Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Fiat gázolt halálra egy 80 éves nénit Győrben

Fiat gázolt halálra egy 80 éves nénit Győrben, a Szigethy Attila úton szerdán reggel fél hatkor.

Szerda reggel, fél hatkor Győrben, a Szigethy Attila úton közlekedő Fiat gépkocsi 57 éves vezetője, aki nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedett, későn észlelt egy úttesten áthaladni szándékozó idős asszonyt.

A jármű vezetője, fékezése ellenére, autója bal elejével elütette a 80 éves nénit, aki a mentőben belehalt sérüléseibe.

A Szigety Attila utca és a Kodály Zoltán utca kereszteződésétől nem messze baleset történt szerdán reggel 6 óra körül - írja Olvasónk.

A baleset okozója egy piros személyautó és vélhetően egy nő az "áldozat". Ezt abból következtetem, hogy az utca közepén egy barna válltáska hevert -
értesültünk Tudósítónktól .

 

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. justStevee 2011. október 14. 21:29
  „Pancsi002

  Csak gratulálni tudok ha arra adsz, hogy a boltban mit beszélgetett két idegen! Tudod így keletkeznek a pletykák!
  Felesleges azzal dobálózni ki a hibás! Ennek megítélése nem a mi dolgunk! A nyuggerek nagy része pedig mindig siet és mindig hajnalban bóklászik mert olyan húú de fontos dolguk van, ami nem ér rá! És ez nem tiszteletlenség, kifejezetten tisztelem őket mivel nagyrész "közöttük dolgozom" de még azok is így "müködnek" akik agyilag nagyon toppon vannak. De ez a közlekedési morál igaz minden korosztályra. pl. én is átmegyek olyan helyen ahol nincs zebra de csak akkor ha: maximum 2 sávos az út, megfelelőek a látási viszonyok, rendelkezem helyísmerettel (pl tudom hogy 20 méterre nincs egy kereszteződés ahonnét bekanyarodhatnak) és ilyenkor is általában akkor megyek át ha nem látok járművet vagy az olyan messze van hogy biztonságosan átjuthatok mégha elsőre rosszul is mértem fel a sebességét (magyarul kis ráhagyással) De valljuk be ki ennyire "körültekintő"? Mindenki megy össze vissza és megsértődik ha ledudálják! Az a gond hogy a kreszt még az se mindig ismeri aki rendelkezik jogosítvánnyal.
  Kötelezővé tenném az általános iskolákban a Kresz oktatást és csak úgy ballaghatnának el 8.-ból hogy "Kresz vizsgát tettek" ez nem váltaná meg a világot de talán pár % odafigyelne a közlekedésére ha tisztában lenne a szabályokkal!”
 • 59. Pancsi002 2011. október 14. 11:49
  „Köszönöm a megerősítést frissdiplomás!
  Már agyon vannak rágva ebben a szörnyű balesetben a méterek, viszont egy utolsót még hozzászólnék. Ma délelőtt éppen azt hallottam, ahogy a boltban két ember azt beszélte, hogy MOST FIGYELJ: 35 méter volt a távolság a néni és a táska között!!!! lehet újra matekozni, hogy mekkora volt a féktávolság...stb, stb
  Kurbli, sajnos én is ismerek ilyen embert, megmondom őszintén nem is szívesen ülök be mellé....Szerintem elég sok ilyen van, csak nem vallják be. Addig jó, míg velünk nem jön szembe egy ilyen!”
 • 58. kurbli 2011. október 14. 09:32
  „56!
  "az ember beül az autóba miért úgy viselkedik mint egy ideggyenge"
  Azért, mert van sok ember, aki igazából fél a vezetéstől, de nem ismeri be saját magának sem, és így vezeti le a feszültséget. Én is ismerek olyan embert, aki tök intelligens, egy csúnya szót nem hallottam még a szájából, a boltban a pénztárnál csak udvariasságból felteszi a pénztárhoz az előtte álló hölgy kosarát, stb.
  DE! Amint beül az autóba, mindenki más hülye, mindenkinél felsőbbrendűnek érzi magát, erőszakos, szemtelen, egyfolytában a dudát nyomja, az ő kocsija a legjobb, mindenki mást fikáz, mert ilyen szar az autó, mert nő vezeti, mert fiatal, vezeti, vagy öreg vezeti, mutogat, kiabál, hadd ne folytassam, de mindezt olyan stílusban, hogy a kocsisok elmehetnének hozzá nyelvgyakorlatra.
  A másik példa a menő autós, aki ha normálisan közlekedne, senki sem venné észre.”
 • 57. frissdiplomás 2011. október 14. 08:24
  „turpiúrfi
  "Tudniillik az adott szakaszon a megengedett sebesség 50 km/h. Így a féktávolság 36 m. (a fékút 22m) Talán van aki tudja mi a különbség..."
  Na ez meg mi? nem értem mi az amit ide írtál, és miért ide? Ha már okoskodsz akkor próbálj értelmesen írni és hidd el nekem a féktávot így megállapítani még senkinek sem sikerült, persze ha minden autó egyforma, minden gumi, minden aszfalt, minden söfőr reakció ideje és még az időjárási viszonyok akkor esetleg kijelentheted ezt, de így ez egy nagyon nagyon ostoba kijelentés. Remélem elkerüllek a forgalomban, félek a matekodtól!”
 • 56. Pancsi002 2011. október 13. 20:57
  „Turpiúrfi!
  A kioktatásból nem kérek, kössz. Manapság már nem újdonság a jogsi!!! Viszont normálisan közlekedni igen!Gondolom te is ugyanúgy szemtanú voltál, mindent láttál.....ezért kell a másikba belekötni

