Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Figyelj: így változik Győrben a parkolás rendje és az árak

A díjköteles időszak csütörtöki napokon két órával rövidebb lesz: délután 6 óra helyett csak 4 óráig kötelező parkolójegyet váltani.

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. felhívja a tisztelt autósok figyelmét, hogy a városi képviselő-testület 2011. október 28-i ülésén elfogadott rendeletmódosítás értelmében 2012. január elsejétől Győr területén változik a parkolás rendje.

A 2011-ben megváltott havi és negyedéves bérleteket január 5-ig, míg az éves bérleteket január 20-ig lehet használni. Az új esztendőtől érvényes legfontosabb módosítások a fizetőparkoló-hálózatban a következők.

A fizető parkolóhelyek korábbi díjövezetbe történő besorolása átalakul és egyszerűsödik. A belváros területén található négy díjövezetből két díjövezet jön létre.

Ezzel megszűnik az övezetek sűrű váltakozása, nagyobb, homogén területek jönnek létre, melyeket a belváros központi magját körülvevő fő közlekedési útirányok határolnak el egymástól.

A nagyobb egységes övezetek a lakossági bérlettel rendelkezők számára a parkolási lehetőségek bővülését eredményezik.

A korábbi centrális, I-es, II-es és III-as díjövezetből 2012. január 1-től I-es és II-es díjövezet alakul ki. Az Újkapu-utca – Újvilág utca - Gárdonyi utca - Szent István út - Jókai utca vonaltól a sétálóövezet irányába I. díjövezeti, míg kifelé II. díjövezeti besorolást kapnak a fizető parkolóhelyek.

A fizetőparkoló-hálózat a parkolás szabályozottá tétele érdekében 2012. január 1-től a belvárostól nyugati irányba eső területekre is kiterjed.

Újváros és Sziget városrészek területén a Jedlik híd- Stromfeld Aurél utca – Simor János püspök tere - Erkel Ferenc utca - Dr. Róth Emil utca – Petőfi tér – Petőfi híd – Rába és Mosoni-Duna folyók által körülhatárolt terület III. díjövezeti besorolás alá fog tartozni.

Az övezetek óradíjai az alábbi táblázat szerint alakulnak:

2011. december 31-ig
Centrális övezet 400 Ft/óra
I. övezet 200 Ft/óra
II. övezet 100 Ft/óra
III. övezet 80 Ft/óra - -

2012. január 1-től 
I. övezet 400 Ft/óra
II. övezet 200 Ft/óra
III. övezet 100 Ft/óra

2012. január 1-től a fizető parkolóhelyeken a díjköteles időszak csütörtöki napokon két órával rövidebb lesz, így délután 18 óra helyett csak 16 óráig kötelező parkolójegyet váltani. A változtatásra annak érdekében került sor, hogy a belvárosi üzletek a hosszabbított nyitva tartás és a 16 órától díjmentes parkolás révén versenyképesebbé váljanak a bevásárló központokkal szemben.

2012. január 1-től a III. díjövezetre érvényes díjköteles időszak is változik. Az I-és a II. díjövezettől eltérően a III. díjövezetbe sorolt fizetőparkoló helyeken szombati napokon a parkolás díjmentes lesz.
Felhívjuk parkolási bérlettel rendelkező ügyfeleink figyelmét, hogy a 2011-ben megváltott havi és negyedéves bérleteket január 5-ig, míg az éves bérleteket január 20-ig fogadjuk el a parkolási jogosultság igazolására.

