Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Felállt a fiatal feltalálókat tömörítő Innovációs Labor és az őket segítő mentorcsoport Győrben

Az Európai Unió Central Europe Programjának keretében megvalósuló InoPlaCe projekt regionális workshopját tartották Győrben, ahol a fiatal ötletgazdák megismerkedhettek a projekttel, bekapcsolódhattak a Regionális Innovációs Laborba és felállt az őket szakmailag támogató mentorcsoport.

A workshop házigazdája a projekt megvalósításában egyedüli magyar partnerként résztvevő Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft. volt.

Az InoPlaCe projekt célja, hogy fokozza a közép-európai régió versenyképességét és erősítse az innovációs potenciált. A projektben nyolc fejlesztési ügynökség vesz részt.

A projekt vezetője, a dél-csehországi RERA Regionális Fejlesztési Ügynökség, melynek koordinálása alatt működik együtt a szlovén Celje, a lengyel Legnica, a szlovák Senec-Pezinok, az olasz Milano Metropoli, a magyar Pannon Novum fejlesztési és innovációs ügynökségek, valamint a német Europa Programme Center és a cseh Innovációs és Regionális Fejlesztési Kutatóközpont.

Az együttműködésben résztvevő partnerek vállalták, hogy támogató-szolgáltatásokat nyújtanak azoknak a fiatal újítóknak, a projektben használt elnevezés szerint fiatal innovátoroknak, akiknek a jelenléte fontos hajtóerő a gazdaság fejlődésében, az innovatív vállalkozásfejlesztésben és kutatásban.

A fiatal innovátorok támogatás híján nem, vagy csak nagy erőfeszítések árán tudják megvalósítani ötleteiket. Az InoPlaCe projekt célja a három éves projektidőszakban az, hogy biztosítsa számukra mindazokat a szolgáltatásokat és szakmai segítséget, melyek megkönnyítik a terveik kivitelezését.

A workshopon létrehozták a projekt kitűzött céljai között szereplő Regionális Innovációs Labort, ami teret enged a fiatal innovátorok igényeinek és párbeszédet kezdeményez a felek között.

A fiatal innovátorokat szakmai kérdésekben pedig a most felállított mentori csoport fogja segíteni terveik megvalósításában. A mentorcsoport tagjait a régió szakmai szereplői alkotják, akik különböző tudással és tapasztalattal járuknak hozzá ahhoz, hogy az ötletekből megvalósult termék vagy szolgáltatás legyen.

A Pannon Novum Nonprofit Kft. továbbra is várja azoknak a fiatal ötletgazdáknak, innovátoroknak a jelentkezését, akik szívesen részt vennének a projekt megvalósításában a honlapon jelzett elérhetőségeken. (www.pannonnovum.hu, marta.regner@pannonnovum.hu)


Kis ismertető a Pannon Novum Nonprofit Kft.

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által kiírt pályázat elnyerése után 2008. augusztus 1-jén elindult a Regionális Innovációs Ügynökség új projektje, amely 3 éves időtartamú.

A Regionális Innovációs Ügynökség (RIÜ) immár a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft. keretei között működik.

Fő küldetése a nyugat-dunántúli régió innovációs rendszerének felzárkóztatása, a regionális innovációt ösztönző, segítő, innovációbarát környezet kialakítása, a hálózati együttműködés segítése, valamint újabb innovációs szolgáltatások kialakítása és bővítése.


Olvasóink írták

  • 2. titokgyula 2012. február 19. 16:23
    „Végre nekik legalább sikerülhet. Nekünk elvették a kedvünket a feltalálástól.”
  • 1. jóhatudod 2012. február 17. 19:23
    „Mi az hogy felállt ?? Nekem is de mégse hozta le a Kisalföld !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csőtörés után újra nyitva a Jókai úti parkolóházban Győrben

Sikerült javítani a hibát, így csütörtök délutántól az autósok ismét igénybe vehetik a Jókai úti… Tovább olvasom