  Borzi79!
  A látásommal semmi baj nincs....nem hiszem, hogy ez az oldal azért van, hogy az emberek egymást kritizálják...bár van aki azt hiszi.
  Mellesleg teljesen igazat adok DON-nak. Kevés az olyan autós, aki úgy beismeri a dolgokat, mint Ő. Le a kalappal előtte.
  Ha már itt tartunk..autósként szeretem a szabályokat betartani viszont az ember elvárná viszont is. Pl. Miért kell babakocsival félve átmenni az úton?? Sokszor a sofőr inkább gázt ad, hogy siessek, mintsem nyugodtan átengedne? Ha az ember beül az autóba miért úgy viselkedik mint egy ideggyenge?????”
 • 55. .viki27. 2011. október 13. 14:46
  „OPTIKA
  Ahol a néni átment nem volt zebra mint a kommentekben olvashattad!A jelző lámpák kora reggel már működnek úgyhogy a néni egy ici picit várhatott volna vagy pedig elmehetett volna a gyalog átkelő helyig,Nagyon sajnálom szegényt de sajnos tapasztalatból tudom ,hogy szegények soha semmire nem érnek rá!Az autó vezetőjének a szabad jelzés végett nem kellett gyalogosra számítania neki ugyan olyan trauma mint a hozzá tartozóknak!”
 • 54. Borzy79 2011. október 13. 10:54
  „turpiúrfi!
  Pancsi002-nek baj van a látásával, nem igen tudja felmérni a távolságokat!
  Ne is szállj vitába vele!
  Egyébként igazad van!
  Azt meg ugye nem is mondtuk hogy az út is vizes volt!
  Én annyit gondolkoztam ezen az egészen. Hogy keveredhetett ő oda egyáltalán? Két sávot át kellet jönnie ahhoz, hogy a harmadik sávba keveredjen, ahol elütötték. Én a tragédia előtt 1 másodpercel haladtam el ott a 4. legszélső sávban! ÉN miért nem láttam??? Esetleg szegény azt hitte hogy átfér mögöttem, de még a Fiat előtt? Én nem értem ezt az egészet!!!!”
 • 53. turpiúrfi 2011. október 13. 10:33
  „40. Pancsi002 2011.10.12. 20:45

  "Viszont az is biztos, hogy az autós sem a megengedett sebességgel ment, hiszen akkor nem lenne az úton az az igen hosszú féknyom."