Olvasóink írták

 • 18. Tündenéne 2012. január 03. 18:18
  „Update: január 3-i (!) dátummal a győrszol honlapján felhívják az autósok figyelmét, hogy január 1-től (!) új parkolási rend lépett érvénybe... Tényleg, komolyan gratulálok... Ha én így végezném a munkám, már nem lenne munkahelyem.

  http://gyorszol.hu/index.asp?inc=reszletek&id=1131”
 • 17. Tündenéne 2012. január 02. 17:43
  „Köszönöm a javításokat :)”
 • 16. Tündenéne 2012. január 02. 14:59
  „A "fantasztikus" Győrszol honlapján még mindig a régi információk vannak, azok is úgy elrejtve, hogy ember legyen a talpán, aki megtalálja...
  http://gyorszol.hu/index.asp?inc=parkolok

  Miért nem frissült még a térkép, az árak, a bérletigénylő nyomtatvány, a nyitva tartás...??? Pl. nem találtam arról sem a két ünnep között információt, hogy a Jókai utcában nem volt ügyfélfogadás. Simán fent volt a nyitva tartás, semmi egyéb. :-/
  Másrészt az is érdekelne, hogy miért nem lehet a bérletre ráírni az érvényesség idejét? Minden valamirevaló bérleten szerepel, hogy meddig használható fel. Most legalább ez kiderült, de egyébként nem tudtam volna meg (telefonon is megpróbáltam, de aki felvette, nem tudta a választ...).

  Pfffff..........”
 • 15. giorgo5 2012. január 01. 12:07
  „Székesfehérvár full belváros 200 Ft/h....de egyébként teljesen lezárt, nem lehet behajtani sehova autóval!
  El voltak a győriek kényeztetve azt kell, hogy mondjam....de őszintén mit sírunk vissza? A rakparti "porzót"?
  Vannak dolgok amikkel nem értek egyet, mondjuk a belvárosi forgalmi rend megváltoztatása, tényleg nem értem miért jó így..pl.: a Bástya utcából elég kacifántos eljutni Révfaluig...
  Mi lenne, ha a sok támadás és nyavalygás helyett..inkább ötletet adnátok a szeretett Polgármesterünknek...bár kíváncsi vagyok, hogy innen melyik "nagyokos" ment el az év végi zárásra a Polgármesteri Hivatalba hogy elmondja a gondja baját...?!
  Egyébként meg mindegy hogy Fidesz v Mszp.....irányítanak, terelnek....a birkák meg mennek....ez van!”
 • 14. titokgyula 2011. december 31. 13:12
  „2007 ben elhittem, hogy azért csökkentik a városi parkolóhelyeket, hogy tényleg sportosabbak legyünk, de látom
  ez nem arról szól, különben nem erősködnének annyira a mélygarázsért, ami ellentétes a 2007 es ötlettel. Lassan úgysem lesz miért bemenni a belvárosba. Ha megépül a Dunakaputéren a dunakapu síkság, az utolsó esély is elmegy.”
 • 13. Prérifarkas 2011. december 31. 13:05
  „Most mi a baj? Mész gyalog nem fizetsz. Mész autóval fizetsz, vagy parkolsz ott ahol ingyen van.
  Mely város belvárosában lehet ingyen-olcsón parkolni?
  Szerintetek az most a legfájóbb pont?”
 • 12. .viki27. 2011. december 31. 12:04
  „´11
  Figyelj ide te nagyokos!Az,hogy itt tartunk nagyon sok köze van a dilettáns főnöködnek aki miatt hamarosan csődbe kerül az ország!Ha nem tévedek ők voltak ellenzékben és minden reformot ami jó lett volna azonnal támadtak.Most bezzeg minden jó mert a vítya mondja!Nem láttok az orrotoknál tovább vagy pedig nagyon fiatal vagy aki nem tudja mi az élet és hisz a hazudozásnak.Nem szeretett polgármesterünk is abból él amit elődje elkezdett,vagyis más farkával veri a csalánt.Ráadásul a Széchenyí tér nagyon ronda lett nem abba a környezetbe való,nem beszélve a műemlékekről amit betemettetett!Most akkor ha valaki netán el jut az élményfürdőbe amíg ott tartózkodik addig is fizessen nagy baromság de kell a kosárlabdára a pénz amit a kutya sem néz meg.”
 • 11. tutti 2011. december 31. 04:53
  „Na most fejeztem be a belvárosba mászkálást.
  Végleg.
  1-2 év múlva kihal a belváros és akkor a mélygarázs is felesleges lesz.”
 • 10. ezvanbakker 2011. december 30. 23:03
  „Oh kedves Sárkányfűárús, meg egy-két huhogó, úgy csináltok, mintha az elmúlt 8 évben a komcsi-ballib elvtársaitok idejében minden ingyen lett volna. Érdekes, hogy mindenkinek most fogy el a türelme, 8 évig meg birka módon nézte, hogy teszik tönkre az országot. Úgyis ebbe roskad bele majdnem az ország, hogy a korábbi évek piszkát, romjait eltakarítsa. Ha Fidesznyiknek hívsz minket, akkor én bátran vállalom, hogy igen, az vagyok. Amúgy meg inkább nekik fizetek, mint a "haverjaidnak"”
 • 9. Peti85 2011. december 30. 21:16
  „Eddig is ingyen parkoltam...ezután is ingyen fogok... nagy kaland :D”
 • 8. oPTiKa 2011. december 30. 20:48
  „Most mi a gond? Csak elökészítik a mélygarázs tarifáit...

