Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Fejlesztések mindenkinek Gönyűn

Valószínűleg a sikeres pályázati és fejlesztési tevékenység hatására Major Gábort 71 százalékos eredménnyel választották újra polgármesterükké a gönyűiek. A fiatal vezető első ciklusa után hasonló lendülettel tervezi a következő négy évet.

Több mint negyven beadott pályázat, és ugyanennyi elnyert támogatás a gönyűi önkormányzat elmúlt négy évének mérlege. A legfontosabb, a szennyvízcsatornázás ügyében egyelőre nincs döntés, és folyamatban van az egészségnevelési pályázat is (kétszer tízmilliós összeggel), az viszont már biztos, hogy a Duna partján részben kistérségi programként jövő nyáron megvalósul a helyieket, a horgászokat és a vízi turizmust egyaránt szolgáló csónaklerakó – tudtuk meg Major Gábor polgármestertől.

Major Gábor polgármester
Major Gábor polgármester

A faluközpontban LEADER-pályázat eredményeként újulhat meg a tűzoltószertár, a polgármesteri hivatal és a faluház. A 3200 lakosú községben nagy igény van a bölcsődei ellátásra, így a jövő évben elindulhat két, esetleg három bölcsődei csoport. Mindezt erősíti a betelepülő családok növekvő száma is. Az egészségháznak eddig a külső felújítása készült el. Jelenleg a háziorvos mellett védőnő, fogorvos és egy kisebb laboratórium található az épületben, jövőre integrálnák a gyermekorvosi rendelőt és a gyógyszertárat. A kikötőig vezető három kilométeres kerékpárút megvalósulására jók az esélyek: az ˝EuroVelo˝-program keretében elkészültek a tervek, a 80 millió forintos beruházás 85 százalékát pályázati forrás biztosíthatja.

Még ebben a ciklusban elkezdenék egy bentlakásos idősotthon kialakítását az óvodával szembeni volt laktanyaépületből – a felmérések szerint piaci alapon is kifizetődhet a szociális beruházás. A sportpályán az elavult öltöző helyére új sport- és szórakoztatóközpontot álmodtak, amelyhez jövőre pályázati támogatást igényelnek. Az utak teljes felújítása most a csatornázási program várható tavaszi indulása miatt nem időszerű, addig karbantartást tervez az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Karasszon Dezső ad hangversenyt Győrben

A győri Szentlélek templomban Dr. Karasszon Dezső orgonaművész, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti… Tovább olvasom