kutyi. Nagyon is kevésnek tartom a bruttó 159 ezret,nem is mondtam, hogy sok. A 1,5 millió érintett adófizetőt tartom túl nagy számnak.”
 • 4. jánosi 2009. december 23. 13:09
  „3.
  azok az adóhivatal hatáskörén kivül vannak, azt sem tudják mi az az adó ...............”
 • 3. Goldmund 2009. december 23. 11:52
  „Nem kiemelkedően magas, mégcsak nem is magas, de azért jó ha tudod, hogy sokan keresik ennek bruttóban a felét, nettóban a kétharmadát. És ugyanúgy végig kell robotolniuk miatta a 8 órát (esetleg többet is). És nekik is lehet 3 gyerekük.
  Azzal egyetértek, hogy nem azoktól kéne elvonni, akik tisztességesen dolgoznak ennyi pénzért. Inkább azoktól, akik arra rendezkednek be, hogy családi pótlékból, segélyekből élnek, dolgozni viszont nem hajlandók.”
 • 2. Kutyi7072 2009. december 23. 11:16
  „Kedves embrus
  szerinted aki havi 159000 felett keres annak örülni kell, mert hű de jó fizetése van? (a minimál bérhez képest igen.) De nézzük meg mit kapunk kézhez!!! Mire a szerinted kiemelkedően magas fizetésemet kézhez kapom marad belőle kb 107000 Ft
  ebből 3 gyemeket tartok el és nagyon hiányzik az a havi 3000 Ft, amit a csládi pótlék megadóztatásával elvettek tőlünk. A férjem is ugyanebben a cipőben jár(éppen sávot ugrott), így tőle szintén lenyúltak 3000-et az már 6000 a családunktól. Egyáltalán nem tartom igazságosnak, hogy aki dolgozik és jutni akar valamire átlag fizetésből és még ne adj isten van 3 gyermeke is, akkor ő a legalkalmasabb alany a gazdasági válság megoldására. Máshol kéne a megszorításokat kezdeni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De nagyon máshol!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. embrus 2009. december 23. 10:19
  „Ennek a hírnek örülni kell. Boldog Karácsony! Ez a hír ugyanis azt jelenti, hogy 1,5 millió embernek a bruttó éves jövedelme 1.900.000,- Ft közeli, illetve több annál. A személyi jövedelemadó eddig a határig 18 %, itt emelkedik 36%-ra. Az fizetett több szja-t, aki átlépte a határt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minimális érdeklődés a győri közmeghallgatáson: marad az ingyenes fürdőbérlet

Mindössze tizenhét érdeklődő szólalt fel a győri közgyűlés idei közmeghallgatásán, ami… Tovább olvasom