  Na megint a szakértés... fogadjunk, hogy kettőnk közül csak nekem van jogsim.
  Tudniillik az adott szakaszon a megengedett sebesség 50 km/h. Így a féktávolság 36 m. (a fékút 22m) Talán van aki tudja mi a különbség...
  Pontosan milyen hosszú volt az az "igen hosszú" féknyom akkor? Mert ugye 22 méter sem rövid éppen és ettől még "szabályos".”
 • 52. kurbli 2011. október 13. 10:16
  „Sajnálom a nénit (családját) és az autóst is!
  Olvasom itt a kommenteket, vannak érdekes vélemények. Pl. nem fékezek, dudálok stb. Eszedbe sem jut, ha esetleg megbotlik? De mindenki a saját jogsijával, és a lelkiismeretével játszik, De mellette a másik ember (még ha szabálytalan is) életével, és testi épségével!
  Szinte nincs olyan baleset, amit csak 1 valaki okoz. Része van ott a jogilag vétlennek is, hiszen kutya kötelességem mindent megtenni, (ami akkor és ott elvárható) hogy elkerüljem a balesetet, még akkor is, ha a másik a szabálytalan!”
 • 51. xixi 2011. október 13. 08:53
  „Tegnap reggel a PÁGISZ ÁMK-val egyvonalban, a főúton keresztben egy kb 80 éves bácsika totyogott át járókerettel előttünk!!!
  Alig bírt szegény menni; ezzel én is csak azt szeretném mondani, hogy néha tényleg életveszélyesen közlekednek a gyalogosok (is). szóval nem irigylem azt a sofőrt, aki a Fiatban ült.”
 • 50. Borzy79 2011. október 13. 08:15
  „Pancsi002 Nekem is megrázó volt elhiheted! Amikor betették a mentőbe, én még reménykedtem ezerrel, hogy hátha, talán... De amikor a mentő nem indult, és kiszállt a srác és oda ment a rendőrökhöz, akkor már gondoltam, hogy sajnos nem lehetett megmenteni a nénit!
  Egyébként mind a ketten hibásak, a sofőr is, és a néni is! Csak a szegény nénit, nem lehet már felelősségre vonni semmiért!
  Valaki írta, hogy a szabálytalan gyalogosokat kegyetlen sokra büntetné, igen ez lenne szerintem is a megoldás, akkor valóban elsétálna a legközelebi zebráig.”
 • 49. vitez_laszlo 2011. október 13. 08:11
  „Szemed a pályán legyen!

  Kedves fórumtársak!

  A világért el ne higgyétek amit hobelebanc írt a 15. ben! Minden mozdonyban nagy betűvel ott van:

  SZEMED A PÁLYÁN LEGYEN!”
 • 48. Indygo 2011. október 13. 07:20
  „Ezen az úton állandóan rodeóznak a gyalogosok. Nem csak az autósokat kéne <moderálva> a rendőröknek.”
 • 47. Catherina 2011. október 12. 22:45
  „én csak azt nem értem, mit mászkálnak a 80 évesek hajnalban , még világosodás előtt az utcán, mi az a halaszthatatlanul fontos? - gondolom sötét ruhában ráadásul, szokás szerint.”
 • 46. Madarász 2011. október 12. 22:42
  „45. Bocs, de nekem még sosem jutott eszembe mondjuk a Szent István úton átmenni keresztbe az eurós boltnál! Egy kis forgalmú, 2x1 sávos úton nem mész el a zebráig, az nem olyan veszélyes, ha mindezt egy nagyforgalmú, több sávos úton teszed, ahol nem véletlen vannak a zebránál közlekedési lámpák.
  Bár sokkal nagyobb divat, 2-5 m-rel a lámpás zebra mellett, mert a zebránál piros a lámpa.”
 • 45. DON 2011. október 12. 22:02
  „Nemo!
  Nem hibáztatok senkit, elismerem, hogy nagyrészt én voltam a hibás, de délelőtt 10-kor miért hóbordás egy főút, amikor minden télen az első hó előtt már ezerrel készültségben vannak a hókotrók? A téli csapadéktól félő bizonytalan sofőr minek ül autóba? Mégsem ez a lényeg. A lényeg, hogy a nem az út- és látási viszonyoknak megfelelő kifejezés nem túl szerencsés egy olyan kultúrában, mint az itthoni. Ott, ahol az egyértelmű nem is lehet néha igen, és 2x2 néha 5. Ez utóbbi kifejezés hűen tükrözi hozzáállásunkat és törvénytiszteletünket.

