Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Felújítások futószalagon Győrben (videóval!)

Győr - Mikor azt gondolták, helyreállt a terv szerinti rend, a múlt heti esőzés után kiderült, hogy a csatorna hosszabb szakaszon is rossz, bármikor beszakadhat a járművek alatt. Nézzék meg a Revita TV összeállítását!
A Czuczor Gergely utcában tervezett és váratlan munkák nehezítik a közlekedést és a parkolást, aztán a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakasza, majd (várhatóan ősztől) a Kisfaludy utca felújítása következik.

A vártnál bonyolultabb lett a közlekedési helyzet a nyárra a belvárosban, mondta el a részleteket lapunknak Máthé-Tóth Péter, a város útkezelő szervezetének tájékoztatási munkatársa. Az év elején egyeztették az idénre várható munkákat a közműves-szolgáltatókkal, de utána jött egyéb igény is. A hőszolgáltató már évek óta szeretne vezetéket cserélni a Czuczor utcában a Bajcsy-Zsilinszky és az Árpád út közti szakaszon.

Az egyeztetéskor úgy döntöttek, hogy a munkát, amelyhez az útszakaszt teljes szélességben le kell zárni és a parkolást megtiltani, a nyári tanszünetben végezzék. Áprilisban azonban egy nagy esőzés után a Czuczor u. közepén egy nagy lyuk keletkezett, s mint kiderült, gyakorlatilag eltűnt a téglaboltozatos régi szennyvízcsatorna, a szennyvíz az átboltozódott földön keresztül folyt. Így sürgősen hozzá kellett fogni a szennyvízcsatorna kiépítéséhez a Bajcsy-Zsilinszky és a Kisfaludy utca között. Emiatt ez a szakasz idáig teljesen vagy részlegesen le volt zárva, a parkolás megtiltva, sok bosszúságot okozva a panzióknak, a színháznak, üzleteknek, illetve azok látogatóinak, a közlekedőknek. Amíg ez a munka be nem fejeződött, nem engedték meg a hőszolgáltatónak a tervezett munka kezdését.

Mikor azt gondolták, helyreállt a terv szerinti rend, a múlt heti esőzés után kiderült, hogy a csatorna hosszabb szakaszon is rossz, bármikor beszakadhat a járművek alatt.

Időközben azonban a munkaterületet már átadták a hőszolgáltatónak, így a Czuczor utcának a Bajcsy-Zsilinszky és Árpád út közti szakaszát a jövő hét szerdájától teljesen lezárják és megtiltják a parkolást is. Ez a munka körülbelül egy-másfél hónapig tart, s utána lesz ismét a vízműé a terület. Valamikor szeptemberben végeznek...

A Czuczor u. színház előtti szakaszán újra lehet közlekedni, de ideiglenes, murvás úton. Fotó: Bertleff András
A Czuczor u. színház előtti szakaszán újra lehet közlekedni, de ideiglenes, murvás úton. Fotó: Bertleff András

A Bajcsy-Zsilinszky útról a színház felé most már újra be
lehet hajtani (a Teleki u. felől jövet jobbra kanyarodva), ám
a Czuczor utcának ez a szakasza még nem végleges burkolású. Mivel a vízműves munkákat négy-öt méter mélységben kellett végezni, a visszatöltést nem lehet biztonságosan úgy tömöríteni, hogy fölé aszfalt kerüljön. Egy-másfél hónap kell a tömörödéshez, az utca csak akkor kaphat végleges burkolatot, most murvás feltöltésen lehet közlekedni.
A belvárosban lesznek más – tervezett – munkák is. E hónap közepén megkezdődik a Bajcsy-Zsilinszky út, Jókai és Zechmeister utca (Petőfi híd) felújítása, előbb ivóvízvezeték-cserével. A járda a felújítás után nem aszfaltos, hanem térköves lesz. Ősztől a Kisfaludy utca teljes térköves felújítása következik.


Nagyobb térképre váltás


Videó: Revita TV

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagycsaládos családi nap Győrben

Győr - Tovább olvasom