Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Évadnyitó a győri Vaskakas Bábszínházban

A hagyományok szerint a 2014/15-ös évad bérletes kínálatában négy új előadással várják az óvodai és iskolai csoportokat.

Lázár Ervin: Hapcikirály (2014. októbertől)
Rendező: Fige Attila

A székely menyecske meg az ördög - magyar népmese (2015. januártól)
Fabók Mariann előadása

P.P. Bazsov: A Rézhegyek királynője (2015. februártól)
Rendező: Bercsényi Péter

Petőfi Sándor: János vitéz (2015. áprilistól)
Rendező: Somogyi Tamás


A bérletes bemutatókon kívül a La Fonaine mesék című előadással várják az adventi időszakban a családokat, melyet a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves bábrendező szakos hallgatói állítanak színpadra.

˝Természetesen az egészen picikről sem feledkezünk meg, hiszen ebben az évadban három új Aprók Színháza előadással készülünk: Ujvári Janka Jászai Mari-díjas művészeti vezetőnk rendezésében az Irgum-burgum lesz látható elsőként október 4-én. Tengely Gábor Blattner Géza-díjas főrendezőnk rendezésében a bababa; Kocsis Rozi Blattner Géza-díjas igazgatónk rendezésében a Tütü-tutu autó című produkciókkal várjuk a kicsiket.

Akik esetleg lemaradtak az előző évad mesés sikereiről, vagy ismét szeretnék látni a csodás előadásokat, azoknak ajánljuk a TAPS-díjas Hanyistók, avagy a grófkisasszony és a lápi szörny története; A Pincérfrakk utcai cicák; A mindentlátó királylány vagy a Jancsi és Juliska című darabjainkat - melyekre a vasárnapi Matinékon várjuk a családokat, a megszokottak szerint előadásra hangoló játékokkal.

A 2014-től három fiatal művésszel bővül a Vaskakas Bábszínház társulata:

Vitányi-Juhász István, aki Kaposvári Egyetemen végzett színművészként és aki az egri Harlekin Bábszínházból érkezett hozzánk; a Hanyistók, avagy a grófkisasszony és a lápi szörny története című előadásunkban tavaly megismert és megszeretett Kocsis Anna és Bora Levente pedig már nem vendégművészként, hanem állandó tagként lesz látható˝ - olvasható a bábszínház közleményében.

Ahogy a társulati ülésen Kocsis Rozi igazgató elmondta: izgalmas, újításokkal teli, mozgalmas és fergeteges évaddal várjuk a közönségünket.


Ízelítő a bérletes előadásokból:


Lázár Ervin: Hapcikirály (2014. októbertől)
Rendező: Fige Attila

Él valahol, ki tudja hol, egy nagy király. Mit nagy, a legnagyobb! Nem fél ám az semmitől, sem sárkánytól, sem cápától, sem a saját árnyékától. Egy dologtól retteg csupán, az orrfacsaró náthától, a kirobbanó tüsszentéstől!
Ezért hívták tán Hapcinak...
Lázár Ervin meséjéből arra is fény derül, hogy szereti meg e legeslegnagyobb király a tüsszentést.

A székely menyecske meg az ördög - magyar népmese (2015. januártól)
Fabók Mariann előadása

Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár. A mese fonalát ördög-szállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom s haj, még mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza a történetbe vad menyecskénk, azt megláthassák, csak kerekítsék szemüket, s élesítsék pupillanyílásukat!

P.P. Bazsov: A Rézhegyek királynője (2015. februártól)
Rendező: Bercsényi Péter


Aztán Sztyepan és Nasztya történetét hallotta-e már valaki? Úgy, ahogy Petyka bácsi meséli? Nem? A Rézhegyek lábánál esett ez a furcsa eset, már amennyiben furcsának találja valaki, hogy a hegy gyomrának kincsei énekeltek, mikor az éj leszállt és a Rézhegyek csodálatos királynője még az emberek között járt. És bizony törődött is velük. Főként a szerelmesekkel, akik oly gyámoltalanok tudnak lenni, pláne, ha még az ég is egymásnak szánta őket. De hogy jön ez Sztyepanhoz és Nasztyához? Na, azt csak Petyka bácsi tudja. És ez a mese.

Petőfi Sándor: János vitéz (2015. áprilistól)
Rendező: Somogyi Tamás

Meddig mennénk el valakiért, akit szeretünk? A következő sarokig, esetleg egy másik országba, vagy talán a világ végéig is? Petőfi klasszikus műve egy fiúról szól, aki megpróbál boldogulni a világban, sokszor reménytelen és elkeseredett küzdelmet folytatva az emberekkel, a természettel, és az idővel, hogy végül akkor találja meg az igazi boldogságot, amikor már lemondott róla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készpénzt és mobiltelefont loptak Győrben

Lopás gyanúja miatt két győri lakos ellen emelt vádat a rendőrség. Tovább olvasom