  Sokat vezetek én is és városon belül rengeteg szuicid gyalogos előtt kellett padlóféket nyomnom, mert úgy gondolta, hogy még át tud menni előttem - nem a zebrán. Ugyanakkor bevallom, hogy én sem vagyok hajlandó elsétálni a tőlem 50 méterre lévő zebráig akkor, amikor az út túloldalán lévő uticélom pont szembe van velem. De szerintem nagyon kevesen vannak azok, akik ezt megteszik. Többek között ez a baj. valamint az, hogy ami sofőrként idegesíti a kedves fórumozókat, azt minden bizonnyal gyalogosként ők is elkövetik.

  Ha eljutnánk addig, hogy gyalogosként úgy viselkedjünk, ahogy azt sofőrként elvárjuk másoktól, akkor egy kicsivel jobb lenne a közlekedési morál. És különben is! Egyre több lesz a gyalogos novembertől - eljön a beígért benzinár-emelkedés!:)”
 • 44. Bo9903 2011. október 12. 22:01
  „23. hozzászólónak, és még jó néhány hsz-nek nagyon igaza van. Valóban van minden zebránál közlekedési lámpa, és nem hiszem el, hogy a néninek kora reggel fél 6-kor olyan rohadt sürgős dolga lett volna, hogy ne legyen ideje elmenni a zebráig.... ááá ez snassz. Remélem, én nem leszek öregkoromra ilyen zombi....
  Ettől eltekintve részvétem a hozzátartozóinak.
  Amúgy én is sokkal jobban sajnálom a sofőrt... kitartást kívánok neki a sok huza-vonához, legyen erős......”
 • 43. Pancsi002 2011. október 12. 21:08
  „Borzy79 Nem tudom, hogy értelmezted az általam leírtakat, de nem is kívánok ezen rágódni. Ha nem is 15 méterre, de 10-re biztos volt a néni a kocsitól. De ha te is szemtanúja voltál, akkor gondolom láttad, hogy mekkora volt a távolság a táska és a néni között! Hidd el, elég megrázó volt az egész. ...”
 • 42. Borzy79 2011. október 12. 20:55
  „Pancsi002 Nem is tudtam, hogy a Fiat punto 15 m hosszú!?
  Már ne is haragudj, de a néni a kocsi előtt kb. másfél méterre feküdt, a táskája meg a kocsi mögött volt, kb. fél méterre. Minek kell mindig túlozni???”
 • 41. háté 2011. október 12. 20:49
  „aki nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedett, - amióta lecserélték a lámpákat takarékosra, azóta több helyen, rosszabb mintha nem is lennének.
  Megkérdeztem 80 év feletti rokonaimat! - kimennek az utcára fél-hatkor? - mindegyik azt kérdezte vissza,- és mi a francot csináljak fél-hatkor az utcán? - botorkáljak a járdán?”
60 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ideiglenes forgalomkorlátozás Pannonhalmán pénteken

Pannonhalma belterületén a Petőfi Sándor úton a Petőfi út-Rákóczi Ferenc utca kereszteződéstől a… Tovább olvasom