Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Felújították a nádorvárosi ravatalozót

Győr - Felújítva, a húsz évvel ezelőtti építésnél elrontott szigetelési munkákat kijavítva adta át a nádorvárosi köztemető „új" ravatalozóját a szolgáltató kedden délelőtt Győrben. A beruházás 26 millió forintba került, s bővítést, az új urnafal építését is tartalmazza.
Megépítésekor, 20 évvel ezelőtt különleges építménynek számított Győrben a nádorvárosi köztemető új ravatalozója. A helyiségeket a föld – szaknyelven terepszint – alá tervezték.

Az évek során számos építési hibára derült fény, többek között az építők szakszerűtlenül készítették el a szigetelést, az állandóan nedves falról lepergett a vakolat, a festés.

– Amikor tíz évvel ezelőtt társaságunk kezelésébe került a ravatalozó, éppen lejárt az eredeti építőre vonatkozó szavatossági kötelezettség. Így kényszerűségből, a hibák esetenkénti javításával tudtuk az épület használhatóságát biztosítani. Ez gazdaságtalan megoldás, az önkormányzat ezért döntött a felújítás mellett, amivel méltó módon bonyolíthatók le a kegyeleti szertartások – hangsúlyozta átadási beszédében Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

A felújítási munkát a Komszol szakemberei végezték, a bejárattól jobbra eső domb egy részét lebontották, oda a fokozódó igényeknek megfelelő urnafalat építettek, az urnaudvart befedték. Az urnafalhoz vezető utat mosott kaviccsal burkolt lapokkal fedték le, a mozgásukban korlátozottaknak rámpát alakítottak ki. A ravatalozóban egy zeneszoba biztosítja a szertartásokhoz szükséges kegyeleti zene kulturált szolgáltatását.

A beruházáshoz szükséges 26 milliárd forintot a győri önkormányzat képviselő-testülete biztosította tőkeemelés jogcímén. Az átadáson Németh Zoltán alpolgármester elismerően szólt a kivitelezési munkákról, beszédében kiemelte: ezentúl kulturáltan róhatják le kegyeletüket a hozzátartozók, ismerősök az elhunytak búcsúztatásán. Egyben az urnákhoz kilátogatók is emberi körülmények között emlékezhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem lesz bioetanol-üzem Gönyűn?

Gönyűre tervezte a svéd tulajdonban lévő SEKAB Bioenergia Magyarország Zrt. az egyik bioetanolt… Tovább olvasom