Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Faluromboló tervezet

A Jobbik szerint az új önkormányzati rendszer nem más, mint szándékos falurombolás.
Véleményük demonstrálására országjárásra indították a vidék koporsóját szállító halottaskocsit, mely tegnap Győr-Moson-Sopron megyébe érkezett. Ez alkalomból Magyar Zoltán tartott sajtótájékoztatót Győrött.

Az országgyűlési képviselő elmondta, a nyáron a 2000 lakosnál kisebb települési önkormányzatok felszámolását célzó törvényjavaslat benyújtása előtt levélben fordult a megye érintett településvezetőihez, hogy közös tiltakozásra és a törvénytervezet véleményezésére kérje fel őket. Az összefogásra számos polgármester támogatásáról biztosította. Hozzátette azonban:

– Szomorú és a mai közállapotokra jellemző, hogy több településvezető is azzal kezdte a mondandóját, hogy felháborítja a törvénytervezet és szívesen elmondja róla szakmai véleményét, de arra kér, hogy a neve ne kerüljön nyilvánosságra. A Fidesz egy olyan országot teremtett, ahol a közösségek vezetői félnek elmondani a véleményüket.

A Jobbik egyébként több mint 150 módosító indítványt nyújtott be a törvényhez. A halottaskocsi Győrből Nagyszentjánosra, Püskire, Egyedre, majd Ivánra látogatott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élesben tolatnak a tanulók

Összevonja a minisztérium a járműkezelési és a forgalmi vizsgát januártól, így elvileg élesben kell… Tovább olvasom