Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Év végi jutalmak: Győrben kéthavi illetményt kapott két alpolgármester

Több vidéki nagyvárosban is kaptak év végi jutalmat az önkormányzati vezetők. Borkai Zsolt polgármester és Fekete Dávid alpolgármester nem vett fel jutalmat.

17 óra 6 perc

"Az idézett újság adatai annyiban nem felelnek meg a valóságnak, hogy Győrben csak két alpolgármester, Somogyi Tivadar és Simon Róbert Balázs kapott kéthavi jutalmat.

A tavaly év végén alpolgármesternek választott, Fekete Dávid nem élt ezzel a lehetőséggel, míg Borkai Zsolt polgármester - ahogy a korábbi esztendőkben sem - idén sem vett fel év végi jutalmat" - közölte portálunkkal Domanyik Eszter, a győri Városháza szóvivője.  

6 óra 25 perc

Több vidéki nagyvárosban is kaptak év végi jutalmat az önkormányzati vezetők - derül ki a Blikk összeállításából.

A lap csütörtöki száma szerint Békéscsabán hathavi illetménynek megfelelő összeget szavaztak meg a polgármesternek és két helyettesének; így a várost vezető Vantara Gyula 3,5 millió forintot, két alpolgármester pedig 3,2-3,2 millió forintot vihetett haza.

Nyíregyháza polgármestere, Kovács Ferenc 1,7 millió, helyettesei 2,1 millió, a város jegyzője pedig 1 millió forint jutalomban részesült a cikk szerint.

Debrecenben a három alpolgármesternek jutott összesen 5,6 millió forint. Győrben is az alpolgármesterek kaptak kéthavi illetményt, Kecskeméten pedig 4,1 millió forintot osztottak szét négy alpolgármester között.

A lap valamennyi megyei jogú várost megkereste, de hat település: Zalaegerszeg, Szekszárd, Salgótarján, Tatabánya, Nagykanizsa és Dunaújváros nem reagált a kérdésre. A többi helyen azt válaszolták, hogy a vezetők nem kaptak jutalmat - olvasható a cikkben.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. kisgy83 2013. január 19. 18:51
  „52-eshez. Igazad van. De különbség van Fidesz és Fidesz színekben induló jobbikos között is (lásd Budapest, VIII. kerület polgármestere).

  A pártot és azt alkotókat jellemzi, ha a hatalom birtoklása végett megalkuszik és feladja az ideológiát, s mindent a hatalom birtoklása alá rendel. Kihangsúlyozom, függetlenül melyik pártról van szó (!!!!)”
 • 53. kisgy83 2013. január 19. 18:46
  „51-essel egyet értek, hogy szegény és gazdag ember mindig lesz. Csak nálam az csapta ki a biztosítékot, hogy most nagyon sok szegény van, s egyre több a lecsúszó is. Talán lehetett volna annyi esze a győri városvezetésnek, hogy nem ilyen jutalmakkal hergelik a népet. Ez is bizonyítja, hogy nincsen.

