Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Évek óta foglalja a helyet a sárga furgon Győrben, mert meghalt a tulajdonosa - fotó

A lassan ócskavassá rohadó Ford furgon senkinek sem kell, a magyar államnak sem. Vajon 120 millió forintot érő Bentley esetében is ilyen lassan őrölne a hivatali gépezet?


Olvasónk szerint a fotón látható sárga autó körülbelül három éve áll Győr-Szabadhegy városrészben az Erfurti u. 3. mögött.

Tekintettel arra, hogy más elhagyatott gépjárművek ügyében jóval gyorsabban szokott lépni a győri Közterület Felügyelet, megkérdeztük, mi áll a késlekedés hátterében?


A sárga Ford furgon egyelőre vár a sorsára az Erfurti úton - fotó: Tudósító
A sárga Ford furgon egyelőre vár a sorsára az Erfurti úton - fotó: Tudósító


"A jármű nem szerepel a hagyatéki leltárban"

"A jármű sorsa meglehetősen hányatott, mindenről többször tájékoztattuk az utcában lakó bejelentőket" - kezdte Truka István, a városi Közterület Felügyelet és Mezei Őrszolgálat vezetője.

"A tehergépjármű tulajdonosa másfél éve elhalálozott. A jogszabály szerint az elszállítást megelőzően ki kell értesítenünk a gépjármű tulajdonosát.

"Az örökrész a Magyar Államra száll"

A szóban forgó esetben felvettük a kapcsolatot a hagyatékban eljáró közjegyzővel, melynek során kiderült, hogy a jármű nem szerepel a hagyatéki leltárban. A közjegyző tájékoztatása szerint valamennyi örökös lemondott a neki járó örökrészről.

Ezt követően kértük a közjegyzőt, hogy vegye fel a hagyatéki listába a járművet. Ez megtörtént.

Tekintettel arra, hogy nincsenek örökösök, az örökrész a Magyar Államra száll és az Állami Vagyonkezelő rendelkezhet innentől kezdve a járműről. Ez azt jelenti, hogy vagy lemond róla, vagy igényt tart rá" – folytatta Truka István.

"Nem kevés energiát fektettünk az ügy megoldásába"

"Ennek megfelelően kértük a közjegyzőt, hogy nyilatkoztassa a vagyonkezelőt a járműről, de a mai napig nem érkezett válasz az ügyben. Így a tulajdonosi nyilatkozat hiányában a járművet nem szállíttathatjuk el.

Mint látható, nem kevés energiát fektettünk az ügy megoldásába, remélhetőleg, ennek hamarosan meglesz az eredménye" – nyilatkozta végszóra Truka István.

Vajon 120 millió forintot érő Bentley sem kellene az Államnak?

Némi iróniával tesszük fel záró kérdésünket: vajon ha 120 millió forintot érő Bentleynek nem akadna örököse, akkor szintén ennyit késlekedne az állam a döntéssel?

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van az a pont, amikor kiteszed a gyereked a lakásból

˝Szinte sokkot kaptam, amikor rájöttem, hogy a fiam szintetikus anyagokat használ˝ - mondta Klára. Az édesanya elmeséli, hogyan húzták ki fiúkat a lélekvesztőből. Tovább olvasom