Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

EU-pénz mellékutakra

Több mint egymilliárd forint értékben újítottak fel uniós pénzből mellékutakat a megyében az elmúlt másfél évben.

Összesen 17 kilométeres szakaszon javult a közlekedés.

Az európai uniós támogatás felhasználására megalkotott regionális operatív programokban, így a nyugat-dunántúliban is külön pénzt különítettek el az alsóbbrendű, négy- és öt számjegyű utak rekonstrukciójára. A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint országosan 50 milliárd forintból mintegy 1100 kilométer közút újult, újul meg 2008 nyara óta. A kétéves program utolsó munkáival tavasszal végeznek: 931 kilométert már átadtak a forgalomnak, további 177 kilométer még hátravan.

A megyében hét helyen, összesen 16,7 kilométeren dolgoztak a munkagépek. A beruházások összértéke elérte az 1 milliárd 129 millió forintot.

Megújult a főút Győrújfalun, Darnózselin és Egyeden. Befejeződött a beruházás a soproni Csengery utcában, a Fertő menti út fertődi részén, illetve a kapuvár–beled–celldömölki út babóti és höveji elágazója közötti, valamint a 86-ös főút és megyehatár közötti szakaszán.

A tervek szerint uniós pénzből újul meg az állami út Győrság-Halomalján is. Fotó: Krizsán Csaba
A tervek szerint uniós pénzből újul meg az állami út Győrság-Halomalján is. Fotó: Krizsán Csaba

Már készülnek a tervek az újabb, ezúttal 35 kilométert érintő rekonstrukciókra, amelyek esetében a kivitelezés várhatóan az idei második félévben kezdődhet el. A következő szakaszok felújítása szerepel a listán: a nyúl–győr-ménfőcsanaki út ménfőcsanaki szakasza; a pápa–szilsárkányi út a megyehatártól Szanyig; a tét–rábaszentmihályi út a Marcal- és a Rába-híd között; a győr–bakonybánki út Sághalomaljától Pázmándfalun túlig; a kunszigeti út a falu belterületén; a sopronhorpácsi út nem egészen Zsiráig; a sopron–ágfalvi út; a sopron–brennbergbányai út négy kilométeres része; a hédervár–lipóti út Lipót központjáig; a hédervár–kimlei út kimlei szakasza.

Korántsem biztos azonban, hogy mindegyik fejlesztés megvalósul, mert a közbeszerzési pályázaton kiderülhet, nem lesz elég a pénz. Ez történt az előző programban a Tét–Lébény összekötő út enesei (a Lesvári-csatorna és a 85-ös főút közötti), illetve lébényi (a Herceg-csatorna és a faluközpont közötti) szakaszával, valamint a Nyalka és Táp közötti úttal.

Ezek legkorábban 2011–12-ben kerülhetnek sorra.

Olvasóink írták

 • 2. fortuna54 2010. január 12. 17:24
  „szocdem,hát az utak rendben vannak? A Györság-Halomaljaiak is érdemelnek valamit.Talán érthetö,hogy egyszerre mindent nemlehet.”
 • 1. szocdem 2010. január 10. 14:26
  „Ez nagyon dícséretes!

  A minap azonban egy szakértő azért sajnálkozott a tv-ben, mert Mo. - így a magye is - egy fillért nem kért gazdaságélénkítő programokra - csak utakra, meg közterek középületek felújítására..
  Köszönjük Szakács Úr -talán a Rómer alapitványra is futná ha a gazdaságot, és nem a haverok építőcégeit teccenek kollektivan menedzselni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatások

Az Önkormányzati Minisztérium a minap tette közzé a működésképtelen önkormányzatok támogatására… Tovább olvasom