  Nemsokára eljön 2014, s akkor majd indul irányunkba részükről a s*ggny*lás. Egyre bíztatok mindenkit, hagyja a nyalást és élvezze ki, de ne felejtsen el semmit :) Döntsön úgy, ahogyan a szíve diktálja, amikor az x-et kell rakni.”
 • 52. Valaki 2013. január 19. 09:44
  „különbség van fideszes és fidesz szinekben iduló coci között.”
 • 51. pancser 2013. január 19. 09:19
  „49. kisgy83 2013.01.18. 22:07
  Szegény ember mindig lesz, meg gazdag is. Bárkire szavazol nem lesz másként, ha nem mész el szavazni akkor is. Valami korlátot persze lehetne felállítani, mondjuk a minimálbérhez viszonyítva, így még a legrosszabbul keresőknek is jutna valami.”
 • 50. háté 2013. január 18. 23:49
  „Ez a zsorbán egy ....., vagy ötödszörre!
  Offshore spekuláns még egyszer nem lesz a Magyar Nemzeti Bank elnöke - ezt válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök a jegybankelnök személyét firtató kérdésre. -- p@lg@r mester, mélygarázs építő lehet?
  Hiszen már "Luxemburg, x-y szigetek" offshore- i, viszik az adónkat! - ki.”
 • 49. kisgy83 2013. január 18. 22:07
  „Sajnos mindegyik politikus meg van veszve a hatalomért, s azért hazudni is képes. Ezt mindenki tudja, DE a FIDESZ azért gátlástalan, mert mindig a nemzeti eszme, az összetartozás felhasználásával, a sátáni ellenség legyőzése ellen próbál ügyesen szavazatokat szerezni. Ha annyira tisztességes, keresztényi értékeket valló párt, aki a nemzetért van, akkor miért ad cukorkát magának és ismerőseinek úgy, hogy a nemzet más tagjai (lakosság) éhen döglik? Közben meg bizonygatja, hogy ő teljesen más mint a többi, s mindenki hülye és uszító, csak ő nem. Na, pont ezért undorító szerintem a Fidesz és a KDNP is.”
 • 48. pancser 2013. január 18. 21:22
  „Azt szeretném hallani valakitől kire kell tenni a voksot, melyik pártra, amelyik ezt a nektek nem tetsző dolgot nem csinálná?”
 • 47. Valaki 2013. január 18. 15:00
  „Eddig mindíg a cocikra szavaztam, de többé nem teszem! Nagyot csalódtam bennük. :)))”
 • 46. rubeola 2013. január 18. 09:39
  „Nem furcsa, hogy most mind a 45 hozzászóló nagyjából "egyetért"? Ez azért jelent valamit, ha valamelyik "városatya" véletlenül elolvasná, elgondolkodhatna rajta, csak sajnos, ha eljutna odáig, már le is mondhatna!!!! De hát ezeket más "fából" faragták. Hogy soha többet nem szavazok rájuk, az tuti!!!!”
 • 45. gemini2006 2013. január 18. 08:45
  „Nem (csak) az a gond, hogy Ők kaptak, és mennyit, hanem, hogy az egyszerű munkavállaló, akinek a teljes jövedelmét látja a NAV (nincs eltitkolt jövedelme), az még normális fizetést sem...”
 • 44. Japo 2013. január 18. 06:51
  „Ezekkel a jutalmakkal 2 problémám van. Az első,hogy az említett "urak" értékteremtő,értéknövelő munkát az életükben nem végeztek. Ebből kifolyólag nem is az általuk megtermelt pénzből adnak nekik valamennyi jutalékot,hanem az általunk egyre több befizetett adóból. A másik problémám pedig pontosan ez,hogy mivel a mi adóforintjainkból kapják a fizetést, az mellékes,hogy nagyvonalúan nem veszik fel,rendelkeznek arról,hogy kinek,kiknek adják oda. Csak amikor állítólag ekkora szarba van az ország,mit jótékonykodnak azzal amit nem ők kerestek meg? Ez bárkinek menne az országba,mások zsebére licitálni jótékonykodni! Felfordul a gyomrom mikor ezt hallom,a képviselői keretből ezt,vagy azt támogatta x-y. Ember! Nincs nektek semmitek,minden amit felveszel,megeszel,elajándékozol az adófizetők keservesen megtermelt pénzéből van. Ők egyre rosszabbul élnek,ti pedig azt sem tudjátok hová utazzatok. áá..... mind 1,úgy sem változik itt semmi!”
 • 43. spot 2013. január 17. 23:24
  „A politikusok megválasztásuk előtt nagyrabecsült, köztiszteletben álló , a társadalom színe-javát adó emberek. Ezért választja meg őket a többség.Két kérdés:
  Milyen lehet a többi?
  Nem lehet, hogy más emberi tulajdonságokat kellene egymásban tisztelni?
  Csak egy példa: A fukusimai katasztrófa után lemondott a japán miniszterelnök ,mert nem tudta ígéretét megtartani. Hol vagyunk mi ettől az erkölcsi szinttől ??? Sehol, és nem is ebbe az irányba tartunk. Az állami pénzek általános lopásának hivatalos formába öntése legalábbis nem ezt az irányt mutatja.”
 • 42. kisgy83 2013. január 17. 22:40
  „Kedves Patriot!