  Meg persze teljesítik Viki ígéretét: "Magyarország számára most jött el a pillanat, hogy hadat üzenjünk az adósságnak, amely polipként ráfonódott az életünkre. Ha nem fejtjük le magunkról, végképp lehúz a mélybe, és nem lesz esély munkából megélni Magyarországon."
  Csak az a baj, hogy megint más zsebében turkálva próbálnak pénzt szerezni és elfelejtik, hogy épp a saját ügyködésük miatt nincs esély becsületes munkából megélni Magyarországon...”
 • 7. hidas 2011. december 30. 19:46
  „Szégyen amit művelnek ebben a városban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. hobelebanc 2011. december 30. 19:34
  „Na ezek után lesz ám még csak cikkezés-tudósítás a "szabályos parkolókról" :)”
 • 5. Tabornok 2011. december 30. 19:19
  „"a városi képviselő-testület 2011. október 28-i ülésén elfogadott rendeletmódosítás értelmében 2012. január elsejétől Győr területén változik a parkolás rendje." Drágul a parkolás.
  Köszönjük a szeretetre méltó, imádni való fideSS-nek, hogy többet fizethetünk! Azt is nagyon köszönöm, hogy új út építésével elvették tőlünk a Dunakaputéri és a rakparti, ingyenes parkolás lehetőségét! Bizonyára, haszna volt a fideSS-nek abból, hogy utat építtetett a rakparton. A győrieknek ez egy nagy szívatás, de lehet, hogy nem látják. Tehát, továbbra is úgy látszik, Vityenka győri helytartója szembe megy a győriekkel. Ez országos tendencia, tehát a fideSS-nél ez a normális! Mi meg mehetünk, ahova akarunk.”
 • 4. drKotász 2011. december 30. 18:36
  „Nagyon helyes, emeljek csak, lehetne 5x ennyi is.”
 • 3. Madarász 2011. december 30. 18:19
  „80 Ft-ról 200 Ft-ra?! Ez finoman szólva is tisztességtelen emelés és monopol helyzettel való visszaélés. Tipikus fideszes vonás...”
 • 2. Irwine 2011. december 30. 17:45
  „Én is hiányoltam a térképet: http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/dragitanak_a_parkolast_gyorben/2246684/”
 • 1. mugen 2011. december 30. 15:28
  „Tisztelt Szerkesztő!
  Kérem mellékeljen egy, az új parkolási övezetekről szóló térképet a cikkhez ha megoldható! Köszönöm!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stabil Győr pénzügyi helyzete

A győri önkormányzat pénzügyi helyzete az elmúlt években stabil volt, az önként vállalt feladatok… Tovább olvasom