Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Felvételit írt több ezer diák

A középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgái pénteken kezdődtek el, pénteken délután a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokba, szombaton délelőtt a 9. évfolyamra jelentkezők adtak számot tudásukról.

A megye 31 intézményében oldottak meg a felvételizők magyar nyelv és irodalom, valamint matematika-feladatsort. Négyosztályos középiskolába – 9. évfolyamra – 2617 diák, 5. évfolyamra 253, míg 7. évfolyamra 313 tanuló felvételizett.

Képünkön a Krúdy-iskolában a magyar felvételi feladatsoron dolgoznak a diákok. Fotó: H. Baranyai Edina
Képünkön a Krúdy-iskolában a magyar felvételi feladatsoron dolgoznak a diákok. Fotó: H. Baranyai Edina


A Krúdy Gyula Gimnázium és Középiskolában 252 tanuló írt központi írásbeli felvételi vizsgát. A diákok mindegyike a 8. osztály befejezése utáni felvételihez előírt feladatsorokat oldotta meg.

– Iskolánk képzéseinek mindegyikére kötelező megírni az írásbeli vizsgát. Amennyire első pillanatban láttuk, lényeges eltérés nem mutatkozik a korábbi évek feladatsoraihoz képest, tehát aki a korábbi évek feladatait megoldotta, nagy meglepetés nem érhette – mondta az intézmény igazgatója, Nagy Attila.

A Radnóti Miklós Általános Iskolából érkezett a megmérettetésre Huszár Kristóf:

– A Krúdy-iskola vendéglátó szakára szeretnék bejutni szakácstanulónak. A felvételi feladatokat nem éreztem annyira nehéznek, inkább a mondatfajtákon kellett többet gondolkodni, a többi rész könnyű volt.
Győrújbarátról a II. Rákóczi Ferenc ÁMK-ból érkezett a központi felvételire Csiszár Patrícia.

– A Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskolába idegen nyelvi előkészítőre jelentkeztem. Úgy érzem, a felvételi feladatsorok nem voltak nehezek, sem a nyelvtani, sem az irodalmi rész – mondta a diáklány.
A pótló írásbeli vizsgát a 8 és 6 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a 9. évfolyamra az általános tantervű képzésre, valamint a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjába jelentkezők számára január 26-án 14 órától tartják.

Pótló írásbeli vizsgát azok a tanulók írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új számlázási szoftver a Pannon-Víznél

A győri központú Pannon-Víz Zrt.-nél új számlázási szoftvert vezettek be, amelynek fontos hozadéka,… Tovább olvasom