  Győr a FideSSz alatt lett eladósítva rohamos léptékben. Szerintem felesleges a fővárost belekeverni, mert nem a fővárosi jutalmakról szól a cikk.

  Győr gazdasági húzóereje megkérdőjelezhetetlen, amit lassan II. Orbánnak sikerül Matolcsy segédletével a béka feneke alá küldeni. Ne az legyen már az etalon, hogy több tízezer közmunkás miatt nem nő tízezrével havonta a munkanélküliek száma. Mert ha valaki annak örül, hogy a "korábbi ingyenélők" közmunkások lettek, annak csak gratulálni tudok. Biztosan volt ingyenélő közöttük, s lesz is ( mint sok politikus között is), de szerintem egy átlagos közmunkás nem önszántából megy oda dolgozni éhbérért. Ezért pofátlanság a mai gazdasági helyzetben a városházán jutalmat osztogatni. De mindegy a győri közgyűlés Fidesz testülete lesajnál mindenkit, mert ők megérdemlik. Hallottuk már: "Mindenki annyit ér ..."”
 • 41. rubeola 2013. január 17. 22:26
  „33 állampógár! A jellemtelenségükkel és a pofátlanságukkal arányos jutalmat kaptak. Hogy nem sül le a bőr a pofájukról!!!”
 • 40. ildi1971 2013. január 17. 21:37
  „Bezzeg a kórházban dolgozóknak se ruhapénz,se kajajegy!!!!”
 • 39. DON 2013. január 17. 21:35
  „Keveselem ezt a jutalmat. Több járt volna... :)”
 • 38. HarconaMarcos 2013. január 17. 21:16
  „30 - gondolom az, hogy az Audi itt van és van ipari park, ahhoz semmi köze a korábbi (győri) baloldali és liberális városvezetésnek. A termelőszféra vergődik, az országot eltartók fizetése, de legalábbis a reálértéke évek óta csökken. A győri városvezetésnek -minimum- aggályos ingatlanügyei vannak/voltak az Audi tervezett bővítési területén, lezúzzák, majd nyomott áron felvásárolják a belvárost, és kerül amibe kerül megépítik a győri vár romjain a mélygarázsukat, hogy az majd értékes legyen. Kiss János utcát pont azon a szakaszon teszik használhatatlanná, ahol a városházi potentát lakik, és építenek az ártérbe egy ún. rakparti utat a rakpart alá. Ennyi mindenért szerintem két hónapnál több jár.”
 • 37. piroskaésabarkasz 2013. január 17. 21:03
  „Viccország .Megy a hülyítés,közben állami vagyonokat tüntetnek el...”
 • 36. alekínyó 2013. január 17. 20:21
  „Azért kapták,mert O.V. emberei ők is! <moderálva>!”
 • 35. Gőcze_László 2013. január 17. 19:59
  „ad. #34.)
  Igen, másodjára tapasztaltam ma ezt én is. Felháborító! Nem lenne elég egy 2 m széles bejáró?
  Szégyen, hogy ma gyakorlatilag a közlekedő járművekre "bízták" a hóeltakarítást. Még a legforgalmasabb utcákon sem lehetett látni gépeket, gyalogmunkásokat meg végképp nem. A járdákról csak vízijártassági birtokában volt tanácsos lelépni. De a Városháza és a volt Megyeháza előtti tér letakarítva, a többi ... ki a fenét érdekel?”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc Győrbe jön

A DK önkormányzati képviselője, dr. Neupor Zsolt lakossági fórumot tart, január 22-én 17 órakor. Tovább olvasom