Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Fényárba érkezik az advent

Győr - Kigyúltak a fények tegnap Győrben, ez a tizenkettedik év, hogy díszkivilágítást kap a város adventkor és az ünnepek között. A belvárosban több tízezer égő onja az ünnep fényeit.
Délután öt órakor történt meg a „varázsütés" a város ünnepségének keretében, miután Borkai Zsolt polgármester köszöntötte a győrieket. Borkai „a szeretetben újjászülető életről", a közösségről, a családról beszélt. „Győr ünneplőbe öltözött szívvel várja idén is a karácsonyt. Ez hassa át a mi mindennapjainkat, a mi készülődésünket is. S hogy ez a készülődés még emelkedettebb, még ünnepélyesebb legyen, ha tehetjük, kapcsolódjunk be minél többet a szervezők által kiválóan összeállított Téli Fesztivál és a vásár programjaiba. Gazdagítson, gyarapítson bennünket, s az sem baj talán, ha ilyenkor közben kicsit átszellemülve szemléljük a világot, átadva magunkat az ünnep hangulatának" – mondta Borkai Zsolt.

Zsíroskenyér a nyitásra: Ottófi Rudolf alpolgármester így mutatta be a győrieknek a jótékonysági faházat. Fotó: Krizsán Csaba
Zsíroskenyér a nyitásra: Ottófi Rudolf alpolgármester így mutatta be a győrieknek a jótékonysági faházat. Fotó: Krizsán Csaba

Már több mint egy hete ígérik világukat az utcákon kifeszített füzérek, díszek, karácsonyfa-sziluettek a történelmi belvárosban. Az ezért felelő Komszol a Jedlik Ányos, a Czuczor Gergely és az Aradi vértanúk útja közötti széles sávban több tízezer égőt szereltetett fel, a munkát a Will-Korr Kft. közérdekű feladatként végezte. Díszek sora köszönti az utazót a Szent István úton, a sétálók számára pedig a Baross, a Kazinczy, a Király utcában és a Bécsi kapu téren „hullócsillagok", gyöngyfüzérek emelik az adventi esték fényét.

Az adventi hetekhez tartozik az is, hogy a városi, a megyei önkormányzat és a Napra-forgó Közalapítvány közös, jótékonysági akciót szervez a megyeháza előtti téren. A tavalyi megmozdulás sikere buzdította a szervezőket arra, hogy idén is álljon a faház, ahol a megyei, szociális intézmények lakóinak keze munkáját dicsérő tárgyakat lehet megvásárolni. A pénzt így közvetve a rászorulóknak adják.

Olvasóink írták

 • 5. mamuska 2008. november 30. 20:57
  „T. Szerkesztoseg!
  Kerem,rakjanak fel fenykepeket a varosrol, foleg most az adventi fenyekkel. Annyira szep a varosunk. Kulfoldi ismerosomnek akartam eldicsekedni,es megmutatni kepeken,de csak egy-kettot talaltam. A videofelvetel elvezhetetlen, folyton megakad. Koszonettel”
 • 4. Judytka 2008. november 30. 15:55
  „A fények valóban csodálatosak...éppen,mint tavaly..és azelőtt,és azelőtt!!(a vásár nagyon gagyi...,főleg,hogy így szétszórták a helyszíneket...)De ne legyünk ünneprontóak,örüljünk annak,aminek lehet,és várjuk szeretetben a legszentebb ünnepet!
  Remélem én is,hogy lesz Mikulás-ünnepély,és találkozunk a városban az IGAZI GYŐRI MIKULÁSSAL,mert az fantasztikus!”
 • 3. jocosopron 2008. november 30. 07:50
  „Remélem , hogy itt nem tiltják- számüzik - ki a Mikulást az ünnepségsorozatbol egy müv.házba, mint a soproniak?”
 • 2. Poltergeist 2008. november 29. 21:07
  „Annyira áthatott engem is ez a fényáradat ez a csodálatos dekoráció amely tökéletessen eltereli a figyelmet a megélhetésünk komoly veszélybekerüléséről hogy a nagy ámulatban az agyam teljessen elrugaszkodott a világtól egy másik,szebb és jobb világba ,hogy csak akkor szálltam vissza újra ebben a fantasztikus életbe amikor halk kopogásra lettem figyelmes mely egyre egyre erősebben szólt amikor is tudatosította bennem hogy a hangot nem más adta mint a flaszter ahonnan a szemem kopogott az éhségtől és lőn felocsúdva még mindíg ott tartok amit régen is mondtam mert hát ez megy a mai napig idézve Julius Caesar-t miszerint nem kell más a népnek mint:Panem et circenses!”
 • 1. matriné 2008. november 29. 20:04
  „No egyél, öreglány! Ez van nektek más nincs! A madárkoncert kísérettel és tikmonyos vacsora kakashere pörköltez, azt az úrhatnám polgárok költik el. Igaz ez, még a Kolozsvári érában volt menő de ez a fényűzés sincs tőle messze! Akkor még s városház előtt állt a "két-áfás" fenyőfa! Lehet,hogy ezekről vezették be az áfát?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Példázatok a cselekvő szeretetről

A Kisalföld ismét szeretné megkeresni Győr-Moson-Sopron megye legemberibb emberét. S hogy meg is… Tovább olvasom