Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Felfüggesztett börtönt kapott az amatőr győrújbaráti rabló

Csak a hűlt helyét ítélhették felfüggesztett börtönre annak a perui férfinak, aki tavaly nyáron rabolni készült egy győrújbaráti élelmiszerboltban. Matta Gonzales az egyik legamatőrebb rablóként vonult be a megyei igazságszolgáltatás történetébe, azóta ismeretlen helyen tartózkodik.

Ugye emlékszünk arra a férfira, aki a sikertelen rablás után csendben sírdogált a bolt előtt és később azt állította, csak citromot akart szelni. A perui származású, Olaszországban is élt Matta Gonzales akkor négy hete lakott együtt egy hölggyel Győrújbaráton, vallomása szerint némi balatoni ˝dolcsevitázás˝ után összevesztek és a nő elhagyta. Fájdalmára vehemensen keresett gyógyírt, nem beszélve arról, hogy társa egyben tolmácsa is volt, s nélküle nemcsak elhagyatottnak, de elveszettnek is érezte magát. Amint mondta, csak ételt-italt szeretett volna másnap, ezért magához vett egy húszcentis kést, amit akkurátusan újságpapírba csomagolt és elment a boltba. ˝Mivel nem volt pénzem, csak egy citromot tettem a kosárba – vallotta később. ˝Azt kifizettem a kasszánál és a táska mellé tettem a kést, gondoltam, az eladó megijed, s ad nekem pénzt. Kértem, hogy segítsen, s ott volt egy csomó ember, aki látta mit történik˝ – emlékezett később.

A férfi rövid ideig dacolt a törvénnyel, a bolt előtt sírdogált, amikor elfogták. Fotó: Kisalföld-archívum
A férfi rövid ideig dacolt a törvénnyel, a bolt előtt sírdogált, amikor elfogták. Fotó: Kisalföld-archívum

Mivel hiába hajtogatta spanyolul mondandóját, viszont az újságból kikandikáló késhegy meg elég volt ahhoz, hogy megnyomják a riasztót, elkeseredetten kullogott ki, s a kerítésnél sírva fakadt. ˝Csak pénzt akartam, nem bárkit is bántani, nagyon sajnálom a történteket˝– panaszolta a nyomozóknak.

Első vallomása a bíróságon tett beismerésével megegyezik, de a csiszolódás ideje alatt, még a tárgyaláson is azt is állította, hogy csak a citromot akarta felvágni, ehhez kért segítséget az eladótól.

Matta Gonzalest gyorsított eljárásban két nappal a történtek után elítélték, augusztus 6-án másfél év felfüggesztett börtönt kapott első fokon. A megyei bíróság ezt most mellékbüntetéssel súlyosította, így a perui férfi öt évig nem tartózkodhat Magyarországon. Ám nagyon úgy fest, esze ágában sincs, mivel már az őrizet után eltűnt és dr. Jungi Eszter tanácsa már csak távollétében ítélhette el.

Olvasóink írták

  • 2. Mankapunka 2010. november 02. 22:38
    „Így van csatlakozok,pancserok,még az ítélet is,5 év kitiltás.”
  • 1. TRUCKER 2010. november 02. 20:33
    „Miért is kell elengedni valakit,aki RABOLT? Ja,lehet azt mondta hogy becsületes és nem fog elszökni? PANCSER BRIGÁD.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frontálisan ütközött két autó a 83-ason

Két személy súlyosan egy pedig könnyen sérült abban a balesetben, amely kedd délelőtt történt a… Tovább olvasom